Predstavljen OS Hongmeng odgovor na Android i trgovinski rat

Huawei je predstavio novi OS Hongmeng, nakon što je stavljen na američku crnu listu za trgovinu i to na svojoj developer konferenciji koja je održana jutros u Kini. Ipak treba uzeti u obzir da novi OS nije nastao samo kao posljedica trgovinskog rata već na njemu Huawei radi već neko vrijeme.

huawey_image1Novi OS izravna je zamjena Googleovog operativni sustav  Android koji je tvrtka koristila na svojim mobilnim uređajima. OS će također djelovati kao zamjena za Microsoftov (MSFT) Windows OS na prijenosnim računalima i tabletima, ističi iz Huaweija. Uspješan Huawei OS mogao bi imati važan učinak na prostor mobilnog OS-a. Za početak, Huawei bi mogao uspjeti uvjeriti ostale kineske proizvođače pametnih telefona da počnu koristiti svoj Hongmeng OS.

Iako Huawei inzistira na tome da ne želi koristiti novi operativni sustav kako bijesni američko-kineski trgovinski rat ne bi mogao ostaviti nijednu drugu mogućnost. Trgovinski rat između dviju gospodarskih sila mogao bi otežati kompaniji da razriješi svoje probleme sa SAD-om.

Otkrivanje Huaweijevog OS-a trebalo bi predstavljati veliku brigu za Google jer je on drugi po veličini dobavljač pametnih telefona, iza Samsunga i ispred Applea. Isto tako, prodaja uređaja Huaweija pomogla je u potvrđivanju Googleove dominacije nad Androidom. Androidov tržišni udio danas u mobilnim uređajima trenutno iznosi više od 70%, pokazuju podaci StatCountera.

Međutim, Hongmeng će se suočiti s uzaludnom borbom za nadmetanje s Google Androidom. Uspon Huaweija da postane drugi najveći prodavač pametnih telefona ima sve veze s Google Androidom. Činjenica da tvrtka prodaje većinu svojih pametnih telefona izvan Kine znači da će biti teško prodavati proizvode koji nemaju Googleove aplikacije.

U trgovinskom ratu treba uzeti nekoliko stvari u obzir Hewlett-Packard (HP) i Dell (DELL) također su nagovijestili mogućnost preseljenja proizvodnje u druge zemlje. GoPro (GPRO) već je preselio proizvodnju svojih američkih kamera u Meksiko kako bi izbjegao prijetnju trgovinskim tarifama.

09.08.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

18.10.2019

Epic Games Store će sljedećeg tjedna opet nuditi dvije besplatne igre

Autor:  

Dok korisnici Epic Games Storea trenutno imaju priliku besplatno preuzeti igre Observer i Alan Wake’s American Nightmare, od 24. do 31. listopada moći će besplatno preuzeti igre Layers of Fear: Masterpiece Edition i Q.U.B.E. 2.

layersOfFearQube2_image1Layers of Fear je psihološki horor u kojoj igrači preuzimaju ulogu psihički nestabilnog slikara koji pokušava napraviti svoje remek dijelo. Iza igre stoji Bloober Team, a do sada je primila raznovrsne ocjene od recenzenata i igrača. Našu recenziju igre možete pročitati ovdje.

Što se tiče igre Q.U.B.E. 2, u pitanju je puzzle igra koja prati priču arheologinje Amelia Cross nakon što se probudi među ruševinama drevnog izvanzemaljskog krajolika.

misc
18.10.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Alan Wake’s American Nightmare

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 24. listopada ove godine besplatno preuzeti igru Alan Wake American Nightmare koja inače košta 6,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

alanWakesAmericanNightmare_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

misc
17.10.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Observer

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 24. listopada ove godine besplatno preuzeti igru Observer koja inače košta 27,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

observer_image3Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

U pitanju je psihološka horor igra koja prati priču detektiva s mogućnošću hakiranja uma drugih ljudi. Na igri je radio Bloober Team, a dostupna je na tržištu od 2017. godine.

misc
17.10.2019

Pogledajte prvi trailer za PC verziju igre Red Dead Redemption 2

Autor:  

Rockstar Games je početkom ovog mjeseca potvrdio kako će PC verzija igre Red Dead Redemption 2 stići na tržište 04. studenoga ove godine, a svi zainteresirani sada mogu pogledati njen prvi trailer.

redDeadRedemption2_image10U pitanju je akcijsko avanturistička igra s otvorenim svijetom čije je vrijeme radnje smješteno u 1899. godini, dvanaest godina prije radnje originala iz 2010. godine. Osim što nudi single-player kampanju, Rockstar je u studenome prošle godine lansirao i njegov multiplayer segment. Do svibnja ove godine je isporučeno više od 24 milijuna njegovih primjeraka.

Osim grafičkih poboljšanja, ova PC verzija će stići s novim Bounty Hunting misijama, oružjima i drugim dodacima.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu