TinyBuild: G2A pogoduje ekonomiji crnog tržišta

TinyBuild Games je putem svoje službene web stranice objavio informaciju kako su putem G2A servisa prodane njihove igre u vrijednosti od 450.000 dolara od kojih njeni developeri nisu dobili ništa.

sivoTrziste_image1Za one koje nisu upoznati, G2A u svojoj osnovi omogućava ljudima prodavanje ključeva od igara koje im ne trebaju i to po nižoj cijeni. Nažalost, taj sistem su mnogi iskoristili s raznim metodama.

Problem je to što je ovaj poslovni model pogrešan u svojim temeljima te pogoduje ekonomiji crnog tržišta.“, izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke tinyBuild.

Sudeći po prodavaču na G2A servisu koji zarađuje oko 3 do 4 tisuće dolara mjesečno, kupuju se igre putem raznih legalnih servisa s informacijama ukradenih kreditnih kartica koje je moguće pronaći na mračnoj strani weba te ih na kraju prodaju s cijenom u pola nižom od standardne. Zbog sličnih metoda, službena online trgovina tvrtke je propala zbog iznimno velikog broja storniranja.

Trgovina je kolapsirala kada smo bili udareni sa storniranjima. Počeo sam dobivati tisuće transakcija zbog čega nas je pružatelj platnih usluga ugasio za nekoliko dana. Nekoliko trenutaka kasnije, mogli ste vidjeti G2A preplavljen jeftinim ključevima naših igara koje smo upravo prodali putem naše trgovine.

tinyBuild_image1Iako su zatražili novčanu kompenzaciju, G2A im je odgovorio da to oni neće učiniti jer su njihovi partneri prodali igre na njihovom servisu. Za veću podršku u vezi potencijalne krađe, zatražili su tvrtku za veću suradnju.

Ukratko, G2A tvrdi da nas varaju naši distribucijski partneri te prodaju naše ključeve na G2A. Ne žele nam pomoći dok nismo željni raditi s njima. Nećemo biti kompenzirani te očekuju od nas da potkopamo naše maloprodajne partnere (i Steam!) da se natječemo s neovlaštenim preprodavačima.

Putem G2A servisa je prodano 24.517 primjeraka igre SpeedRunners po prosječnoj cijeni od 6,26€, 1.251 primjeraka igre Puch Club po prosječnoj cijeni od 8,72€ te 890 primjeraka igre Party Hard po prosječnoj cijeni 7,95€. Dok su te transakcije vrijedne oko 200.000 dolara, one bi po službenim cijenama vrijedile preko 450.000 dolara.

Alex Nichiporchik je na kraju ove objave izjavio kako ne žele deaktivirati te ključeve jer bi moglo razljutiti mnoge fanove koji su kupili igru putem službenih ili neslužbenih prodavača.

POVEZANE VIJESTI:

21.06.2016 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Watch Dogs: Legion - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

25.11.2020

Golden Joystick: The Last of Us Part 2 izglasan najboljom igrom 2020. godine

Autor:  

Glasovi ovogodišnje Golden Joystick dodjele nagrada su prebrojani, a igrači su izglasali The Last of Us Part 2 za najbolju igru 2020. godine. Među nominiranima u toj kategoriji još su se nalazili i Ghost of Tsushima, Doom Eternal, Final Fantasy 7 Remake i Genshin Impact i mnogi drugi.

theLastOfUs2_image1The Last of Us Part 2 je također osvojio nagradu u kategorijama za najbolju priču, najbolji vizualni dizajn, najbolji audio i najbolju PlayStation igru godine.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra koja je stigla na tržište u lipnju ove godine i primila velik broj pozitivnih ocjena od recenzenata, ali ipak i niz iznimno negativnih ocjena od nekih igrača zbog odabranog usmjerenja priče.

misc
24.11.2020

Red Dead Online dolazi kao samostalna igra uz veliki popust

Autor:  

Rockstar Games je najavio kako će 01. prosinca lansirati multiplayer segment igre Red Dead Redemption 2 kao samostalnu igru pod imenom Red Dead Online na Epic Games Store, Steam, Rockstar Games Launcher, Microsoft Store i PlayStation Store.

redDeadOnline_image1Ta igra će od dana lansiranja do 15. veljače 2021. godine biti dostupna s popustom od čak 75 posto što znači će ju svi zainteresirani moći nabaviti po cijeni od 4,99 američkih dolara.

Kako će igra biti dostupna na PlayStation 4 i Xbox One platformama, svi koji su uspjeli nabaviti PlayStation 5 i Xbox Series X moći će također zaigrati ovu multiplayer igru.

misc
24.11.2020

Watch Dogs: Legion – Prodano 1,9 mil. digitalnih primjeraka u prva tri dana

Autor:  

Watch Dogs: Legion je stigao na tržište 29. listopada ove godine, a samo tijekom prva tri dana je prodano 1,9 milijuna njegovih digitalnih primjeraka. Kada se usporedi s njegovim prethodnikom, Watch Dogs 2 je od 15. studenog do kraja tog mjeseca 2016. godine dostigao prodaju od 431 tisuću prodanih digitalnih primjeraka.

watchDogsLegion_image1U pitanju je akcijska igra s otvorenim svijetom čija je radnja smještena u fiktivnoj bliskoj budućnosti nakon što je London postao meta terorističkog napada. Jedan od najvećih gameplay elemenata u toj igri leži u ideji da igrač može unovačiti gotovo bilo kojeg NPC-a u svoju grupu i iskoristiti njegovo znanje ili izgled za drugačiji pristup rješavanju misija.

misc
24.11.2020

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom listopada

Autor:  

Superdata je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom listopada ove godine.

superdata_image13NBA 2K21 je uspješno zadržao prvo mjesto, a iza njega se redom nalaze FIFA 21, Watch Dogs: Legion, Call of Duty: Modern Warfare, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, Marvel’s Avengers, Fortnite, Madden NFL 21, Genshin Impact i Grand Theft Auto V.

Usporedno s prethodnim mjesecom, Marvel’s Avengers je pao s trećeg na šesto mjesto, dok se Call of Duty: Modern Warfare popeo s petog na četvrto mjesto. Dok je Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 držao drugu poziciju u rujnu, sada se nalazi na šestom mjestu.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom listopada:

  • 1. NBA 2K21
  • 2. FIFA 21
  • 3. Watch Dogs: Legion
  • 4. Call of Duty: Modern Warfare
  • 5. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2
  • 6. Marvel’s Avengers
  • 7. Fortnite
  • 8. Madden NFL 21
  • 9. Genshin Impact
  • 10. Grand Theft Auto V
misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA