Ovog vikenda održat će se Star Wars dan u Zagrebu

Ovog vikenda će se u Zagrebu održati Star Wars dan tijekom kojeg će posjetitelji imati priliku prisustvovati na raznim predavanjima, sudjelovati u radionicama, igrama, cosplayu te čak školi mačevanja lightsaberima. Događaj će službeno započeti 06. svibnja s otvorenjem u 10:30 u prostoru Centra mladih Ribnjak, a ulaz na sva predavanja i radionice bit će besplatan za sve zainteresirane.

StarWarsDan_image1Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv mladima, ali i obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.“, objavljeno je putem web stranice organizatora ovog događaja.

Dok su sve radionice i igre prilagođene za sve uzraste, predavanja i cosplay namijenjeni su za posjetitelje starije od petnaest godina. Tijekom događaja će se uz spomenutu školu mačevanja održati i LARP: Endor, cjelodnevno igranje društvenih igara, radionica na kojoj će se izrađivati lightsaber te Okrugli stol: Ženski likovi u Zvjezdanim ratovima i njihov utjecaj na društvo.

Posjetitelji će također imati priliku fotografirati se s lightsaberima i Jedi plaštem i s donacijom od pet kuna odmah dobiti izrađenu fotografiju. Sav prikupljen novac od tih donacija bit će usmjeren na kupovinu potrepština  za udrugu Zagrebački humanitarci.

04.05.2018 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALO SA DOMACE SCENE

17.09.2019

Započela sedma sezona u hrvatskoj igri SEUM: Speedrunners from Hell

Autor:  

Službeno je započela sedma sezona u hrvatkoj igru SEUM: Speedrunners from Hell koja uvodi mutatore za pojedinačne staze te niz manjih popravaka.

seum_image7U pitanju je single-player igra u kojoj igrač ima jednostavan zadatak – prijeći dostupne staze u najkraćem mogućem roku uz pomoć raznih posebnih moći među kojima su ispucavanje vatrenih kugli, gašenje gravitacije i teleportiranje. Dok je u igri prisutan leaderboard sistem na kojem se igrači natječu za najbolja vremena, SEUM : Speedrunners from Hell nudi i level editor s kojim mogu raditi vlastite staze.

Svi zainteresirani mogu kupiti igru na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama od srpnja 2016. godine gdje je primila veći broj pozitivnih ocjena od recenzenata, ali i igrača. Samo putem Steama je primila 1.299 korisničkih recenzija od kojih je 1.243 ocijenjeno pozitivno. S toliko pozitivnim omjerom korisničkih recenzija, SEUM: Speedrunners from Hell trenutno ima Overwhelmingly Positive ocjenu na Steamu.

misc
02.09.2019

Uskoro započinje četvrto beta testiranje hrvatske igre Phageborn

Autor:  

Tijekom 07. i 08. rujna ove godine održat će se četvrto zatvoreno beta testiranje hrvatske igre pod imenom Phageborn, a svi zainteresirani se mogu prijaviti za mogućnost pristupa testiranju.

phageborn_iamge6Phageborn je kartaška online igra koja će nuditi 2v2 PvP mečeve, single-player kampanju, ranked, casual i druge modove igranja. Igra je tijekom 2017. godine primila nagrade za najbolji vizual i najbolju indie igru na zagrebačkom sajmu Reboot InfoGamer.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja igre na Steam Early Access, svi zainteresirani ju sada mogu Wishlistati.

misc
29.08.2019

Hrvatska igra Starpoint Gemini 3 uskoro dolazi na Steam Early Access

Autor:  

Zagrebački studio Little Green Men Games je najavio kako će njena sljedeća igra Starpoint Gemini 3 stići na Steam Early Access 05. rujna ove godine.

starpointGemini3_image1U pitanju je single-player RPG igra s otvorenim svijetom koja će za razliku od prethodnih nastavaka nuditi i animirane 3D likove s kojima igrači mogu komunicirati, mogućnost istraživanja izvan Gemini sustava, ali i veći fokus na priču koja prati kapetana Jonathana Bolda pri njegovim avanturama. Uz to, igračima će se na ovom putovanju pridružiti i umjetna inteligencija ADAH s kojom će moći obavljati određene zadatke unutar igre.

Što se tiče priče unutar igre, na njoj je radio Darko Macan – pisac koji je radio na poznatim stripovima kao što su Star Wars: Chewbacca, Star Wars: Jedi vs. Sith i Vader’s Quest.

misc
27.08.2019

Srpska igra Pagan Online izašla iz Early Accessa

Autor:  

Srpski studio Mad Head Games je u suradnji s Wargamingom lansirao 1.0 verziju svojeg akcijskog RPG-a pod imenom Pagan Online. Dok je cijena ove igre tijekom Early Accessa iznosila 16,99€, sada ju svi zainteresirani mogu kupiti za 24,99€.

paganOnline_image6U pitanju je akcijska hack-and-slash RPG igra s co-op elementima čije je mjesto radnje smješteno u svijetu inspiriranim pretkršćanskom mitologijom. Nudi oko šezdeset sati kampanje, co-op modove, tri razine težine, deset različitih heroja, crafting sistem, end game sadržaj i mnoge druge značajke.

Na Steam je originalno stigla u travnju ove godine gdje je do sada primila 1,4 tisuće korisničkih recenzija od kojih je 938 ocijenjeno pozitivno. Uz to što je dostupna na Steamu, zainteresirani ju mogu kupiti i na Wargaming.net.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu