Steam: Hrvatske igre na ovogodišnjoj ljetnoj rasprodaji

U tijeku je ovogodišnja ljetna rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od domaćih developera.

hrvatskeIgre_image2U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinom hrvatskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Made in Croatia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova ponuda vrijedi do 09. srpnja 2019. godine.

  • SCUM – 11,24€    (16,79€) | -33%

26.06.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALO SA DOMACE SCENE

17.09.2019

Započela sedma sezona u hrvatskoj igri SEUM: Speedrunners from Hell

Autor:  

Službeno je započela sedma sezona u hrvatkoj igru SEUM: Speedrunners from Hell koja uvodi mutatore za pojedinačne staze te niz manjih popravaka.

seum_image7U pitanju je single-player igra u kojoj igrač ima jednostavan zadatak – prijeći dostupne staze u najkraćem mogućem roku uz pomoć raznih posebnih moći među kojima su ispucavanje vatrenih kugli, gašenje gravitacije i teleportiranje. Dok je u igri prisutan leaderboard sistem na kojem se igrači natječu za najbolja vremena, SEUM : Speedrunners from Hell nudi i level editor s kojim mogu raditi vlastite staze.

Svi zainteresirani mogu kupiti igru na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama od srpnja 2016. godine gdje je primila veći broj pozitivnih ocjena od recenzenata, ali i igrača. Samo putem Steama je primila 1.299 korisničkih recenzija od kojih je 1.243 ocijenjeno pozitivno. S toliko pozitivnim omjerom korisničkih recenzija, SEUM: Speedrunners from Hell trenutno ima Overwhelmingly Positive ocjenu na Steamu.

misc
02.09.2019

Uskoro započinje četvrto beta testiranje hrvatske igre Phageborn

Autor:  

Tijekom 07. i 08. rujna ove godine održat će se četvrto zatvoreno beta testiranje hrvatske igre pod imenom Phageborn, a svi zainteresirani se mogu prijaviti za mogućnost pristupa testiranju.

phageborn_iamge6Phageborn je kartaška online igra koja će nuditi 2v2 PvP mečeve, single-player kampanju, ranked, casual i druge modove igranja. Igra je tijekom 2017. godine primila nagrade za najbolji vizual i najbolju indie igru na zagrebačkom sajmu Reboot InfoGamer.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja igre na Steam Early Access, svi zainteresirani ju sada mogu Wishlistati.

misc
29.08.2019

Hrvatska igra Starpoint Gemini 3 uskoro dolazi na Steam Early Access

Autor:  

Zagrebački studio Little Green Men Games je najavio kako će njena sljedeća igra Starpoint Gemini 3 stići na Steam Early Access 05. rujna ove godine.

starpointGemini3_image1U pitanju je single-player RPG igra s otvorenim svijetom koja će za razliku od prethodnih nastavaka nuditi i animirane 3D likove s kojima igrači mogu komunicirati, mogućnost istraživanja izvan Gemini sustava, ali i veći fokus na priču koja prati kapetana Jonathana Bolda pri njegovim avanturama. Uz to, igračima će se na ovom putovanju pridružiti i umjetna inteligencija ADAH s kojom će moći obavljati određene zadatke unutar igre.

Što se tiče priče unutar igre, na njoj je radio Darko Macan – pisac koji je radio na poznatim stripovima kao što su Star Wars: Chewbacca, Star Wars: Jedi vs. Sith i Vader’s Quest.

misc
27.08.2019

Srpska igra Pagan Online izašla iz Early Accessa

Autor:  

Srpski studio Mad Head Games je u suradnji s Wargamingom lansirao 1.0 verziju svojeg akcijskog RPG-a pod imenom Pagan Online. Dok je cijena ove igre tijekom Early Accessa iznosila 16,99€, sada ju svi zainteresirani mogu kupiti za 24,99€.

paganOnline_image6U pitanju je akcijska hack-and-slash RPG igra s co-op elementima čije je mjesto radnje smješteno u svijetu inspiriranim pretkršćanskom mitologijom. Nudi oko šezdeset sati kampanje, co-op modove, tri razine težine, deset različitih heroja, crafting sistem, end game sadržaj i mnoge druge značajke.

Na Steam je originalno stigla u travnju ove godine gdje je do sada primila 1,4 tisuće korisničkih recenzija od kojih je 938 ocijenjeno pozitivno. Uz to što je dostupna na Steamu, zainteresirani ju mogu kupiti i na Wargaming.net.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu