VR mučnina se ne može riješiti?

Borba protiv mučnine prilikom gledanja s VR headsetom je daleko od gotovog. U stvari, po tvrdnjama Gabe Newella iz Valvea, to možda nikada ni neće biti riješeno.

castar_3_570X300Bei Yang, voditelj odjela kreativnog tehničkog dizajna u Walt Disneyu koji pomaže da su vožnje i iskustva u Disney parku moguće, izjavio je nekoliko zaključaka.

Po njemu, razgovor o mučnini stvara neslaganje između virtualnog iskustva igrača kojeg vidi svojim očima i fizičkog iskustva registriranog u unutarnjem uhu.

To se može dogoditi na par načina od kojeg je najčešće duljina vremena koja je potrebna da VR pokrene praćenje informacija i pohrani ga natrag u virtualno iskustvo igrača. Drugi je varijabilnost latencije što znači da iako je ljudski mozak izuzetno dobar u prilagodbi novim okolinama, svaka promjena u veličini latencije mogu uzrokovati mučninu.

valve_570X300Gabe Newell je nadodao:

“Idemo premotati unaprijed nekoliko godina, možda čak i desetljeće kada ćemo vjerojatno imati savršeni VR. Čak i tada, još uvijek možete dobiti mučninu. Zašto to kažem? Zato što znam činjenicu da i ono što vam radi mučninu u životu, da će vam to napraviti i VR.”

“U 3D shooteru možete napraviti nešto što se zove okret nulte točke. Ako to radite oko 20 sekundi, jamčim da će se nekima od vas vrtjeti u glavi, a nekima će pozliti.”

09.03.2015 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

02.07.2020

Prodano više od milijun primjeraka igre A Plague Tale: Innocence

Autor:  

A Plague Tale: Innocence je stigao na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme 14. svibnja prošle godine, a do sada je prodano više od milijun njegovih primjeraka.

aPlagueTaleInnocence_image1U pitanju je avanturistička igra koja prati priču djevojke Amicie i njenog brata u 1349. godini dok kroz opustošenim naseljima bježe od inkvizicije. Igra je nakon dolaska na tržište primila uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata i igrača, najviše zbog njene priče i vizuala.

Samo putem Steama je primila 22,2 tisuće korisničkih recenzija od kojih je 20,9 tisuća ocijenjeno pozitivno.

misc
01.07.2020

Virtualna stvarnost dolazi u Dreams krajem ovog mjeseca

Autor:  

Media Molecule je najavio kako će podrška za igranje u virtualnoj stvarnosti stići u Dreams 22. srpnja ove godine. To znači da će igrači moći uz pomoć PSVR-a stvarati sadržaj i igrati tuđe VR igre.

dreams_image7U pitanju je sandbox igra koja igračima nudi mogućnost izrade vlastitog sadržaja – od glazbe, 3D modela, animiranih filmova pa do vlastitih videoigara. Igrači također mogu isprobati i sadržaj od drugih igrača koji se odluče javno objaviti svoje projekte.

Igra je originalno stigla na PlayStation 4 konzolu kao Early Access igra gdje je do sada primila uglavnom pozitivne ocjene od igrača i recenzenata te tijekom tri godine primila nagrade u kategorijama za najbolju originalnu igru, najbolju PlayStation 4 igru i najbolju igru predstavljenu na Gamescomu 2019. godine.

misc
01.07.2020

Toys For Bob: Nema mikrotransakcija u igri Crash Bandicoot 4

Autor:  

Studio Toys For Bob je sada potvrdio kako nadolazeći Crash Bandicoot 4: It’s About Time neće nuditi mikrotransakcije, osvrnuvši se na prenošenja informacija s prodajne stranice igre na Microsoftovoj online trgovini gdje piše kako će nuditi mogućnost kupovanja unutar igre.

crashBandicoot4_image1U pitanju je osmi službeni nastavak u Crash Bandicoot serijalu, ali je kronološki smješten kao alternativni nastavak trojke u kojem će igrač imati zadatak zaustaviti Cortexa, Tropya, Uka Uku koji su pobjegli iz zatvora.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time će stići 02. listopada ove godine na PlayStation 4 i Xbox One po cijeni od 499,00 kuna.

misc
01.07.2020

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Die Young: Prologue

Autor:  

Putem IndieGala servisa moguće je besplatno preuzeti igru Die Young: Prologue. U pitanju je verzija igre bez DRM-a što znači da nećete primiti Steam ključ, već instalacijsku datoteku.

dieYoungPrologue_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre odabrati “Add to Your Library”. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za IndieGalu.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra koja prikazuje događaje koje su se dogodili nekoliko sati prije radnje glavne priče u igri Die Young.

Što se tiče drugih sličnih ponuda, zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti igre Stranger Things 3: The Game i AER Memories of Old.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA