Reboot Develop 2018: Objavljeni dobitnici nagrada za najbolje indie igre

Završila je i ovogodišnja Reboot Develop konferencija s indie dodjelom nagrada na kojoj se biralo između indie igara koje su bile predstavljene tijekom ova tri dana.

someday_youll_return_img1Glavnu nagradu za indie igru 2018. godine dobila je psihološka horor igra pod imenom Someday You’ll Return od strane češkog studija Adventure Corner. Igra je osim glavne nagrade osvojila i nagradu za najbolji vizual te je nominirana za najbolji gameplay i jedinstvenu igru.

Lista nominiranih i dobitnika po kategorijama:

  • NAJBOLJI AUDIO

1. Asura – Ogre Head

2.  Tiny Echo – Might and Delight

3. Golf Club: Wasteland – Demagog Studio

  • NAJBOLJI VIZUAL

1. Golf Club: Wasteland – Demagog Studio

2. Tiny Echo – Might and Delight

3. Someday You’ll return – CBE Software

  • NAJBOLJI GAMEPLAY

1. Someday You’ll return – CBE Software

2. Tormental – Gungrounds, Croteam

3. Golf Club: Wasteland – Demagog Studio

  • JEDINSTVENA IGRA

1. Path Out – Causa Creations

2. Tiny Echo – Might and Delight

3. Someday You’ll return – CBE Software

  • IGRA GODINE – REBOOT DEVELOP 2018

1. Someday You’ll return – CBE Software

2. Tormental – Gungrounds, Croteam

3. Golf Club: Wasteland – Demagog Studio

  • PITCHING SESSIONS

Unity of Command – 2×2 Games

NORDIC GAME NAGRADA

Second Hand: Frankie’s Revenge – Rikodu

  • HERO AWARD

Kate Edwards

  • STREET HERO AWARD

Mad Head Games

 

 

21.04.2018 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALO SA DOMACE SCENE

21.02.2019

Pogledajte prvi trailer nove hrvatske igre Starpoint Gemini 3

Autor:  

Zagrebački studio Little Green Men Games službeno je najavio dolazak svoje nove igre Starpoint Gemini 3 koja bi trebala stići na tržište tijekom ove godine.

starpointGemini3_image1Starpoint Gemini 3 je single-player RPG igra s otvorenim svijetom koja će za razliku od prethodnih nastavaka nuditi i animirane 3D likove s kojima igrači mogu komunicirati, mogućnost istraživanja izvan Gemini sustava, ali i veći fokus na priču koja prati kapetana Jonathana Bolda pri njegovim avanturama. Uz to, igračima će se na ovom putovanju pridružiti i umjetna inteligencija ADAH s kojom će moći obavljati određene zadatke unutar igre.

Što se tiče priče unutar igre, na njoj je radio Darko Macan – pisac koji je zaslužan za poznate stripove kao što su Star Wars: Chewbacca, Star Wars: Jedi vs. Sith i Vader’s Quest.

misc
20.02.2019

Prijavite se za sljedeće beta testiranje srpske igre Pagan Online

Autor:  

Nedavno je završilo treće zatvoreno beta testiranje srpske PC igre Pagan Online, a sudeći po izjavi na Twitteru, sljedeće testiranje trebalo bi uskoro započeti. Svi koji su zainteresirani za ovu igru, mogu se još uvijek prijaviti za mogućnost sudjelovanja u sljedećem zatvorenom beta testiranju.

paganOnline_image1U pitanju je akcijska hack-and-slash RPG igra čije je mjesto radnje smješteno u svijetu inspiriranim pretkršćanskom mitologijom. Igrači će moći taj proceduralno generirani svijet moći istraživati samostalno ili kooperativno s drugim igračima.

S Pagan Online, modernizirali smo kako funkcionira borba u top-down akcijskim RPG igrama, uzimajući ideje iz MOBA žanra kako bi napravili nešto s brzim tempom, velikim brojem neprijatelja i teškim izazovima.“, izjavio je Uroš Banješević, suosnivač tvrtke Mad Head Games.

Iza igre stoji srpski studio Mad Head Games koji je do sada radio na igrama kao što su Adam Wolfe, Maze: Stolen Minds Collector’s Edition i Dawn of Hope: The Frozen Soul Collector’s Edition.

misc
20.02.2019

Najavljen sljedeći Game Dev Meetup u Rijeci

Autor:  

Sljedećeg mjeseca u Rijeci održat će se drugi Game Dev Meetup s ciljem okupljanja lokalnih proizvođača videoigara, ali i svih onih koji su zainteresirani raditi u industriji videoigara.

stock_ps4Iako raspored događanja još uvijek nije objavljen, teme od nekih prezentacija bit će usmjerene prema ovogodišnjem Global Game Jamu koji se održao i u Rijeci, ali i Reboot Develop Blue konferenciji koja će se održati u travnju ove godine u Dubrovniku.

Ovaj događaj službeno će započeti 09. ožujka u kulturnom centru RiHub u 16:00, a trajat će do 19:30.

misc
19.02.2019

Predstavite svoju videoigru na gaming događaju GameUp 2019 u Beogradu

Autor:  

Sljedećeg mjeseca održat će se peti GameUp – gaming događaj u Beogradu gdje će posjetitelji imati priliku isprobati niz regionalnih indie igara, prisustvovati na raznim predavanjima s temama o industriji videoigara i upoznati se s drugim proizvođačima videoigara iz regije. Svi zainteresirani koji tada žele predstaviti svoju videoigru, mogu se prijaviti do 03. ožujka.

gameup2019_image1Proveli ste dane, tjedne, mjesece ili čak godine razvijajući indie igru? Želite ju pokazati željnoj publici, dobiti profesionalne povratne informacije, osvojiti sjajne nagrade i provesti zabavan dan s igračima i developerima?

Dok će izlagači dobiti svoje mjesto sa stolom i dvije stolice, moraju donijeti svoju vlastitu opremu potrebnu za predstavljanje igre. Samo izlaganje trajat će od 10:00 do 20:00 sati.

GameUp je tijekom posljednje četiri godine uspio privući više od četiri tisuće posjetitelja, sedamdeset indie timova koji su tamo predstavljali svoje projekte te više od dvadeset pet stručnih predavača. Što se tiče ove godine, posjetitelji mogu očekivati više od dvadeset indie studija, pet artista koji će svima predstavljati svoje vještine, ali i više od osam sati predavanja.

GameUp 2019 održat će se 09. ožujka u Jugoslavenskoj Kinoteki od 10:00 do 20:00, a svi zainteresirani mogu besplatno registrirati svoj dolazak.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)