Hrvatska horor igra Saint Kotar stigla na Steam, GOG i Epic Games Store

Nakon uspješne Kickstarter kampanje gdje je prošle godine prikupila više od pedeset tisuća eura, domaća igra Saint Kotar je sada stigla na PC platformu, točnije na Steam, GOG i Epic Games Store.

saintKotarNovo_3U pitanju je psihološka horor point-and-click igra u kojoj će igrač uz pomoć dvaju glavnih protagonista morati pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. S gotovo dvadeset sati sadržaja, Saint Kotar nudi i sistem donošenja odluka koje će imati utjecaj na samu priču, ali i gameplay.

Svi zainteresirani mogu sada iskoristiti i privremeni popust od 10 posto s kojim mogu do 04. studenog nabaviti igru po cijeni od 22,49€.

29.10.2021 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Little Nightmares 2 - RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

01.12.2021

The Wheel of Fortune: Domaća vizualna novela ispunjena narodnjacima i balkanskim humorom

Autor:  

Splitski studio Takujin Soft danas planira lansirati svoju igru The Wheel of Fortune na Steam i Itch.io platforme.

theWheel-OF-Fortune_1U pitanju je vizualna novela koja kombinira anime stil s balkanskom kulturom, a to znači da je ispunjena narodnjacima, karakterističkim humorom s ovih područja i raznim drugim elementima. U igri preuzimate internetskog ovisnika kojem su se spletom okolnosti u životu pojavile tri žene s kojima možete isprobati svoje “romantične vještine”. Ono po čemu se igra dodatno odvaja od drugih vizualnih novela jest faktor sreće koji će određivati događaje sljedećeg dana.

Nikada prije gaming svijet nije vidio toliko detaljnu i životu vjernu adaptaciju života jednog parazita na području bivše Jugoslavije! U stremljenju da ostanemo što vjerniji balkanskom načinu života, The Wheel of Fortune sadrži necenzurirane ilustracije, politički nekorektan dijalog i apsolutno nikakav sram u eksploataciji lokalnog mjesta radnje, baš kao što bi to pravi Ilir napravio”

Igra bi trebala danas navečer stići na Steam i Itch.io, a svi zainteresirani će ju moći kupiti po cijeni od 50kn.

misc
08.11.2021

Nova objava o Scornu razljutila mnoge Kickstarter backere – neki zatražili i povrat novaca

Autor:  

Srpski studio Ebb Software je još u 2017. godini pokrenuo Kickstarter kampanju za svoju horor igru Scorn gdje je uspješno prikupio gotovo 200 tisuća eura. Igra je od tada doživjela niz promjena u razvojnom planu, primila nekoliko dodatnih investicija i niz odgoda, ali ono što je najviše smetalo ulagatelje na Kickstarteru tijekom cijelog tog procesa jest nedostatak komunikacije o napretku same igre. Baš zbog toga, najnovija objava od strane developera nije baš najbolje sjela s onima koji su podržali igru u samim počecima – najviše zbog tona same poruke.

scorn_image8Ebb Software je u ovoj objavi ušao u detalje kako se želi primarno fokusirati na razvoj igre i da želi započeti s marketinškim objavama tek kad igra bude spremna za taj proces pred lansiranje. Zbog toga ne žele stvarati prijevremeni “hype” s objavama o razvoju igre, spomenuvši čak i situaciju s najavljivanjem igre Cyberpunk 2077 koju želi u potpunosti izbjeći.

CD Projekt Red je imao sjajan PR za Cyberpunk 2077, ali to nije pomoglo s finalnom igrom. Cyberpunk 2077 je trebao biti odgođen na godinu dana, ali hype i pritisak dioničara bili su važniji. Možda da nisu natjerali svoje developere da rade marketinški sadržaj, mogli bi uložiti više vremena u popravljanje igre.

Osvrnuli su se i na optužbe da je igra zapela u tzv. razvojnom paklu, izjavivši kako su putem napravili niz grešaka, prepravili dio, ali i odbacili dijelove igre – nešto na što su izjavili da je normalan dio razvojnog procesa za novi i neiskusan studio.

Naime, mnogi ulagatelji na Kickstarteru usmjerili su fokus na posljednji dio objave u kojem su se developeri osvrnuli na ljude kojima je problem nedostatak komunikacije.

I za kraj, malo prijateljskog savjeta: ako vam toliko smeta nedostatak komunikacije, samo zatražite povrat novaca i završite s ovim. To je samo igra. Možete ju zaigrati kada izađe ako ste još uvijek zainteresirani”, stoji na samom kraju najnovije objave na Kickstarteru.

Taj odlomak teksta uspio je naljutiti niz ulagatelja koji su odmah u komentarima na objavi zatražili povrat novaca – nešto na što je Ebb relativno brzo reagirao, poslavši im upute za vraćanje novaca.

misc
29.10.2021

Hrvatska horor igra Saint Kotar stigla na Steam, GOG i Epic Games Store

Autor:  

Nakon uspješne Kickstarter kampanje gdje je prošle godine prikupila više od pedeset tisuća eura, domaća igra Saint Kotar je sada stigla na PC platformu, točnije na Steam, GOG i Epic Games Store.

saintKotarNovo_3U pitanju je psihološka horor point-and-click igra u kojoj će igrač uz pomoć dvaju glavnih protagonista morati pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. S gotovo dvadeset sati sadržaja, Saint Kotar nudi i sistem donošenja odluka koje će imati utjecaj na samu priču, ali i gameplay.

Svi zainteresirani mogu sada iskoristiti i privremeni popust od 10 posto s kojim mogu do 04. studenog nabaviti igru po cijeni od 22,49€.

misc
15.10.2021

Najjače tvrtke u Zagrebu dolaze iz gaming industrije

Autor:  

Grad Zagreb i Zagrebačka županija već su više godina gospodarski predvodnici po pitanju prihoda, broja zaposlenih i neto plaća. Unatoč izazovima s kojima su se tvrtke s ovog područja suočile tijekom protekle godine, pokazale su iznimne rezultate uz primjenu novih tehnologija i investicija, povećanje izvoza, inovativnost i kreiranje novih radnih mjesta. Najbolje od njih nagrađene su danas plaketom Zlatna kuna na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Komore Zagreb.

stockMobile_image1Za Grad Zagreb u kategoriji velikih trgovačkih društava plaketa je otišla u ruke tvrtke Končar – distributivni i specijalni transformatori, čiji su transformatori u posljednjih 70 godina isporučeni u više od 110 zemalja diljem svijeta.

Iznimni rezultat u ovakvoj godini je posljedica motiviranih djelatnika, stručnjaka koji su svojim doprinosom omogućili još jednu u nizu uspješnu godinu. Također, sve te utakmice u inozemstvu čine nas utreniranima i spremnima na izazove,“ rekao je predsjednik Uprave Končar distributivni i specijalni transformatori Vanja Burul.

Vodeći studio za razvoj mobilnih igara sa sjedištem u Zagrebu Nanobit nagrađen je plaketom Zlatna kuna u kategoriji srednjeg trgovačkog društva. U izazovnoj 2020. godini veže ih se uz jedan od najznačajnijih gospodarskih pothvata. Tvrtka koju su 2008. osnovala dvojica poduzetnika prodana je za milijardu kuna švedskoj Stillfront grupi, od kada su povećali broj zaposlenih i prihode.

Laureat u kategoriji malih trgovačkih društava za Grad Zagreb također dolazi iz gaming industrije. Gamepires studio za razvoj igara najpoznatiji je po uspjehu igre za preživljavanje SCUM, koja je u prva 24 sata od objavljivanja dosegnula 250 tisuća prodanih proizvoda i preko milijun u tri tjedna.

Na razini Zagrebačke županije za 2020. godinu u kategoriji velikog trgovačkog društva plaketa Zlatna kuna uručena je tvrtki Klimaoprema iz Samobora. Iz malog proizvodnog pogona s 12 djelatnika osnovanog 1975. narasla je na 490 djelatnika i sedam podružnica izvan Hrvatske.

Tvrtka koja je dvije godine uzastopce uvrštena na Deloitteovu listu Technology Fast 50 Srednje Europe, Axilis iz Bregane, nagrađena je plaketom u kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva za Zagrebačku županiju. Specijalizirani su za razvoj web i mobilnih softverskih rješenja, a glavni fokus im je razvoj platforme za sportsko klađenje i igre na sreću.

Nastala na dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji obrade metale, tvrtka Filipmetal & Partner iz Velike Gorice, najbolja je tvrtka u 2020. u Zagrebačkoj županiji u kategoriji malog trgovačkog društva. Poslovanje je razvila proizvodnjom i montažom dijelova za automatizirana visokoregalna skladišta, a putem svog predstavništva u Njemačkoj sklopila je prve značajnije poslovne angažmane na inozemnim tržištima.

Snagu tvrtki dobitnika unatoč pandemiji potvrdili su i predstavnici Grada Zagreba, Zagrebačke županije i HGK Komore Zagreb.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet istaknuo je da su se potres i pandemija silovito odrazili na gospodarstvo, i kroz rast cijena energenata i materijala. No, siguran je u daljnji rast i razvoj.

Vjerujem da ćete snagom vlastite vizije nastaviti doprinositi dobrobiti naše zajednice“, tvrdi Korlaet.

Unatoč pandemiji, naši gospodarstvenici pokazali su se žilavijima nego što je to itko mislio. Zagrebačka županija je snažno stala uz svoje gospodarstvo kroz bespovratna sredstva. To će imati i u sljedećem mandatnom razdoblju“, rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Najuspješnijim trgovačkim društvima za 2020. u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji čestitao je i predsjednik HGK Komore Zagreb Vitomir Klasić, istaknuvši da su pred tvrtke stavljeni takvi izazovi koje godinu dana ranije nismo ni mogli zamisliti.

Trebalo se preko noći prilagoditi novim uvjetima i ostati na nogama, proizvoditi i plasirati te pobrinuti se za sigurnost radnika. Za to su trebale vrhunske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja, stoga su današnje nagrade tim vrjednije“, rekao je Klasić.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA