Microsoft zatvara studije Arkane Austin, Tango Gameworks i Alpha Dog Studios

Microsoft je odlučio zatvoriti Bethesdine razvojne studije Arkane Austin, Tango Gameworks i Alpha Dog Games, dok će developere iz Roundhouse Gamesa prebaciti u ZeniMax Online Studios koji trenutno radi na The Elder Scrolls Onlineu.

prey_image3Ove promjene nisu odraz kreativnosti i vještina talentiranih pojedinaca u tim timovima ili rizika koji su preuzeli kako bi isprobali nove stvari. Znam da ovakve promjene također utječu na razne timove za podršku diljem ZeniMaxa i Bethesde koji plasiraju naše igre na tržište. Donosimo ove teške odluke kako bismo stvorili kapacitet za povećanje ulaganja u druge dijelove našeg portfelja i usredotočili se na naše prioritetne igre.“, izjavio je Matt Booty, voditelj Xbox Game Studiosa.

Trenutno nije poznato koliko će sveukupno zaposlenika ostati bez posla u ovom novom većem valu otkaza koji dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Microsoft otpustio 1900 zaposlenika diljem Activision Blizzarda, Xbox Game Studiosa i ZeniMaxa.

Što se tiče Arkane Austina, studija iza naslova Prey i Redfall, neki članovi studija će se pridružiti drugim Bethesdinim projektima, dok će serveri za Redfall ostati aktivni. Naime, razvoj te igre je u potpunosti zaustavljen.

Unatoč tome što je Tango Gameworks prošle godine lansirao nagrađivani i pozitivno ocijenjeni Hi-Fi Rush – naslov s kojim je i sam Microsoft bio javno oduševljen, Microsoft nije napomenuo kako će njegovi zaposlenici biti usmjereni na druge projekte unutar Bethesde. Tango Gameworks je od 2010. godine radio na igri Ghostwire: Tokyo i The Evil Within nastavcima.

Alpha Dog Studios stoji iza mobilne igre Mighty Doom – naslova kojeg će Microsoft ugasiti 07. kolovoza ove godine.

Svoje mišljenje o ovoj situaciji dao je i Dinga Bakaba, kokreativni direktor u Arkane Lyonu:

Ovo je apsolutno užasno. Dopuštenje da budem čovjek: svakom direktoru koji ovo čita, prijateljski podsjetnik da su videoigre zabavna/kreativna industrija, a vaš posao korporacije jest brinuti se o svojim umjetnicima i pomoći im da vam stvore vrijednost.

07.05.2024 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Stellar Blade | RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

29.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 će od prvog dana biti dostupan na Game Passu

Autor:  

Microsoft je potvrdio kako će nadolazeći Call of Duty: Black Ops 6 biti od prvog dana dostupan na njegovoj mjesečnoj pretplati Game Pass.

call-of-duty-black-ops-6_2Bit će zanimljivo vidjeti utjecaj dolaska ove igre na Game Pass što se tiče broja aktivnih mjesečnih pretplatnika te koliko će pogurati Microsoftovu ideju od 100 milijuna pretplatnika do 2030. godine. Do veljače ove godine je zabilježeno 34 milijuna – statistika u koju su ubrojeni i korisnici Xbox Game Pass Core pretplate.

Dok je za igru Call of Duty: Black Ops 6 trenutno dostupno nekoliko teaser trailera, prava najava i više informacija o igri bit će objavljeno 09. lipnja ove godine tijekom Microsoftovog prijenosa uživo Black Ops 6 Direct, odmah nakon Xbox Games Showcasea.

Igra će biti dostupna na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S platformama, a nudit će singleplayer kampanju iza koje stoji studio Raven Software, dok je za multiplayer modove zadužen Treyarch.

 

misc
28.05.2024

Songs of Conquest dostigao pola milijuna prodanih primjeraka

Autor:  

Tjedan dana nakon što je završila s Early Accessom, studio Lavapotion je potvrdio kako je njegova igra Songs of Conquest dostigla pola milijuna prodanih primjeraka.

songs-of-conquest_3U pitanju je strateška turn-based igra u kojoj imate zadatak izabrati jednu od četiri dostupne frakcije – Arleon, Rana, Loth i Barya, razviti svoje kraljevstvo te voditi ratove – bilo samostalno protiv umjetne inteligencije, u timu s drugim igračem ili u PvP modu. U igri je također dostupan i editor s kojim možete napraviti vlastite avanture – isti alat s kojim su developeri napravili dostupne kampanje.

Studio je s ovom prodajnom statistikom također potvrdio kako do kraja 2025. godine cilja lansirati četiri DLC-a, ali i jednu veću ekspanziju.

misc
28.05.2024

Zaustavlja se prodaja VR DLC-a za The Vanishing of Ethan Carter

Autor:  

Indie studio The Astronauts je objavio kako će 31. svibnja zaustaviti prodaju DLC-a za svoju igru The Vanishing of Ethan Carter koja omogućuje igranje u virtualnoj stvarnosti.

the-vanishing-of-ethan-carter-vr_1Ova odluka je donesena jer više ne možemo podržavati ovu verziju igre pa ne možemo jamčiti da će raditi s novim VR uređajima i operativnim sustavima.

Što se tiče kupaca koji su kupili ovaj DLC ili ju planiraju nabaviti prije spoemnutog datuma, moći ću je nastaviti normalno igrati i nakon zaustavljanja prodaje.

Ovo VR izdanje je stiglo u ožujku 2016. godine gdje je do sada na Steamu primila sveukupno 172 recenzije od kojih je 91 ocijenjeno pozitivno. Dok su mnogi pohvalili sadržaj osnovne igre, najčešće kritike su usmjerene prema samom portu i nedostatku standardnih postavki za igranje u virtualnoj stvarnosti.

misc
28.05.2024

Ovaj tjedan dolaze nove informacije o sljedećim Silent Hill igrama

Autor:  

Konami je potvrdio kako će 31. svibnja u 01:00 po hrvatskom vremenu predstaviti nove informacije o nadolazećim Silent Hill igrama, ali i sljedećem filmu Return to Silent Hill. Ovoj najavi se pridružio i Bloober Team, poljski studio koji je zadužen za Silent Hill 2 Remake, što znači da ćemo sigurno dobiti nove informacije o tom remakeu – bilo da je u pitanju datum lansiranja ili novi trailer.

silent hill 2 remake_1Prvi i posljednji Silent Hill Transmission održao se u listopadu 2022. godine, a fanovi su od te najave oživljavanja franšize dobili Silent Hill: Ascension – interaktivnu seriju koja je prošla dosta negativno od strane gledatelja i recenzenata te Silent Hill: The Short Message – besplatnu PlayStation 5 ekskluzivu.

Što se tiče posljednjih informacija o Silent Hill 2 Remakeu, njegov tzv. Combat Reveal trailer nije prošao pozitivno od strane fanova zbog zabrinutosti oko “drvenih” animacija i implementiranih QTE sekvenci. Naime, Bloober Team je također izrazio nezadovoljstvo oko tog trailera, izjavivši da ne predstavlja “duh” igre.

Tu su također i Silent Hill: Townfall i Silent Hill f – najavljene igre o kojima trenutno nemamo puno informacija osim prvih trailera koji su došli 2022. godine.

POVEZANE VIJESTI:

misc

Popravite svoju retro konzolu