Što napraviti kada ne radi START ili SELECT tipka na Game Boy Coloru

Pokrenuli ste svoju omiljenu igru na Game Boy Coloru i primijetili da tipke Start i Select ne funkcioniraju baš najbolje? Bilo da povremeno ne registriraju ili uopće ne registriraju vaše pritiske, uzrok problema najčešće leži u prljavštini koja se nakupila na kontaktima tih tipki. Nemojte zaboraviti da je Game Boy Color stigao na tržište u 1998. godini te da je do sada prošlo više nego dovoljno vremena da se nakupi prljavština , pogotovo ako vaš primjerak nikada nije bio očišćen iznutra.

Kako bismo otvorili Game Boy Color potrebna su nam dva različita odvijača – križni (PH00) i trokraki (Y00). Za početak izvadite baterije sa stražnje strane uređaja te uklonite šest vijaka uz pomoć svojeg Y00 odvijača.

Game-Boy-Color_DIY_1

Sada možete bez problema ukloniti stražnji poklopac na uređaju jer ništa nije direktno spojeno na njega. Nakon što uklonite tri dodatna vijka na tiskanoj ploči uz pomoć križnog odvijača, preostaje još samo prstima ili pincetom izvući kliznu tipku s kojom se pali uređaj.

Game-Boy-Color_DIY_2

Pažljivo proučite svoj uređaj prije sljedećeg koraka. Na gornjoj strani nalazi se spojeni trakasti kabel kojeg je također moguće izvući, ali možete ovaj korak odraditi i bez toga. Primite donju stranu tiskane ploče i pažljivo prebacite ploču naopačke potezom prema gornjoj strani uređaja.

Game-Boy-Color_DIY_3

Pred vama se sad nalaze kontaktne točke za tipke START i SELECT (označeni su njihovim imenima) koje je potrebno detaljno očistiti s izopropilnim alkoholom (99%) uz pomoć vunenih štapića ili drugim alatom za čišćenje. Naravno, pripazite da na pločici ne ostanu ostaci vune s tih štapića.

Sljedeće što možete očistiti su same gumene tipke za START i SELECT. Izvucite taj gumeni set tipki i detaljno ih ispušite te uklonite bilo kakve naslage prljavštine koje su nakupile na njima.

Game-Boy-Color_DIY_4

To je to! Preklopite natrag tiskanu ploču i vratite tipku za paljenje uređaja na svoje mjesto. Pripazite da bijela tipka na samoj ploči sjedi između dvije izbočine sa stražnje strane tipke koju ste bili izvukli. Za test jeste li ga dobro postavili možete isprobati mehanizam paljenja i gašenja samog uređaja. Vratite tri vijka u tiskanu ploču, stavite natrag stražnji poklopac i vratite preostale vijke na svoje mjesto.

04.04.2024 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Stellar Blade | RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

29.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 će od prvog dana biti dostupan na Game Passu

Autor:  

Microsoft je potvrdio kako će nadolazeći Call of Duty: Black Ops 6 biti od prvog dana dostupan na njegovoj mjesečnoj pretplati Game Pass.

call-of-duty-black-ops-6_2Bit će zanimljivo vidjeti utjecaj dolaska ove igre na Game Pass što se tiče broja aktivnih mjesečnih pretplatnika te koliko će pogurati Microsoftovu ideju od 100 milijuna pretplatnika do 2030. godine. Do veljače ove godine je zabilježeno 34 milijuna – statistika u koju su ubrojeni i korisnici Xbox Game Pass Core pretplate.

Dok je za igru Call of Duty: Black Ops 6 trenutno dostupno nekoliko teaser trailera, prava najava i više informacija o igri bit će objavljeno 09. lipnja ove godine tijekom Microsoftovog prijenosa uživo Black Ops 6 Direct, odmah nakon Xbox Games Showcasea.

Igra će biti dostupna na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S platformama, a nudit će singleplayer kampanju iza koje stoji studio Raven Software, dok je za multiplayer modove zadužen Treyarch.

 

misc
28.05.2024

Songs of Conquest dostigao pola milijuna prodanih primjeraka

Autor:  

Tjedan dana nakon što je završila s Early Accessom, studio Lavapotion je potvrdio kako je njegova igra Songs of Conquest dostigla pola milijuna prodanih primjeraka.

songs-of-conquest_3U pitanju je strateška turn-based igra u kojoj imate zadatak izabrati jednu od četiri dostupne frakcije – Arleon, Rana, Loth i Barya, razviti svoje kraljevstvo te voditi ratove – bilo samostalno protiv umjetne inteligencije, u timu s drugim igračem ili u PvP modu. U igri je također dostupan i editor s kojim možete napraviti vlastite avanture – isti alat s kojim su developeri napravili dostupne kampanje.

Studio je s ovom prodajnom statistikom također potvrdio kako do kraja 2025. godine cilja lansirati četiri DLC-a, ali i jednu veću ekspanziju.

misc
28.05.2024

Zaustavlja se prodaja VR DLC-a za The Vanishing of Ethan Carter

Autor:  

Indie studio The Astronauts je objavio kako će 31. svibnja zaustaviti prodaju DLC-a za svoju igru The Vanishing of Ethan Carter koja omogućuje igranje u virtualnoj stvarnosti.

the-vanishing-of-ethan-carter-vr_1Ova odluka je donesena jer više ne možemo podržavati ovu verziju igre pa ne možemo jamčiti da će raditi s novim VR uređajima i operativnim sustavima.

Što se tiče kupaca koji su kupili ovaj DLC ili ju planiraju nabaviti prije spoemnutog datuma, moći ću je nastaviti normalno igrati i nakon zaustavljanja prodaje.

Ovo VR izdanje je stiglo u ožujku 2016. godine gdje je do sada na Steamu primila sveukupno 172 recenzije od kojih je 91 ocijenjeno pozitivno. Dok su mnogi pohvalili sadržaj osnovne igre, najčešće kritike su usmjerene prema samom portu i nedostatku standardnih postavki za igranje u virtualnoj stvarnosti.

misc
28.05.2024

Ovaj tjedan dolaze nove informacije o sljedećim Silent Hill igrama

Autor:  

Konami je potvrdio kako će 31. svibnja u 01:00 po hrvatskom vremenu predstaviti nove informacije o nadolazećim Silent Hill igrama, ali i sljedećem filmu Return to Silent Hill. Ovoj najavi se pridružio i Bloober Team, poljski studio koji je zadužen za Silent Hill 2 Remake, što znači da ćemo sigurno dobiti nove informacije o tom remakeu – bilo da je u pitanju datum lansiranja ili novi trailer.

silent hill 2 remake_1Prvi i posljednji Silent Hill Transmission održao se u listopadu 2022. godine, a fanovi su od te najave oživljavanja franšize dobili Silent Hill: Ascension – interaktivnu seriju koja je prošla dosta negativno od strane gledatelja i recenzenata te Silent Hill: The Short Message – besplatnu PlayStation 5 ekskluzivu.

Što se tiče posljednjih informacija o Silent Hill 2 Remakeu, njegov tzv. Combat Reveal trailer nije prošao pozitivno od strane fanova zbog zabrinutosti oko “drvenih” animacija i implementiranih QTE sekvenci. Naime, Bloober Team je također izrazio nezadovoljstvo oko tog trailera, izjavivši da ne predstavlja “duh” igre.

Tu su također i Silent Hill: Townfall i Silent Hill f – najavljene igre o kojima trenutno nemamo puno informacija osim prvih trailera koji su došli 2022. godine.

POVEZANE VIJESTI:

misc

Popravite svoju retro konzolu