PuzzlePunks sada nudi digitalnu verziju svoje escape room igre

Dubrovački par Diana Marlais i Bogdan Dascalescu odlučili su uvesti promjenu u svoju PuzzlePunks escape-room igru kako bi se prilagodili situaciji tijekom pandemije koronavirusa. Naime, njihova igra “Spasiti Kraljev Grudobran” dostupna je online i svi zainteresirani već sada mogu rezervirati svoj termin.

puzzlepunks_image1Naše rezervacije su svakim danom bivale otkazane i opstanak posla je sve više bio pod upitnikom. Cijeli svijet se jednostavno zaustavio, i zapravo nismo znali kako pokriti sve troškove poslovanja bez ikakvih prihoda. Baš u vrijeme kad smo saznali da očekujemo bebu. Potreba je majka svih izuma, pa nas je tako i u našem slučaju, natjerala da budemo kreativni, da se prilagodimo i uvedemo promjene, izjavila je Diana Marlais.

Igrači će u ovoj virtualnoj escape-room igri navoditi osobu unutar stvarne sobe uz pomoć video prijenosa uživo s ciljem rješavanja svih dostupnih zagonetki unutar šezdeset minuta. Dok je trenutno dostupna igra “Spasiti Kraljev Grudobran” koja je inspirirana Igrom Prijestolja, Diana i Bogdan planiraju pokrenuti još jednu igru koja vuče inspiraciju iz dubrovačke povijesti.

Mi smo prva tvrtka u Hrvatskoj koja pruža escape room igru online putem videa uživo i jedini smo na svijetu koji su uspješno proveli taj koncept“, nadodala je Diana.

Ova igra namijenjena je za 2-5 igrača koji ne moraju biti na istoj lokaciji tijekom igranja, a cijena jednog termina iznosi šezdeset eura.

05.05.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

29.05.2020

Pogledajte prvi gameplay trailer za hrvatsku igru Primordials of Amyrion

Autor:  

Zagrebačka tvrtka Global Dodo Entertainment je objavila prvi gameplay trailer za svoju igru u razvoju pod imenom Primordials of Amyrion te najavila kako će se od 10. do 14. lipnja ove godine održati njeno alfa testiranje na Steamu i Epic Games Storeu.

primordials_image5Svi koji su zainteresirani sudjelovati u tom testiranju mogu se prijaviti putem službene stranice ove igre, a kako je u pitanju zatvorena alfa, samo odabrani će dobiti pristup igri tijekom spomenutog perioda.

U pitanju je tug-of-war 1v1 multiplayer igra u kojoj igrač upravlja svojim kraljevstvom i razvija vojsku kako bi stekao prednost i pobijedio svojeg suparnika.

misc
29.05.2020

Kickstarter kampanja za hrvatsku igru Saint Kotar započinje 18. lipnja

Autor:  

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je uz pomoć novog trailera najavio kako će 16. lipnja ove godine pokrenuti Kickstarter kampanju za svoju igru Saint Kotar te da će istog dana stići i njen besplatni demo pod imenom The Yellow Mask.

saintKotar_image5Saint Kotar je psihološka horor point-and-click igra s kojom developeri imaju cilj vratiti staru slavu avanturističkih point-and-click igara. Igrač će imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Gorskom kotaru, navodno povezanih sa štovanjem đavla.

misc
22.05.2020

Demo i Kickstarter kampanja za Saint Kotar ponovno odgođeni

Autor:  

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je odlučio ponovno odgoditi period lansiranja demo verzije svoje igre Saint Kotar sa svibnja na lipanj zbog potrebe za dodatnim vremenom kako bi dovršili taj demo te zbog čekanja na snimke glasovnih glumaca i lokalizaciju.

saintKotar_image5Što se tiče Kickstarter kampanje, planovi se nisu promijenili, a to znači da će započeti isti dan kada i stigne ova demo verzija. Sam datum kampanje bit će objavljen tijekom sljedećih deset dana u novom traileru.

Saint Kotar je psihološka horor point-and-click igra s kojom developeri imaju cilj vratiti staru slavu avanturističkih point-and-click igara. Igrač će imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Gorskom kotaru, navodno povezanih sa štovanjem đavla.

misc
20.05.2020

Serious Sam 4 dolazi ove godine na Steam i Google Stadiu

Autor:  

Croteam je najavio kako će ove godinu u kolovozu lansirati svoju igru Serious Sam 4 na Steam i Google Stadiu. Svi zainteresirani ju već sada mogu prednaručiti pod cijeni od 33,99€, a dostupno je i Deluxe izdanje koje košta 41,99€.

seriousSam4_image7U pitanju je FPS igra u kojoj glavni protagonist Sam ima zadatak voditi posljednji otpor protiv Mentalove invazije, boreći se protiv horde neprijatelja uz pomoć velikog arsenala oružja. Dok je igru moguće zaigrati samostalno, Serious Sam 4 nudi i online co-op mod za četiri igrača.

Ovaj novi nastavak dolazi i s Legion sistemom koji će u igri nuditi bitke s tisućama neprijatelja na ekranu – nešto o čemu smo prethodno i pisali o našim dojmovima rane verzije igre prikazane na Gamescomu u 2018. godini.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA