Pobjednici ovogodišnjih Gamescom nagrada

Objavljena su imena igara koje su osvojile ovogodišnje nagrade na Gamescom sajmu. Cijela lista igara se nalazi na dnu ovog članka.

starwarsBF_image5Ove godine je igra Star Wars Battlefront osvojila nagradu za najbolju igru na sajmu uz 4 dodatne nagrade u drugim kategorijama. Electronic Arts sa svojim je igrama osvojio sveukupno 6 nagrada. Nintendo je osvojio sveukupno 3 nagrade gdje je Super Mario Maker osvojio u kategoriji za najbolju Wii igru i najbolju socijalnu/ društvenu/ online igru.

Igre su bile ocijenjene i ispitane od strane nezavisnog žirija stručnjaka. Nagradu je organizirao Digital Gaming Culture Foundation.

 • Najbolja igra GamescomaStar Wars Battlefront (Electronic Arts)
 • Najtraženija igraStar Wars Battlefront (Electronic Arts)
 • Najbolja Sony PlayStation igraStar Wars Battlefront (Electronic Arts)
 • Najbolja Microsoft Xbox igraMetal Gear Solid V: The Phantom Pain (Konami Digital Entertainment)
 • Najbolja Nintendo Wii igra Super Mario Maker (Nintendo)
 • Najbolja RPG igraDark Souls 3 (Bandai Namco Entertainment)
 • Najbolja racing igraForza Motorsport 6 (Microsoft)
 • Najbolja akcijska igraMetal Gear Solid V: The Phantom Pain (Konami Digital Entertainment)
 • Najbolja simulacijaForza Motorsport 6 (Microsoft)
 • Najbolja obiteljska igraLEGO Dimensions (Warner Bros. Interactive Entertainment)
 • Najbolja strateška igraUnravel (Electronic Arts)
 • Najbolja PC igraStar Wars Battlefront (Electronic Arts)
 • Najbolja mobilna igraLegend of Zelda: Tri Force Heroes (Nintendo)
 • Najbolja socijalna/ opuštajuća/ online igraSuper Mario Maker (Nintendo)
 • Najbolje online multiplayer igraStar Wars Battlefront (Electronic Arts)
 • Najbolji hardverHTC Vive (HTC)
 • Najbolja indie igraCuphead (Studio MDHR)

POVEZANA VIJEST:

08.08.2015 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

02.07.2020

Prodano više od milijun primjeraka igre A Plague Tale: Innocence

Autor:  

A Plague Tale: Innocence je stigao na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme 14. svibnja prošle godine, a do sada je prodano više od milijun njegovih primjeraka.

aPlagueTaleInnocence_image1U pitanju je avanturistička igra koja prati priču djevojke Amicie i njenog brata u 1349. godini dok kroz opustošenim naseljima bježe od inkvizicije. Igra je nakon dolaska na tržište primila uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata i igrača, najviše zbog njene priče i vizuala.

Samo putem Steama je primila 22,2 tisuće korisničkih recenzija od kojih je 20,9 tisuća ocijenjeno pozitivno.

misc
01.07.2020

Virtualna stvarnost dolazi u Dreams krajem ovog mjeseca

Autor:  

Media Molecule je najavio kako će podrška za igranje u virtualnoj stvarnosti stići u Dreams 22. srpnja ove godine. To znači da će igrači moći uz pomoć PSVR-a stvarati sadržaj i igrati tuđe VR igre.

dreams_image7U pitanju je sandbox igra koja igračima nudi mogućnost izrade vlastitog sadržaja – od glazbe, 3D modela, animiranih filmova pa do vlastitih videoigara. Igrači također mogu isprobati i sadržaj od drugih igrača koji se odluče javno objaviti svoje projekte.

Igra je originalno stigla na PlayStation 4 konzolu kao Early Access igra gdje je do sada primila uglavnom pozitivne ocjene od igrača i recenzenata te tijekom tri godine primila nagrade u kategorijama za najbolju originalnu igru, najbolju PlayStation 4 igru i najbolju igru predstavljenu na Gamescomu 2019. godine.

misc
01.07.2020

Toys For Bob: Nema mikrotransakcija u igri Crash Bandicoot 4

Autor:  

Studio Toys For Bob je sada potvrdio kako nadolazeći Crash Bandicoot 4: It’s About Time neće nuditi mikrotransakcije, osvrnuvši se na prenošenja informacija s prodajne stranice igre na Microsoftovoj online trgovini gdje piše kako će nuditi mogućnost kupovanja unutar igre.

crashBandicoot4_image1U pitanju je osmi službeni nastavak u Crash Bandicoot serijalu, ali je kronološki smješten kao alternativni nastavak trojke u kojem će igrač imati zadatak zaustaviti Cortexa, Tropya, Uka Uku koji su pobjegli iz zatvora.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time će stići 02. listopada ove godine na PlayStation 4 i Xbox One po cijeni od 499,00 kuna.

misc
01.07.2020

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Die Young: Prologue

Autor:  

Putem IndieGala servisa moguće je besplatno preuzeti igru Die Young: Prologue. U pitanju je verzija igre bez DRM-a što znači da nećete primiti Steam ključ, već instalacijsku datoteku.

dieYoungPrologue_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre odabrati “Add to Your Library”. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za IndieGalu.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra koja prikazuje događaje koje su se dogodili nekoliko sati prije radnje glavne priče u igri Die Young.

Što se tiče drugih sličnih ponuda, zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti igre Stranger Things 3: The Game i AER Memories of Old.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA