Saint Kotar dobio pojačanje – Red Martyr Entertainment i SOEDESCO najavili partnerstvo

Domaći Red Martyr Entertainment je najavio kako je ušao u suradnju s izdavačkom tvrtkom SOEDESCO s ciljem lansiranje igre Saint Kotar na PC i konzole.

saintKotar_image7Zadovoljstvo nam je udružiti se sa SOEDESCO za lansiranje našeg prvog naslova: Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine te smo uvjereni da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo rast igre u nešto posebno.

U pitanju je psihološka horor point-and-click igra u će igrač imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. Nudit će do dvadeset sati igranja, a velik fokus usmjeren je na spomenutu priču u kojoj će igrač morati donositi odluke s posljedicama te na atmosferu dobivenom originalnim skladbama, ručno nacrtanim vizualima i glasovnom glumom.

Studio je prošle godine pokrenuo i Kickstarter kampanju za ovaj naslov gdje je uspješno prikupio 50.178€ uz pomoć 1,1 tisuću ulagatelja.

06.07.2021 Autor:  


Poslovi @ Jooble

GAMESCOM 2022: Pratite najnovije vijesti s ovogodišnjeg sajma

OSTALO SA DOMACE SCENE

04.10.2022

Besplatno isprobajte demo domaće igre Aquatico na Steamu

Autor:  

Domaći studio Digital Reef Games objavio je demo svoje igre u razvoju Aquatico na Steamu kao dio ovogodišnjeg Next Festa. Svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti taj demo i isprobati ga do 10. listopada.

aquatico_3U pitanju je strateška survival igra čija je radnja smještena na dnu oceana u post-apokaliptičnom svijetu gdje ćete imati zadatak izgraditi podvodni grad. S idejom vertikalne gradnje razina tog grada, Digital Reef Games će omogućiti igračima da pažljivo postave svoje temelje – od osnovne infrastrukture i industrijskih zgrada na samom dnu pa do kuća i drugih javnih zgrada iznad njih. Uz samu gradnju, fokus igre je usmjeren i na istraživanje podvodnog svijeta koji sadrži potrebne resurse, ali i razne tajne.

Iako za sada još nema potvrđenog datuma lansiranja, Digital Reef Games zajedno s Overseer Gamesom planira lansirati igru na Steam u trećem tromjesečju ove godine.

misc
27.09.2022

Najavljen demo za domaću stratešku igru Aquatico

Autor:  

Domaći studio Digital Reef Games najavio kako će svi zainteresirani moći besplatno zaigrati demo verziju njegove igre Aquatico na Steamu od 03. do 10. listopada.

aquatico_3U pitanju je strateška survival igra čija je radnja smještena na dnu oceana u post-apokaliptičnom svijetu gdje ćete imati zadatak izgraditi podvodni grad. S idejom vertikalne gradnje razina tog grada, Digital Reef Games će omogućiti igračima da pažljivo postave svoje temelje – od osnovne infrastrukture i industrijskih zgrada na samom dnu pa do kuća i drugih javnih zgrada iznad njih. Uz samu gradnju, fokus igre je usmjeren i na istraživanje podvodnog svijeta koji sadrži potrebne resurse, ali i razne tajne.

Iako za sada još nema potvrđenog datuma lansiranja, Digital Reef Games zajedno s Overseer Gamesom planira lansirati igru na Steam u trećem tromjesečju ove godine.

misc
14.09.2022

Što je SCP 1507 – anomalija koja će biti u domaćoj horor igri Go Home Annie

Autor:  

Go Home Annie: An SCP Game je domaća horor igra koja će uskoro dobiti svoj demo na Steamu, a veliki ‘selling point’ ove igre jest taj što na raspolaganju ima iznimno veliku količinu neobičnih i morbidnih informacija iz SCP Foundation Wikija koje developeri mogu iskoristiti unutar igre.

go home annie_4U pitanju je single-player igra koja vuče inspiraciju iz uvrnutog svijeta SCP-a, a radnju smješta u jednoj kući na području Žumberačkog gorja gdje glavna protagonistica Annie ima zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

SCP Foundation je fiktivna organizacija koja se bavi sakupljanjem i proučavanjem tih neobičnih objekata i anomalija koji krše zakone fizike, a količina tih zabilježenih anomalija stvarno je velika. Jedna od njih koja će sigurno pojaviti u ovoj igri jest SCP 1507 – hrpa plastičnih rozih flamingosa koji pokazuju neprijateljsko raspoloženje prema ljudima.

Zaposlenici SCP Foundationa ne smiju pristupiti njihovom kavezu kojeg imaju u laboratoriju bez zaštitne opreme zbog toga što su uspjeli ozlijediti niz zaposlenika od kojih su neki umrli od ubodnih rana na licu i očima.

Točno porijeklo tih flamingosa nije poznato, ali ono što se zna u vezi ovih anomalija jest ta ne zahtijevaju hranjenje te da su osjetljivi na visoku temperaturu i pritisak, baš zbog toga što su napravljeni od plastike.

SCP 1507 je klasificiran kao Euclid, a to znači da spada pod kategoriju SCP-a čije se ponašanje ne može predvidjeti te da se još uvijek premalo zna o ovoj anomaliji.

Ovo je samo jedna od mnogih neobičnih anomalija sa spomenutog SCP Foundation Wikija koja je pronašla svoje mjesto u igri Go Home Annie, a bit će zanimljivo što će Misfit Village sve implementirati i na koji način, pogotovo jer su napomenuli da će nekima uvesti promjene u ponašanju.

Go Home Annie: An SCP Game će dobiti svoj demo 21. rujna ove godine kojeg će svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

misc
13.09.2022

Demo za domaću horor igru Go Home Annie: An SCP Game uskoro dolazi na Steam

Autor:  

Domaći indie studio Misfit Village će 21. rujna ove godine lansirati demo za svoju sljedeću igru Go Home Annie: An SCP Game na Steam kojeg će svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

go home annie_1U pitanju je single-player igra koja vuče inspiraciju iz uvrnutog svijeta SCP-a, a radnju smješta u jednoj kući na području Žumberačkog gorja gdje glavna protagonistica Annie ima zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

Svakom objavom trailera postižemo sve bolje rezultate, komentari su jako dobri, i možemo reći da je ovo zaista vrlo iščekivana videoigra. Igranje demo verzije dat će nam najrelevantniji feedback i znat ćemo što je ono što još trebamo dodati kako bi završna verzija bila najbolja“, poručili su iz Misfit Villagea (PISMO).

Ono po čemu se svijet SCP-a jako ističe u horor žanru jesu njegovi neprijatelji i anomalije koji su u dosadašnjim SCP igrama pružala stvarno jedinstveno horor iskustvo. Na primjer, SCP-173 je skulptura koja želi svima slomiti vrat, ali se jedino može kretati kada ju nitko ne gleda. SCP-1048-A je medvjedić koji je u potpunosti napravljen od ljudskih ušiju, a pri kontaktu ispušta zvukove zbog kojih protagonistu započnu rasti uši po cijelom tijelu što dovodi do gušenja.

Broj tih anomalija je stvarno velik i baš nas zanima koje i kako će Misfit Village implementirati u svoju igru, pogotovo zbog toga što su u opisu na Steamu najavili da će neke izmijeniti te da ćemo moći naići na manje poznate anomalije iz SCP Foundation Wikia. Ono što je sigurno jest da će se pojaviti SCP-R 1974 – keramička koja sama od sebe održava 124 litara vode u sebi, neovisno koliko se nadoda ili oduzme vode.

Što se tiče gameplaya, studio naziva ovu igru “čudnim” horor iskustvom gdje ćemo morati iskorištavati već postojeće i nove anomalije kako bi riješili zagonetke. Svaka staza će imati “sandbox” element s više puteva, tajni, ali i odlukama koje će na kraju utjecati na samu priču.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja, Misfit Village ju prvo planira lansirati na PC platformu, nakon čega će razmotriti lansiranje na konzole, ali i VR platforme.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA