Unreal Engine će pomagati kirurzima u vježbanju operacije mozga

Dok je Unreal Engine najviše poznat po razvoju videoigara, taj engine je pronašao i svrhu u svijetu medicine zbog svojih grafičkih i programskih alata. Prije dvije godine su Igarashi Laboratory i Odjel za neurokirurgiju na Sveučilištu u Tokiju započeli sa suradnjom u izradi alata koji bi pomogao kirurzima vizualizirati mozak na što realniji način, a za izradu tog alata je odabran Unreal Engine.

unrealEngine4Brain_image3Neurokirurzi diljem svijeta koji obavljaju operaciju aneurizme žele neku vrstu simulacije prije operacije, vježbanje i provjeru jer je stvarni kirurški pregled veoma ograničen, a sama operacija vrlo teška. Oni također znaju da je kratka dominantna regija svake krvne žile lako predvidljiva ako mogu vidjeti cijeli mozak i krvne žile. Mnogi neurokirurzi su dulje vrijeme htjeli koristiti 3D CG, ali ga nisu znali implementirati.“, izjavio je Hirofumi Seo iz Igarashi laboratorija.

Seo je još u 2018. godini predložio korištenje Unreal Enginea za predstavljanje pacijentovog mozga u stvarnom vremenu, a sada se taj koncept razvio u prototip koji je predstavljen na IEEE VR 2019. Kirurg u taj alat može ubaciti model pacijentovog mozga dobivenog MRI-jem i podacima 3D rotacijske angiografije te pregledati ga iz svih kuteva uz pomoć korištenja miša ili multi-toucha.

Velik faktor prilikom biranja engninea za izradu ove aplikacije bila je i njegova mogućnost brze simulacije, a s Unreal Engineom su postigli 40-50 fpsa – nešto na što industrija medicine nije naviknuta.

Deformacija mozga u stvarnom vremenu je veliko iznenađenje za ljude koji otkrivaju naše aplikacije. Lijepa kvaliteta rendera je također vrlo nova u medicini.“, izjavio je Hirofumi Seo.

09.09.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

22.09.2019

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza

Autor:  

Tvrtka SuperData objavila je putem svoje službene web stranice listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine.

dungeonFighterOnline_image1Dungeon Fighter Online je uspio zadržati prvo mjesto dok se iza njega redom nalaze League of Legends, World of Warcraft, Fantasy Westward Journey Online II, Crossfire, Fortnite, World of Tanks, Dota 2, Hearthstone i Roblox.

Usporedno s prošlim mjesecom, World of Warcraft se popeo sa sedmog na treće mjesto, dok PUBG nije uspio zadržati poziciju na ovoj TOP 10 ljestvici.

TOP 10 najprofitabilnijih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine:

  • 1. Dungeon Fighter Online
  • 2. League of Legends
  • 3. World of Warcraft
  • 4. Fantasy Westward Journey Online II
  • 5. Crossfire
  • 6. Fortnite
  • 7. World of Tanks
  • 8. Dota 2
  • 9. Hearthstone
  • 10. Roblox
misc
21.09.2019

Pogledajte novi trailer igre The Surge 2

Autor:  

Tvrtke Focus Home Interactive i Deck13 objavile su novi trailer nadolazeće igre The Surge 2.

theSurge2_image3Radi se o third person RPG igri koja sadrži kreaciju likova s različitim izgledom i spolom te raznim oružjima mogu rješavati neprijatelje čiji se udovi mogu pojedinačno uništavati.

Igra će izaći na tržište 24, rujna ove godine za Windows PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme.

misc
19.09.2019

Besplatno preuzmite kolekciju s čak šest Batman igara

Autor:  

Epic Games je prošlog tjedna najavio misterioznu kolekciju s besplatnim igrama iz Batman serijala, a te igre su sada dostupne besplatno za sve korisnike Epic Games Storea. U pitanju su Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight, LEGO Batman: The Videogame, LEGO Batman 2: DC Super Heroes i LEGO Batman 3: Beyond Gotham.

batmanEGS_image1Za preuzimanje ovih igara je potrebno samo na prodajnim stranicama ovih dviju kolekcija (LEGO Batman i Arkham) pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

Ova ponuda je dostupna do 26. rujna ove godine.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu