The Last of Us: Druga epizoda nastavlja s kvalitetnom adaptacijom

Nakon što je prva epizoda HBO serije The Last of Us odjeknula iznimno pozitivno među fanovima serijala, ali i novim gledateljima, nestrpljivo smo čekali drugu epizodu kako bismo vidjeli njihov pristup adaptaciji tog dijela igre gdje je, za razliku od prve epizode, više prevladavao gameplay i igračevo snalaženje u ovom postapokaliptičnom svijetu.

the last of us HBO_1Kako je u igri bitan sam gameplay – od istraživanja, rješavanja manjih zagonetki, dužih sekvenci sakrivanja i borbi pa do sakupljanja materijala za izradu zavoja i drugih predmeta, serija je jednostavno morala uvesti određene promjene u tempu, a kreatori Neil Druckmann i Craig Mazin učinili su baš to. Cijeli fokus ove epizode odlučili su usmjeriti na opasnost inficiranih, a ne na probleme koje u ovom svijetu mogu stvarati drugi preživjeli – zbog čega se borba u finalu ove epizode odvila drugačije od same igre. Unatoč tim promjenama, sve na kraju uvijek dođe do istog zaključka kao i u igri.

Baš zbog spomenutog fokusa na inficirane, veliku pozornost usmjerena je prema Clickerima – ikoničnim neprijateljima iz igre. Sa zadovoljstvom možemo reći da su ti segmenti odrađeni fantastično! Kreatori su uspjeli postići kombinaciju horora i napetosti kojeg su izazivali ovi slijepi monstrumi, baš kao što su nam predstavljali dok smo kao Joel prolazili kroz mračne hodnike i panično slušali otkuda dolazi zvuk njihovog glasanja.

U samom uvodu epizode ponovno je uloženo vrijeme u prikazivanje dodatnih informacija kojih nije bilo u igrama – od toga gdje je krenula infekcija pa do načina kako se prenosila tijekom prvih dana raspada civilizacije. Jako nam se dojmio taj dodatak i nadamo se da će se ta formula biti prisutna i u ostalim epizodama.

Baš zbog tih manjih promjena i dodatnih informacija, kreatori serije uspjeli su popuniti epizodu s dobrom dozom sadržaja bez da je davala osjećaj žurbe ili nepotrebnog popunjavanja – nešto s čime mnoge adaptacije videoigara imaju problema. Naravno, u tu jednadžbu sada još uvedite vjerno prikazivanje svijeta, likova i glavnih događaja iz igre i potencijalno ćemo imati jednu od najboljih adaptacija videoigara ikad napravljenih.

23.01.2023 Autor:  


Poslovi @ Jooble

GAMESCOM 2022: Pratite najnovije vijesti s ovogodišnjeg sajma

OSTALE VIJESTI

07.02.2023

TOP 10 najprodavanijih Nintendovih igara za Nintendo Switch

Autor:  

Koje su Nintendove igre, bile novije ili starije, uspjele na Nintendo Switchu privući najveći broj kupaca, pokazuje lista s najprodavanijim naslovima za tu konzolu čija je prodaja ostvarena do 31. prosinca 2022. godine.

mario_kart_deluxe_8_img1Prvo mjesto još uvijek drži Mario Kart 8 Deluxe s 52 milijuna prodanih primjeraka, dok se iza njega redom nalaze Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sword / Pokemon Shield, Super Mario Odyssey, Pokemon Scarlet / Pokemon Violet, Super Mario Party, Ring Fit Adventure i Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee!.

Nintendo Switch je dostupan na tržištu od ožujka 2017. godine gdje je do kraja prosinca 2022. godine prodano 122,55 milijuna njegovih primjeraka.

  • 1. Mario Kart 8 Deluxe | 52,00 milijuna
  • 2. Animal Crossing: New Horizons | 41,49 milijuna
  • 3. Super Smash Bros. Ultimate | 30,44 milijuna
  • 4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 29,00 milijuna
  • 5. Pokemon Sword / Pokemon Shield | 25,68 milijuna
  • 6. Super Mario Odyssey | 25,12 milijuna
  • 7. Pokemon Scarlet / Pokemon Violet | 20,61 milijuna
  • 8. Super Mario Party | 18,79 milijuna
  • 9. Ring Fit Adventure | 15,22 milijuna
  • 10. Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! | 15,07 milijuna
misc
07.02.2023

Nintendo Switch dostigao 122,55 milijuna prodanih jedinica

Autor:  

Nintendo je putem svoje web stranice objavio statistiku u kojoj stoji kako je do 31. prosinca 2022. godine prodano 122,55 milijuna jedinica Nintendo Switch konzole. Kada se usporedi s rezultatom na kraju prethodnog tromjesečja, prodano je 8,22 milijuna primjeraka od početka listopada do kraja prosinca 2022. godine.

nintendo_switch_img1Nintendo Switch je stigao na tržište u ožujku 2017. godine, a već tijekom prvog mjeseca dostupnosti zabilježeno je 2,74 milijuna prodanih primjeraka od kojih je 906.000 prodano u Sjedinjenim Američkim Državama.

U ožujku 2018. godine je analitička tvrtka za industriju videoigara DFC Intelligence izjavila kako smatra da će Nintendova Switch konzola tijekom svog životnog vijeka dostići oko 70 milijuna prodanih jedinica – nešto što je Nintendo postigao još u 2020. godini.

misc
07.02.2023

Više od stotinu igara je u razvoju za PS VR2

Autor:  

Jedan od najvećih nedostatka virtualne stvarnosti u gaming prostoru je do sada bio manjak velikih naslova koji mogu privući veći broj igrača na novu konzolu, ali Sony očito pokušava ispraviti taj nedostatak s dolaskom novog PS VR-a 2. Naime, već sada je u razvoju više od stotinu igara za tu platformu, a do kraja ožujka će biti dostupno njih tridesetak.

horizon call of the mountain_1Tijekom tog prvog mjeseca će igrači moći zaigrati Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain, The Dark Pictures: Switchback, Creed: Rise to Glory – Championship Edition, Resident Evil Village i The Walking Dead: Saints & Sinners: Ch. 2: Retribution, dok će se na listi dostupnih igara nalaziti i neki prijašnji naslovi kao što su Pistol Whip, No Man’s Sky, Thumper i Job Simulator.

Iako PS VR igre neće automatski biti kompatibilne s ovim novim uređajem, primarno zbog veće promjene u tehnologiji i načinu kako funkcionira PS VR2, Sony je najavio kako će neke od tih igara primiti potrebna ažuriranja za igranje, ali da ta odluka ovisi o samim developerima.

PS VR 2 će stići na tržište 22. veljače ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 599,99€.

misc
07.02.2023

Darkest Dungeon 2 izlazi iz Early Accessa u svibnju ove godine

Autor:  

Red Hook Studios je potvrdio kako će njegova igra Darkest Dungeon 2 izaći iz Early Access stadija 08. svibnja ove godine nakon čega će biti dostupna na Steamu i Epic Games Storeu.

darkest dungeon 2_1Što se tiče budućih ažuriranja prije samog lansiranja 1.0 verzije, developeri ciljaju objaviti nekoliko većih od kojih jedna velika dolazi veoma uskoro.

Studio je nadodao kako će do 13. veljače biti dostupan demo na Steamu i Epicu kojeg svi zainteresirani mogu besplatno isprobati. Dok ta verzija igre nudi početna četiri heroja i cijelu prvu regiju, ostvaren napredak neće biti prenosiv na cijelu igru koja dolazi u svibnju.

Darkest Dungeon 2 je RPG s rogulike elementima i turn-based borbenim sistemom u kojoj imate zadatak boriti se protiv manifestacija svojih slabosti. Svi zainteresirani mogu pristupiti Early Accessu na Epic Games Storeu po cijeni od 23,99€.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA