Nephil’s Fall, Bear With Me i budući planovi za zagrebački Exordium Games

Zagrebački studio Exordium Games je osnovan u 2014. godini te je do sada na tržište lansirao niz igara među kojima su Zero Reflex, Agenda, Last Encounter te Bear With me – point-and-click igra koju zainteresirani mogu od ove godine zaigrati na PC, PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS i Nintendo Switch platformama. Odlučili smo porazgovarati s Exordium Gamesom o ovom pothvatu lansiranja na više platformi koji je, kako i sami kažu, zahtijevao lavovski posao od njegovog tehničkog odjela.

exordium_1

Modus Games nam je bio sjajan partner u realizaciji ovog pothvata. Osim što smo dobili priliku dovesti franšizu na gotovo sve bitne platforme, u suradnji s njima smo dobili i mogućnost realizirati 4. epizodu serijala koja je u stvari prequel na priču koja je već ispričana. Tehnički tim je odradio lavovski posao. Mnogi možda nisu svjesni da smo na isti dan lansirali epizodu i cijeli serijal na svim navedenim platformama. Takav cross-platform launch ne pamtim da je ostvaren niti kod velikih svjetskih izdavača, a kamoli od strane malih indie timova kao što smo mi. Stoga smo iznimno ponosni na naš tehnički odjel što je omogući da novo izdanje Bear With Me-a ugleda svjetlo na svim velikim platformama istovremeno.

bearWtihMe_1

Dok Exordium iza sebe ima rastući niz lansiranih igara, među prethodno najavljenim igrama nalazi se i Nephil’s Fall – igra koja je još u travnju 2015. godine prikupila 32,6 tisuća američkih dolara putem Kickstartera. Taj projekt još nije stigao na tržište, a obećana redovna komunikacija s fanovima i ulagateljima na Kickstarteru nije baš održana.

Nadamo se uskoro imati finalne informacije za sve koji su nas podržali i pratili projekt Nephil’s Fall. Iako je kampanja bila uspješna, morali smo osigurati još nekoliko puta veći budžet za realizaciju projekta sami. Naime, pri realizaciji kampanje nismo imali mnogo iskustva, te su i naše procjene za realizaciju projekta bile neiskusne i naivne. Projekt je u svojoj realizaciji imao mnoštvo izazova koje nismo tada mogli predvidjeti koji su uvelike zakomplicirali tijek produkcije. Nadamo se da ćemo uskoro projekt moći finalizirati te konačno i komunicirati stanje svima koji su ga pratili i podržali. Sigurno da nismo ponosni na realizaciju projekta i tijek komunikacije s publikom. Naše želje su bile mnogo veće. No ponekada su i padovi i pogreške prilike za učenje, novi rast i razvoj.

nephilsFall_1

Ova godina je bila pohvalna za Exordium Games kada se pogleda spomenuto cross-platform lansiranje igre Bear With Me, a ovaj zagrebački studio je sada usmjeren prema edukativnim i hyper-casual igrama te smišljanju sljedećeg velikog naslova.

Trenutno imamo puno posla na nekoliko frontova. Sretni smo što možemo raditi na edukativnim igrama. Naše edukativne naslove već dugo igraju đaci u SAD-u, a uskoro će to moći i naši školarci u Hrvatskoj. Osim edukativnih naslova, nedavno smo imali i sjajan uspjeh s našim hyper-casual naslovom Pottery koji smo izdali u suradnji s francuskim Voodoo-om. Nastavljamo raditi edukativne naslove i hyper-casual prototipe te smišljamo sljedeći veći naslov pa u ovom trenutku još nemamo spremne nove igre za javnu najavu.

pottery_1

17.10.2019 Autor:  


Poslovi @ Jooble

GAMESCOM 2022: Pratite najnovije vijesti s ovogodišnjeg sajma

OSTALO SA DOMACE SCENE

04.10.2022

Besplatno isprobajte demo domaće igre Aquatico na Steamu

Autor:  

Domaći studio Digital Reef Games objavio je demo svoje igre u razvoju Aquatico na Steamu kao dio ovogodišnjeg Next Festa. Svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti taj demo i isprobati ga do 10. listopada.

aquatico_3U pitanju je strateška survival igra čija je radnja smještena na dnu oceana u post-apokaliptičnom svijetu gdje ćete imati zadatak izgraditi podvodni grad. S idejom vertikalne gradnje razina tog grada, Digital Reef Games će omogućiti igračima da pažljivo postave svoje temelje – od osnovne infrastrukture i industrijskih zgrada na samom dnu pa do kuća i drugih javnih zgrada iznad njih. Uz samu gradnju, fokus igre je usmjeren i na istraživanje podvodnog svijeta koji sadrži potrebne resurse, ali i razne tajne.

Iako za sada još nema potvrđenog datuma lansiranja, Digital Reef Games zajedno s Overseer Gamesom planira lansirati igru na Steam u trećem tromjesečju ove godine.

misc
27.09.2022

Najavljen demo za domaću stratešku igru Aquatico

Autor:  

Domaći studio Digital Reef Games najavio kako će svi zainteresirani moći besplatno zaigrati demo verziju njegove igre Aquatico na Steamu od 03. do 10. listopada.

aquatico_3U pitanju je strateška survival igra čija je radnja smještena na dnu oceana u post-apokaliptičnom svijetu gdje ćete imati zadatak izgraditi podvodni grad. S idejom vertikalne gradnje razina tog grada, Digital Reef Games će omogućiti igračima da pažljivo postave svoje temelje – od osnovne infrastrukture i industrijskih zgrada na samom dnu pa do kuća i drugih javnih zgrada iznad njih. Uz samu gradnju, fokus igre je usmjeren i na istraživanje podvodnog svijeta koji sadrži potrebne resurse, ali i razne tajne.

Iako za sada još nema potvrđenog datuma lansiranja, Digital Reef Games zajedno s Overseer Gamesom planira lansirati igru na Steam u trećem tromjesečju ove godine.

misc
14.09.2022

Što je SCP 1507 – anomalija koja će biti u domaćoj horor igri Go Home Annie

Autor:  

Go Home Annie: An SCP Game je domaća horor igra koja će uskoro dobiti svoj demo na Steamu, a veliki ‘selling point’ ove igre jest taj što na raspolaganju ima iznimno veliku količinu neobičnih i morbidnih informacija iz SCP Foundation Wikija koje developeri mogu iskoristiti unutar igre.

go home annie_4U pitanju je single-player igra koja vuče inspiraciju iz uvrnutog svijeta SCP-a, a radnju smješta u jednoj kući na području Žumberačkog gorja gdje glavna protagonistica Annie ima zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

SCP Foundation je fiktivna organizacija koja se bavi sakupljanjem i proučavanjem tih neobičnih objekata i anomalija koji krše zakone fizike, a količina tih zabilježenih anomalija stvarno je velika. Jedna od njih koja će sigurno pojaviti u ovoj igri jest SCP 1507 – hrpa plastičnih rozih flamingosa koji pokazuju neprijateljsko raspoloženje prema ljudima.

Zaposlenici SCP Foundationa ne smiju pristupiti njihovom kavezu kojeg imaju u laboratoriju bez zaštitne opreme zbog toga što su uspjeli ozlijediti niz zaposlenika od kojih su neki umrli od ubodnih rana na licu i očima.

Točno porijeklo tih flamingosa nije poznato, ali ono što se zna u vezi ovih anomalija jest ta ne zahtijevaju hranjenje te da su osjetljivi na visoku temperaturu i pritisak, baš zbog toga što su napravljeni od plastike.

SCP 1507 je klasificiran kao Euclid, a to znači da spada pod kategoriju SCP-a čije se ponašanje ne može predvidjeti te da se još uvijek premalo zna o ovoj anomaliji.

Ovo je samo jedna od mnogih neobičnih anomalija sa spomenutog SCP Foundation Wikija koja je pronašla svoje mjesto u igri Go Home Annie, a bit će zanimljivo što će Misfit Village sve implementirati i na koji način, pogotovo jer su napomenuli da će nekima uvesti promjene u ponašanju.

Go Home Annie: An SCP Game će dobiti svoj demo 21. rujna ove godine kojeg će svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

misc
13.09.2022

Demo za domaću horor igru Go Home Annie: An SCP Game uskoro dolazi na Steam

Autor:  

Domaći indie studio Misfit Village će 21. rujna ove godine lansirati demo za svoju sljedeću igru Go Home Annie: An SCP Game na Steam kojeg će svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

go home annie_1U pitanju je single-player igra koja vuče inspiraciju iz uvrnutog svijeta SCP-a, a radnju smješta u jednoj kući na području Žumberačkog gorja gdje glavna protagonistica Annie ima zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

Svakom objavom trailera postižemo sve bolje rezultate, komentari su jako dobri, i možemo reći da je ovo zaista vrlo iščekivana videoigra. Igranje demo verzije dat će nam najrelevantniji feedback i znat ćemo što je ono što još trebamo dodati kako bi završna verzija bila najbolja“, poručili su iz Misfit Villagea (PISMO).

Ono po čemu se svijet SCP-a jako ističe u horor žanru jesu njegovi neprijatelji i anomalije koji su u dosadašnjim SCP igrama pružala stvarno jedinstveno horor iskustvo. Na primjer, SCP-173 je skulptura koja želi svima slomiti vrat, ali se jedino može kretati kada ju nitko ne gleda. SCP-1048-A je medvjedić koji je u potpunosti napravljen od ljudskih ušiju, a pri kontaktu ispušta zvukove zbog kojih protagonistu započnu rasti uši po cijelom tijelu što dovodi do gušenja.

Broj tih anomalija je stvarno velik i baš nas zanima koje i kako će Misfit Village implementirati u svoju igru, pogotovo zbog toga što su u opisu na Steamu najavili da će neke izmijeniti te da ćemo moći naići na manje poznate anomalije iz SCP Foundation Wikia. Ono što je sigurno jest da će se pojaviti SCP-R 1974 – keramička koja sama od sebe održava 124 litara vode u sebi, neovisno koliko se nadoda ili oduzme vode.

Što se tiče gameplaya, studio naziva ovu igru “čudnim” horor iskustvom gdje ćemo morati iskorištavati već postojeće i nove anomalije kako bi riješili zagonetke. Svaka staza će imati “sandbox” element s više puteva, tajni, ali i odlukama koje će na kraju utjecati na samu priču.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja, Misfit Village ju prvo planira lansirati na PC platformu, nakon čega će razmotriti lansiranje na konzole, ali i VR platforme.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA