TinyBuild: G2A pogoduje ekonomiji crnog tržišta

TinyBuild Games je putem svoje službene web stranice objavio informaciju kako su putem G2A servisa prodane njihove igre u vrijednosti od 450.000 dolara od kojih njeni developeri nisu dobili ništa.

sivoTrziste_image1Za one koje nisu upoznati, G2A u svojoj osnovi omogućava ljudima prodavanje ključeva od igara koje im ne trebaju i to po nižoj cijeni. Nažalost, taj sistem su mnogi iskoristili s raznim metodama.

Problem je to što je ovaj poslovni model pogrešan u svojim temeljima te pogoduje ekonomiji crnog tržišta.“, izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke tinyBuild.

Sudeći po prodavaču na G2A servisu koji zarađuje oko 3 do 4 tisuće dolara mjesečno, kupuju se igre putem raznih legalnih servisa s informacijama ukradenih kreditnih kartica koje je moguće pronaći na mračnoj strani weba te ih na kraju prodaju s cijenom u pola nižom od standardne. Zbog sličnih metoda, službena online trgovina tvrtke je propala zbog iznimno velikog broja storniranja.

Trgovina je kolapsirala kada smo bili udareni sa storniranjima. Počeo sam dobivati tisuće transakcija zbog čega nas je pružatelj platnih usluga ugasio za nekoliko dana. Nekoliko trenutaka kasnije, mogli ste vidjeti G2A preplavljen jeftinim ključevima naših igara koje smo upravo prodali putem naše trgovine.

tinyBuild_image1Iako su zatražili novčanu kompenzaciju, G2A im je odgovorio da to oni neće učiniti jer su njihovi partneri prodali igre na njihovom servisu. Za veću podršku u vezi potencijalne krađe, zatražili su tvrtku za veću suradnju.

Ukratko, G2A tvrdi da nas varaju naši distribucijski partneri te prodaju naše ključeve na G2A. Ne žele nam pomoći dok nismo željni raditi s njima. Nećemo biti kompenzirani te očekuju od nas da potkopamo naše maloprodajne partnere (i Steam!) da se natječemo s neovlaštenim preprodavačima.

Putem G2A servisa je prodano 24.517 primjeraka igre SpeedRunners po prosječnoj cijeni od 6,26€, 1.251 primjeraka igre Puch Club po prosječnoj cijeni od 8,72€ te 890 primjeraka igre Party Hard po prosječnoj cijeni 7,95€. Dok su te transakcije vrijedne oko 200.000 dolara, one bi po službenim cijenama vrijedile preko 450.000 dolara.

Alex Nichiporchik je na kraju ove objave izjavio kako ne žele deaktivirati te ključeve jer bi moglo razljutiti mnoge fanove koji su kupili igru putem službenih ili neslužbenih prodavača.

POVEZANE VIJESTI:

21.06.2016 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

02.06.2020

A Total War Saga: Troy dolazi na EGS, a bit će besplatan tijekom prvog dana

Autor:  

Strateška igra A Total War Saga: Troy će 13. kolovoza ove godine stići na Epic Games Store, a tijekom prvog dana će ju svi korisnici EGS-a moći besplatno preuzeti. Svi koji povežu igru sa svojim korisničkim računom tijekom tog prvog dana, ona će zauvijek ostati u njihovom vlasništvu.

aTotalWarSagaTroy_image1Igra će također stići i na Steam, ali tijekom ljeta 2021. godine. Te dvije verzije igre neće nuditi cross-platform igranje u multiplayeru.

Što se tiče trenutno besplatnih igara na Epic Games Storeu, svi zainteresirani mogu do 04. lipnja ove godine besplatno preuzeti Borderlands: The Handsome Collection.

misc
02.06.2020

Board game adaptacija Pokemona Battle Academy dolazi krajem srpnja

Autor:  

The Pokemon Company International je najavio kako će 31. srpnja ove godine lansirati društvenu igru Pokemon Trading Card Game Battle Academy – board game adaptaciju Pokemon TCG-a.

pokemonBattleAcademy_image1Ova igra nudit će sve potrebno za ulazak u kartašku igru Pokemona – od ploče za dva igrača, tri deka od šezdeset karata, vodiča za početnike i napredne igrače, raznih gameplay dodataka pa do koda s kojim igrači mogu zaigrati Pokemon TCG u free-to-play igri Pokemon Trading Card Game Online na iOS-u, Androidu i PC-u.

Battle Academy je dizajniran tako da je lagan za naučiti i zabavan za sve vrste trenera, uključujući djecu i roditelje koji tek započinju s Pokemon TCG“, izjavili su iz The Pokemon Company International.

misc
01.06.2020

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Autor:  

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

PlayStationLogo_image1Odlučili smo odgoditi PlayStation 5 događaj koji je bio zakazan 4. lipnja. Iako razumijemo da su igrači širom svijeta uzbuđeni zbog PS5 igara, ne smatramo da je sada vrijeme za slavlje i za sada se želimo odmaknuti i omogućiti važnijim glasovima da se čuju.

Sony se danas pridružio mnogim tvrtkama iz industrije videoigara s objavom osude rasizma i hashtagom BlackLivesMatter.

misc
01.06.2020

Steam popusti: Postal 4: No Regerts, Superhot i druge igre

Autor:  

Na Steamu je dostupan novi niz tjednih popusta u kojem se nalaze igre kao što su Postal 4: No Regerts, Deadfall Adventures i Superhot VR.

postal4_image5U opisu svake igre piše trenutna te standardna cijena. Ako ste u potrazi za drugim igrama s popustima, obavezno provjerite cijelu listu igara koju možete pronaći na službenoj stranici Steam servisa. Ovi tjedni popusti vrijede do 08. lipnja 2020. godine.

  • Superhot – 9,19€     (22,99€) | -60%

  • Steep – 7,49€     (29,99€) | -75%

  • Blackwake – 1,63€     (8,19€) | -32%

  • Postal 2 – 0,99€     (9,99€) | -90%

  • Ride 2 – 9,99€     (39,99€) | -75%

*Napomena: Ovo nije cijela lista proizvoda s popustima

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA