Paradox želi više Goat Simulatora, manje CODa

Paradox direktor Fredrik Wester i izvršna službenica Susana Meza Graham raspravljali su o budućnosti industrije igara prošlog tjedna, fokusirajući se posebno na održivost igara s velikim proračunima, izazova eksplozije digitalnog tržišta, te zašto je igra o kozi koja se razbacuje uokolo toliko poželjna sa se više preferira od najvećih shootera u svijetu.

paradox_570X300“Konkurencija je vrlo žestoka. Morate imati prednost nad drugima, i to je razlog zašto sam rekao da treba biti više igara kao Goat Simulator i manje Call of Duty za Paradox.”

“Lakše je izaći na tržište i pokazati ono što radite. Ljudi su umorni od eksplozija i dubstep glazbe. Već smo ih vidjeli milijun puta do danas, prestanite to raditi. Ne više.”

goat_2_570X300Suzana Meza Graham ima zanimljivu poantu o tome kako su proračuni igara kontinuirano napuhnuti:

“Mislim da ćemo vidjeti malo povratka u natrag.”

“Kao industrija stalno pokušavamo prestići jedni druge svaki puta kada se nešto objavi, što će biti veće, bolje, s većim marketinškim proračunima. Odjednom kada je igra izašla na tržište, mi još uvijek ne možemo zadovoljiti očekivanja potrošača jer neke stvari ne rade kao što su planirane, a planovi su previše ambiciozni.”

Na kraju razgovora Graham je nadodala:

“Uvijek možete sanjati. Ali tu je i stvarnost, te u nekom trenutku morat ćemo se promiješati.”

18.02.2015 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

30.05.2020

Corona Simulator dolazi sljedećeg mjeseca na Steam, Itch.io i GameJolt

Autor:  

Njemački studio Phodex Games je najavio kako će 12. lipnja ove godine lansirati svoju igru Corona Simulator na Steam, Itch.io i GameJolt.

CoronaSimulator_image1U pitanju je strateška single-player igra u kojoj igrač mora upravljati resursima nacija, donositi odluke u borbi protiv COVID-19 pandemije i pronaći ravnotežu kod ulaganja u ekonomiju i pronalazak cjepiva. Morat će odlučivati je li obavezno nošenje maski te treba li boriti se protiv pandemije uz pomoć policijskog sata i drugih mjera.

Na tržište će stići dvije verzije igre – normalna i “Savior Edition”, a dvadeset posto prihoda od te Savior verzije će donirano WHO-u.

misc
29.05.2020

Pogledajte prvi gameplay trailer za hrvatsku igru Primordials of Amyrion

Autor:  

Zagrebačka tvrtka Global Dodo Entertainment je objavila prvi gameplay trailer za svoju igru u razvoju pod imenom Primordials of Amyrion te najavila kako će se od 10. do 14. lipnja ove godine održati njeno alfa testiranje na Steamu i Epic Games Storeu.

primordials_image5Svi koji su zainteresirani sudjelovati u tom testiranju mogu se prijaviti putem službene stranice ove igre, a kako je u pitanju zatvorena alfa, samo odabrani će dobiti pristup igri tijekom spomenutog perioda.

U pitanju je tug-of-war 1v1 multiplayer igra u kojoj igrač upravlja svojim kraljevstvom i razvija vojsku kako bi stekao prednost i pobijedio svojeg suparnika.

misc
29.05.2020

Kickstarter kampanja za hrvatsku igru Saint Kotar započinje 18. lipnja

Autor:  

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je uz pomoć novog trailera najavio kako će 16. lipnja ove godine pokrenuti Kickstarter kampanju za svoju igru Saint Kotar te da će istog dana stići i njen besplatni demo pod imenom The Yellow Mask.

saintKotar_image5Saint Kotar je psihološka horor point-and-click igra s kojom developeri imaju cilj vratiti staru slavu avanturističkih point-and-click igara. Igrač će imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Gorskom kotaru, navodno povezanih sa štovanjem đavla.

misc
29.05.2020

Star Wars Battlefront 2 i Call of Duty: WWII su PS Plus igre za lipanj

Autor:  

Na službenom PlayStation blogu je potvrđeno kako će druga PlayStation Plus igra za lipanj biti Star Wars Battlefront 2 te da će ju svi pretplanici moći preuzeti od 02. lipnja ove godine. To znači da se ponuda za lipanj sastoji od dvije igre – Star Wars Battlefront 2 i Call of Duty: WWII kojeg pretplatnici već sada mogu preuzeti i zaigrati.

starWarsBattlefront2_image3Što se tiče vrijednosti ovih igara, originalna cijena za Call of Duty: WWII iznosi 499,00 kuna, dok je Star Wars Battlefront 2 dostupan po cijeni od 179,00 kuna.

PlayStation Plus je mjesečna pretplata koja je do kraja prošle godine bilježila više od 38 milijuna pretplatnika, a nudi pristup multiplayer segmentima igara, besplatnim igrama i ekskluzivnim popustima na PlayStation Storeu.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA