Najavljen Unreal Engine plugin za dijaloge kojeg pokreće OpenAI – AI Powered Smart NPCs

Replica Studio je najavio svoj plugin za Unreal Engine pod imenom AI Powered Smart NPCs kojeg će pokretati OpenAI ili korisnikov AI jezični model u kombinaciji s kolekcijom licenciranih AI generiranih glasova s kojima će developeri moći stvarati dinamične razgovore u videoigrama u stvarnom vremenu.

replicaAI_1Mi u Replici vjerujemo da AI glasovna tehnologija ima dvostruki potencijal za unaprjeđivanje igara s velikim fokusom na priču: eliminiranje kritičnih ograničenja u razvojnom procesu što bi studijima omogućilo da naprave još veće priče, ali i stvaranje gaming iskustava koji se prilagođavaju igračima u stvarnom svijetu. Smart NPCs će omogućiti manjim studijima koji nemaju resurse za scenarij i vokalizaciju te skaliraju svoje igre 10 puta ili sto puta u epsku avanturu koju su oduvijek željeli napraviti”, izjavio je Shreyas Nivas, glavni izvršni direktor Replica studija.

S ovim pluginom, NPC-jevi će unutar igre moći reagirati na igračeve upite – od samih rečenica pa do tona i govora tijela. Developeri će također imati mogućnost mijenjati informacije za određene likove unutar igre s drugačijim osobinama kako bi što bolje prilagodili željenim rezultatima.

Dok trenutni demo za ovaj plugin koristi cloud rješenje, Replica Studios cilja pružati i mogućnost lokalnog rješenja za dobivanje što manje latencije.

Ovaj plugin bi trebao stići kasnije tijekom ove godine, a svi zainteresirani mogu sada isprobati spomenuti demo, ali i prijaviti se za nadolazeće beta testiranje. Svi koji bi htjeli isprobati ovaj plugin u Unityju, studio je izjavio kako će ta verzija stići nakon što lansiraju plugin za Unreal Engine.

28.05.2023 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Unity predstavio nove troškove za svoje korisnike

OSTALE VIJESTI

27.09.2023

Horizon Forbidden West: Complete Edition dolazi sljedeće godine na PC

Autor:  

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će sljedeće godine lansirati PC verziju igre Horizon Forbidden West: Complete Edition na Steam i Epic Games Store. Ova verzija igre dolazi s osnovnom igrom, ali i ekspanzijom Burning Shores koja je ove godine stigla na tržište kao PlayStation ekskluziva.

Horizon-Forbidden-West_1U pitanju je nastavak Horizon Zero Dawna koji je nedavno proslavio veliku prekretnicu od 24 milijuna prodanih primjeraka, a njegova priča ponovno usmjerava fokus na Aloy koja mora otkriti način kako zaustaviti misterioznu bolest koja utječe na cijelu vegetaciju u ovom svijetu.

Dok je većina zabavnih i dinamičnih gameplay elemenata borbe protiv robotskih životinja još uvijek tu, studio Guerilla Games je nadogradio mnoge igrine elemente i pogurao priču u jako zanimljiv smjer – nešto što možete pročitati u našoj nedavno objavljenoj recenziji.

misc
26.09.2023

Prodano više od deset milijuna primjeraka igre Sekiro: Shadows Die Twice

Autor:  

Sekiro: Shadows Die Twice je dostupan na tržištu od 22. ožujka 2019. godine, a do sada je prodano više od deset milijuna njegovih primjeraka.

sekiroShadowsDieTwice_image2Samo tijekom prvih deset dana na tržištu je uspio dostići dva milijuna prodanih primjeraka, a ta brojka narasla je na pet milijuna do srpnja 2020. godine. Uz ovu uspješnu prodajnu statistiku, igra je do sada uspjela osvojiti više nagrada u kategorijama za najbolju akcijsko avanturističku igru i najbolju igru godine.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra na kojoj radi FromSoftware – studio koji je zaslužan za popularne naslove kao što su Demon’s Souls, Dark Souls i Bloodborne. Igrači će preuzeti ulogu osramoćenog japanskog ratnika tijekom šesnaestog stoljeća mora spasiti svojeg gospodara i vratiti čast svojem imenu.

misc
25.09.2023

Silent Hill 2 Remake: Jedanaest mjeseci bez novih informacija o igri

Autor:  

Silent Hill 2 Remake je najavljen još u listopadu 2022. godine s objavom prvog trailera tijekom Silent Hill Transmission eventa, ali konkretne informacije o samoj igri ubrzo su prestale stizati, a fanovi su se počeli ponovno oslanjati samo na glasine.

silent hill 2 remake_1To znači da je prošlo više od jedanaest mjeseci od objave spomenutog trailera bez novih najava kad će igra stići na tržište i bez detaljnijeg uvida u gameplay sisteme – iako je razvojni studio Bloober Team potvrdio kako je ovaj remake u naprednijem stadiju razvoja.

Zadnje što je predsjednik razvojnog studija Piotr Babieno izjavio jest da je Konami preuzeo ulogu donošenja odluke o datumu lansiranja  – nešto za što je Piotr tada izjavio kako bi uskoro trebale stići nove informacije. To je bilo objavljeno nekoliko dana nakon najave igre u listopadu prošle godine.

misc
22.09.2023

Više od četiri milijuna igrača zaigralo The Texas Chain Saw Massacre

Autor:  

The Texas Chain Saw Massacre je stigao na tržište 18. kolovoza ove godine, a samo tijekom prvog mjeseca privukao je više od četiri milijuna igrača. Naime, ova brojka se ne može povezati s brojem prodanih primjeraka jer je od prvog dana na tržištu dostupna i kao dio Game Pass pretplate.

the-texas-chain-saw-massacre_1U pitanju je asimetrična multiplayer horor igra u kojoj jedna grupa igrača ima zadatak pobjeći od druge grupe koja ima zadatak spriječiti njihove pokušaje uz pomoć zamki, ali i kultne motorne pile.

Što se tiče korisničkih recenzija na Steamu, igra je do sada primila 11,6 tisuća recenzija od kojih je devet tisuća ocijenjeno pozitivno. Dok su mnogi pohvalili njen vjeran prikaz atmosfere iz kultnog horor filma iz 1974. godine, niz negativnih kritika stiglo je zbog niza tehničkih problema.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA