Gamescom 2022: New Tales from the Borderlands dolazi 21. listopada

2K i Gearbox Software su danas tijekom uvodnog dana Gamescoma potvrdili  kako će 21. listopada lansirati New Tales from the Borderlands – nastavak popularne Telltale igre, ali ovog puta s novim likovima Anu, Octavio i Fran.

new-tales-from-the-borderlands_1Razvojni studio ušao je u partnerstvo s prethodnim Telltale piscima koji su radili na originalu što je dodatan dobar znak da bi humoristični element mogao biti prisutan i u ovom nastavku.

Igra će stići 21. listopada ove godine na PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch platforme.

23.08.2022 Autor:  


Poslovi @ Jooble

GAMESCOM 2022: Pratite najnovije vijesti s ovogodišnjeg sajma

OSTALE VIJESTI

07.06.2023

White Shark nudi stipendiju za prijediplomski studij razvoja računalnih igara na Algebri

Autor:  

Visoko učilište Algebra je nedavno predstavila svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara, a svi zainteresirani se sada mogu prijaviti za dobivanje stipendije za sve četiri godine koju dodjeljuje domaći gaming brend White Shark.

algebra stipendija_1Stipendijom želimo podržati gaming entuzijaste i sve mlade koji svoju karijernu budućnost vide u perspektivnoj industriji razvoja igara. Vjerujemo da mladima treba osigurati uvjete za edukaciju koja će ih osposobiti da, osim što ih igraju, igre i sami kreiraju te time razvijaju vještine potrebne za poslovne budućnosti“, izjavio je Stjepan Šmit, vlasnik brenda White Shark.

Svi kandidati koji žele sudjelovati na ovom natječaju mogu ispuniti zamolbuprijaviti se do 01. srpnja ove godine, a za prijavu moraju imati ukupan prosjek ocjena iz srednje škole koji iznosi najmanje 4,2 te predati samostalni projekt iz područja razvoja računalnih igara. Ta prijava također treba sadržavati i kratki životopis, dok će se dodatno vrednovati i neobavezni kriteriji među kojima su potvrde o ostvarenim rezultatima na relevantnim natjecanjima, pisma preporuke i industrijski certifikati.

Više informacija o ovoj stipendiji možete pročitati na službenoj web stranici visokog učilišta Algebre.

POVEZANE VIJESTI:

misc
05.06.2023

Horror Stories: Harvest Hunt će ovaj mjesec dobiti demo na Steamu

Autor:  

Indie studio Villainous Games Studio je najavio kako će 19. lipnja ove godine lansirati demo verziju svoje igre Horror Stories: Harvest Hunt na Steam gdje će ju svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i zaigrati.

harvest hunt_2U pitanju je single-player survival horor igra s rougelite elementima u kojoj morate spasiti ukleto selo Luna Nova od tzv. Devourera. Osim što ćete morati prilagoditi svoje vještine uz pomoć deck building mehanika, Harvest Hunt se fokusira na kombinaciju stealth i survival mehanika.

Iako za sada trenutno nema potvrđenog datuma lansiranja, igra bi trebala stići na PC platformu tijekom ove godine.

misc
02.06.2023

Studio se ispričao zbog korištenja AI vizuala za Duke Nukem 1+2 Remastered

Autor:  

Blaze Entertainment je jučer najavio kako će Duke Nukem 1+2 Remastered ove godine stići na retro konzolu Evercade. Iako su prve reakcije od većine bile pozitivne, razgovor na raznim forumima brzo se preusmjerio na glavni vizual igre kojeg su mnogi optužili da je generiran uz pomoć umjetne inteligencije. Sada je reagirao i Blade Entertainment, uklonivši sliku sa službene web stranice te objavivši ispriku svim fanovima.

duke nukem 1+2 remastered_1Artist je dobio zadatak da napravi glavnu sliku za novu igru Duke Nukem 1+2 Remastered na kojoj radi Blaze Entertainment. Posve je jasno od reakcija s društvenih mreža da je taj rad ispod očekivanja i standarda koje zahtijevaju fanovi zbog artistovog korištenja umjetne inteligencije. Odmah smo uklonili taj vizual gdje god je to moguće te ćemo najaviti zamjenu koja će bolje zadovoljiti očekivane visoke standarde. Željeli bismo se ispričati svim fanovima koji su strastveni oko ovoga i budite uvjereni da radimo na ispravku”, izjavio je Andrew Byatt, glavni izvršni direktor Blaze Entertainmenta.

Duke Nukem 1+2 Remastered je dio dvije najavljene kolekcije koje će stići na spomenutu retro konzolu u studenome ove godine, zajedno s drugim igrama iz serijala kao što su Duke Nukem 3D, Time to Kill i Land of the Babes.

Ovo remastered izdanje je nadograđen s modernim standardima – od povećane rezolucije, podrške za widescreen, 60-fps-a i parallax scrolling pozadinama.

misc
01.06.2023

Na novoj ekspanziji za Vaesen – Nordic Horror Roleplaying radila je glumica Ellinor DiLorenzo

Autor:  

Free League Publishing je predstavio sljedeću ekspanziju za svoju društvenu igru Vaesen – Nordic Horror Roleplaying pod imenom The Lost Mountain Saga – kampanju koju je napisala glumica Ellinor DiLorenzo. Tu priču je temeljila na avanturama iz njenog podcasta istog imena, ali naravno s raznim proširenjima i modifikacijama.

vaesen the lost mountain saga_1Kao Šveđanka koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama i koja uglavnom igra s Amerikancima, The Lost Mountain Saga je za mene bio način da iznesem sve što me uzbuđuje u vezi moje vlastite kulture i običaja. Od svetog rituala švedske Fike, često romantizirane vikinške baštine pa do nekih naših upitnih političkih pokreta i naravno, zastrašujućih stvorenja koja su me proganjala u snovima kad sam bila dijete”, izjavila je Ellinor DiLorenzo.

DiLorenzo je do sada glumila u filmovima La Vie En Rouze i Hallonflickan te raznim serijama, dok se u međuvremenu bavi stand-up komedijom i igranjem videoigara na YouTubeu i Twitchu.

The Lost Mountain Saga nudit će kampanju od pet misterija koji će dodatno istraživati nordijske mitove, misteriozne nesreće i alarmantna izvješća o lokalnoj umobolnici. Svi zainteresirani već sada mogu prednaručiti svoj primjerak po cijeni od 34,21€.

Vaesen je RPG koji se temelji na nordijskom folkloru i starim mitovima iz Skandinavije gdje igrači preuzimaju uloge likova s mogućnošću vida nadnaravnih pojava. Tijekom njihovog zadatka otkrivanja tajnovitog mitskog sjevera, nailazit će na razna čudovišta koje je nemoguće zaustaviti klasičnim oružjima, već pronalaženjem njihovih slabosti. Igra se temelji na Year Zero Engine pravilima kao što se koristi u igrama Tales From the Loop, Alien RPG i Mutant: Year Zero.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA