Steam: Uvedena promjena zbog bombardiranja negativnim recenzijama

Nakon što su se igre kao što su GTA 5 i Firewatch pronašle pod metom bombardiranja negativnim recenzijama na Steamu zbog određenih odluka ili političkih uvjerenja, Valve je odlučio uvesti promjene u sistemu korisničkih recenzija na Steamu s ciljem što točnijeg predstavljanja sveukupne ocjene igre potencijalnim kupcima. Njegovo rješenje je u obliku histograma koji prikazuje dnevni omjer korisničkih recenzija od dana lansiranja igre na Steam.

steam_570X300Zbog čega je bombardiranje recenzijama problem? S jedne strane, igrači koji u tome sudjeluju ispunjavaju cilj korisničkih recenzija – izražavaju svoje mišljenje o tome zašto drugi ljudi ne bi trebali kupiti igru. Ali jedna stvar koju smo primijetili jest da problem zbog kojeg su igrači zabrinuti često nepovezan sa samom igrom. Možda su nesretni s nečim što je developer rekao online ili oko odluka koje je developer napravio sa Steam verzijom svoje igre u usporedbi s drugim platformama ili jednostavno zbog političkih uvjerenja developera. Mnogi od tih problema nepovezanih s igrom nisu vrlo relevantni kada je u pitanju vrijednost same igre, ali neki od njih su stvarni razlozi zašto igrač može biti nesretan sa svojom kupnjom.

Kako nisu htjeli onemogućiti objavljivanje korisničkih recenzija tijekom perioda bombardiranja negativnih recenzija, odlučili su se na spomenuti histogram koji je sada već dostupan kod svih igara na Steamu. Smatraju kako potencijali kupci proizvoda sada imaju mogućnost uočiti nagle promjene u recenzijama te da onda sami mogu proučiti razloge iza toga i zaključiti slažu li se s tuđim mišljenjima.

Ova novouvedena promjena također može pružiti bolji uvid u razvoj određene igre, pogotovo Early Access naslova, jer korisnici sada još preciznije mogu proučiti stajališta i upozorenja drugih igrača.

20.09.2017 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALE VIJESTI

20.09.2018

TGS 2018: Objavljen novi trailer za igru Devil May Cry 5

Autor:  

Tvrtka Capcom je povodom ovogodišnjeg Tokyo Game Show sajma objavila novi trailer za igru Devil May Cry 5.

devilMayCry5_image3U pitanju je službeni nastavak za DMC 4 u kojem igrači ponovno preuzimaju ulogu Nera u borbi protiv nove invazije demona. Capcom je također napomenuo kako će igra nuditi tri igriva lika s različitim borbenim stilovima.

Na igri radi Hidetaki Itsuno, poznati japanski dizajner videoigara koji do sada radio na naslovima kao što su Devil May Cry 4, Jojo’s Bizarre Adventure i Dragon’s Dogma.

Devil May Cry 5 bit će dostupan na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama.

Tokyo Game Show održava se u Makuhari Messe centru od danas, 20. rujna i trajat će sveukupno tri dana.

misc
19.09.2018

Trajno snižena cijena igre Ancestors Legacy

Autor:  

Poljski studio Destructive Creations danas je lansirao besplatnu single-player ekspanziju za svoju RTS igru Ancestors Legacy te trajno spustio cijenu glavne igre s 39,99€ na 29,99€.

ancestorsLegacy_image1Što se tiče ove nove ekspanzije, ona prati priču prvog poljskog kralja Boleslava I. Hrabrog i njegovog sina u periodu između 1013. i 1018. godine. S tom ekspanzijom dolazi pet novih misija tijekom kojih će igrači moći vidjeti kako je Boleslav, zahvaljujući svojim diplomatskim i strateškim vještinama, pobjeđivao u ratovima.

Igra je do sada putem Steama primila 1,2 tisuće korisničkih recenzija od kojih je 961 ocijenjeno pozitivno.

misc
19.09.2018

Stigao novi Humble Bundle sa sveukupno deset igara

Autor:  

The Humble Bundle servis objavio je novi paket s igrama među kojima se nalaze Binary Domain i Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series. Kao što je to i s većinom Humble Bundle paketa, potrošači ovdje imaju mogućnost odabira cijene i paketa. Ova ponuda dostupna je do 02. listopada 2018. godine.

binaryDomain_image1Paket kojeg je moguće kupiti po cijeni od najmanje 0,85€ sadrži sveukupno četiri igre: Streets of Rage, Crazy Taxi, Binary Domain i OlliOlli2: Welcome to Olliwood. Kako bi se otključale dodatne igre Surgeon Simulator: Anniversary Edition, GRID 2, Alpha Protocol i Operation Flashpoint: Red River, potrebno je uplatiti više od trenutnih 5,49€.

Po cijeni od devet dolara moguće je kupiti sve do sada navedene igre te Stronghold Crusader 2, Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series. Kupci ovog paketa koji su ujedno i pretplatnici mjesečnog Humble paketa, primit će 2 dolara koje mogu potrošiti putem Humble Store servisa.

misc
19.09.2018

Predstavljen minijaturni PlayStation Classic s dvadeset instaliranih igara

Autor:  

Sony je odlučio uhvatiti nostalgiju mnogih njegovih fanova s predstavljanjem nove minijaturne verzije originalne PlayStation konzole pod imenom PlayStation Classic koja će doći na tržište 03. prosinca ove godine – točno dvadeset i četiri godine nakon što je konzola stigla na japansko tržište.

playStationClassic_image1Ova minijaturna konzola manja je za oko četrdeset i pet posto kada se usporedi s originalnim PlayStationom, a s njom dolazi HDMI podrška i dva kontrolera bez analognih gljivica za igranje igara koje će nuditi lokalni multiplayer. Iako za sada još uvijek nije poznata cijela lista igara koja će doći s ovom konzolom, potvrđeno je kako će stići s igrama Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 i Wild Arms.

PlayStation Classic bit će dostupan po cijeni od 99,99€.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)