Steam: Uvedena promjena zbog bombardiranja negativnim recenzijama

Nakon što su se igre kao što su GTA 5 i Firewatch pronašle pod metom bombardiranja negativnim recenzijama na Steamu zbog određenih odluka ili političkih uvjerenja, Valve je odlučio uvesti promjene u sistemu korisničkih recenzija na Steamu s ciljem što točnijeg predstavljanja sveukupne ocjene igre potencijalnim kupcima. Njegovo rješenje je u obliku histograma koji prikazuje dnevni omjer korisničkih recenzija od dana lansiranja igre na Steam.

steam_570X300Zbog čega je bombardiranje recenzijama problem? S jedne strane, igrači koji u tome sudjeluju ispunjavaju cilj korisničkih recenzija – izražavaju svoje mišljenje o tome zašto drugi ljudi ne bi trebali kupiti igru. Ali jedna stvar koju smo primijetili jest da problem zbog kojeg su igrači zabrinuti često nepovezan sa samom igrom. Možda su nesretni s nečim što je developer rekao online ili oko odluka koje je developer napravio sa Steam verzijom svoje igre u usporedbi s drugim platformama ili jednostavno zbog političkih uvjerenja developera. Mnogi od tih problema nepovezanih s igrom nisu vrlo relevantni kada je u pitanju vrijednost same igre, ali neki od njih su stvarni razlozi zašto igrač može biti nesretan sa svojom kupnjom.

Kako nisu htjeli onemogućiti objavljivanje korisničkih recenzija tijekom perioda bombardiranja negativnih recenzija, odlučili su se na spomenuti histogram koji je sada već dostupan kod svih igara na Steamu. Smatraju kako potencijali kupci proizvoda sada imaju mogućnost uočiti nagle promjene u recenzijama te da onda sami mogu proučiti razloge iza toga i zaključiti slažu li se s tuđim mišljenjima.

Ova novouvedena promjena također može pružiti bolji uvid u razvoj određene igre, pogotovo Early Access naslova, jer korisnici sada još preciznije mogu proučiti stajališta i upozorenja drugih igrača.

20.09.2017 Autor:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Leave your thoughts

Pravila ponašanja u komentarima pročitajte u našem Bontonu komentiranja

ModDB: Deset najboljih modova u 2017.godini

OSTALE VIJESTI

22.02.2018

Hunt: Showdown od danas dostupan na Steam Early Accessu

Autor:  

Iako je tek danas službeno završilo zatvoreno alfa testiranje igre Hunt: Showdown, Crytek se odlučio lansirati igru na Steam Early Access s cijenom od 29,99€ što je iznenadilo mnoge fanove ovog naslova.

huntShowdown_image3Igra je do sada primila sveukupno 60 korisničkih recenzija od kojih je 47 ocijenjeno pozitivno. Pritužbe su za sada uglavnom usmjerene prema lošoj optimizaciji – nešto na što su se mnogi požalili tijekom zatvorenog alfa testiranja.

Crytek cilja da će igra provesti najmanje dvanaest mjeseci u Early Accessu, a tijekom tog perioda planira uvesti više čudovišta, modova, opreme i mapa.

Hunt: Showdown je multiplayer FPS igra koja igračima nuditi kombinaciju PvP i PvE elemenata u bitkama gdje je glavni cilj pronaći i uloviti monstruma te preživjeti napade od drugih igrača.

misc
22.02.2018

Najavljen demo za PC verziju igre Final Fantasy XV

Autor:  

Tvrtka Square Enix najavila je kako će 26. veljače lansirati besplatni demo za nadolazeću PC verziju igre Final Fantasy XV, a sadržavat će cijelo prvo poglavlje igre.

finalFantasyXVPC_image6Ne samo da ćete moći u potpunosti istražiti tutorial i uživati u prvim misijama, već ćete moći testirati svoj PC kako biste vidjeli kako će se FFXV Windows Edition pokretati na njemu i koliko daleko ćete moći pogurati grafičke opcije.

Također, svi koji se odluče prednaručiti igru prije 01. ožujka primit će i Half-Life paket putem Steam Workshopa s kojim će moći obući Noctisa u popularnog lika iz Half-Life serijala Gordona Freemana.

Ova akcijska RPG igra dostupna je na PlayStation 4 i Xbox One platformama još od 29. studenoga 2016. godine, a PC verzija stići će 06. ožujka ove godine.

finalFantasyXVPC_image5

misc
22.02.2018

Glasovni glumci Troy Baker i Emily O’ Brien sudjeluju u igri Death Stranding

Autor:  

Emily O’ Brien, glasovna glumica koja je posudila svoj glas za likove u igrama League of Legends i World of Final Fantasy, objavila je putem svojeg Instagram profila kako joj je čast raditi uz Norman Reedusa i Troy Bakera na igri Death Stranding.

deathStranding_image1Za one koji nisu upoznati, Troy Baker je američki glasovni glumac koji je do sada radio na The Last of Us, BioShock Infinite, Infamous Second Son, Middle-earth: Shadow of Mordor, Far Cry 4 i mnogim drugim popularnim igrama.

Death Stranding je akcijska igra u razvoju na kojoj radi Kojima Productions za PlayStation 4 platformu.

misc
22.02.2018

Darewise planira koristiti SpatialOS u svojim budućim igrama

Autor:  

Francuska tvrtka Darewise Entertainment najavila je kako je ušla u partnerstvo s Improbable s ciljem korištenja SpatialOS tehnologije za razvoj njenih budućih igara.

spatialOS_image1Mi u Darewiseu uvijek tražimo nove načine za guranje granica online igranja te smo veoma uzbuđeni istražiti mogućnosti novog tipa virtualnog svijeta s bogatijim simulacijama koje su jedino moguće zahvaljujući SpatialOS-u.“, izjavio je Randy Smith iz Darewise Entertainmenta.

Ta tehnologija omogućava developerima kako bi pojačali snagu alata za razvijanje igara ili servera. Omogućava velikom broju tih alata koji su dio clouda da zajedno surađuju kako bi simulirali puno veći virtualni svijet s većim brojem igrača. SpatialOS je trenutno dio otvorenog beta testiranja što znači da svi zainteresirani developeri mogu preuzeti SDK.

Darewise Entertainment trenutno radi na nekoliko projekata među kojima je i Rokh – Steam Early Access igra koja je do sada primila raznovrsne ocjene od igrača zbog problema pristupanju online segmentu.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)