Ovogodišnji Taipei Game Show otkazan zbog koronavirusa

Ovogodišnji Taipei Game Show je krajem siječnja bio odgođen zbog zabrinutosti oko koronavirusa SARS-CoV-2 s novim planom održavanja u lipnju, ali sada su organizatori potvrdili kako se ovogodišnje izdanje ipak neće održati.

taipeiGameShow2020_image1Kako se eskalacija koronavirusa nastavlja, organizacijski odbor je sada službeno otkazao Taipei Game Show 2020“, objavljeno je na službenoj web stranici ovog sajma.

Pandemija koronavirusa je do sada već utjecala na veći broj gaming događaja kao što su GDC, Digital Dragons, Reboot Develop Blue i GameUp, dok je utjecala i na razvoj i distribuciju nekih videoigara.

25.03.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Uncharted: Legacy of Thieves Collection - RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

28.01.2022

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Daemon X Machina

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 03. veljače besplatno preuzeti igru Daemon X Machina koja inače košta 49,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

DaemonXMachina_1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

misc
28.01.2022

Epic Games Store bilježi više od 194 milijuna korisnika

Autor:  

Epic Games Store je otvorio svoja vrata u prosincu 2018. godine, a do sada je upio privući više od 194 milijuna korisnika – a to znači da je zabilježen rast od 34 milijuna kada se usporedi s 2020. godinom.

epicGamesStore_image1Samo tijekom 2021. godine, kupci su potrošili oko 840 milijuna američkih dolara na sadržaj unutar ove online trgovine što znači da je prodaja porasla za 20% u usporedbi s 2020. godinom. Od tih 840 milijuna, 300 je dobiveno prodajom igara od drugih izdavača i developera.

Što se tiče darivanja igara na toj platformi, Epic Games je potvrdio kako će nastaviti s tom praksom. Tijekom prošle godine je poklonjeno sveukupno 89 igara koje zajedno vrijede 2.120 dolara, a ti naslovi su preuzeti više od 765 milijuna puta.

Epic Games je potvrdio i svoje planove za 2022. godinu, izjavivši kako će implementirati sistem profila za igrače gdje će moći pratiti svoj napredak unutar igara, pratiti koliko je sati provedeno unutar koje igre i iskoristiti niz drugih značajki. Također, developeri planiraju implementirati sistem koji će omogućiti prioritiziranje određenih preuzimanja, ali i sistem korisničkih ocjena i anketa.

misc
28.01.2022

Death Stranding Director’s Cut dolazi krajem ožujka na Steam i Epic Games Store

Autor:  

Death Stranding je dostupan na PC-u još od srpnja 2020. godine, a sada je potvrđeno kako će njeno Director’s Cut izdanje stići na Steam i Epic Games Store 30. ožujka ove godine.

deathStranding_image6Dok će standardna cijena ovog izdanja iznositi 39,99€, svi koji imaju kupljenu i instaliranu osnovnu igru moći će nabaviti nadogradnju za sveukupno 9,99€. U slučaju da razmišljate nabaviti osnovnu igru, sada je pravo vrijeme za to jer joj je cijena snižena na spomenutim trgovinama.

Ova verzija u igru uvodi hrpu dodatnog sadržaja među kojima je nova glazba, novi mod igranja u kojem je moguće utrkivati se protiv holograma drugih igrača, mogućnost ponovne borbe protiv pređenih bosseva i niz dodatnih alata za dostavljanje.

U pitanju je open-world avanturistička igra koja prati priču Sam Porter Bridgesa i njegovo putovanje s istoka na zapad postapokaliptičnog SAD-a kako bi obnovio tzv. kyral mrežu te omogućio komunikaciju i protok informacija za stvaranje nove šanse za čovječanstvo.

misc
26.01.2022

Uncharted: Legacy of Thieves Collection – RECENZIJA –

Autor:  

Uncharted je franšiza kojoj ne treba previše predstavljanja. Svi koji imaju PlayStation, najvjerojatnije u svojoj kolekciji imaju barem jedan nastavak – bilo da su kupili, dobili uz kupnju PlayStationa ili preuzeli ju tijekom Sonyjeve Play at Home inicijative. To je jedna od onih ekskluziva koja sa svojom kvalitetnom izvedbom privlači nove kupce konzole – što već samo po sebi puno govori o ovim igrama. Naime, ta riječ “ekskluziva” je sada vremenski limitiran termin jer će ove godine njeni nastavci A Thief’s End (samo single-player) i The Lost Legacy stići po prvi put na PC platformu – promjena koju Sony provodi već neko vrijeme sa svojim ekskluzivama. Kako će PC igrači napokon moći zaigrati na svojim mašinama, Sony i Naughty Dog su odlučili lansirati i remastered izdanja ovih igara za PlayStation 5.

Nadogradnja impresivnog

Krenimo onda s promjenama koje možete očekivati s ovim verzijama. Uncharted igre su i bez nekog “remastered” pridjeva izgledale stvarno predivno. Vrhunske animacije u kombinaciji s predivnim okolinama i nevjerojatnom pažnjom na detalje stvarale su priču i svijet vrijednog istraživanja. Sada, sa snagom PlayStation 5 konzole, ove Uncharted igre otišle su korak dalje. S tri različita grafička moda, moći ćete birati što vam je najvažnije tijekom igranja: 4K s 30 fpsa, upscaled 4K s 60 fpsa ili 1080p s čak 120 fpsa – naravno, ako imate monitor ili TV koji to podržava.

Kakva bi to bila PlayStation 5 nadogradnja, a da nije iskorišten DualSense kontroler? Triggeri sada nude očekivani otpor tijekom korištenja oružja ili upravljanja vozila, a dodatan raspon vibracija dodatno pojačava interakcije unutar svijeta. Nažalost, moramo priznati da smo u ovom segmentu očekivali možda malo više od developera (možda dodatnu funkciju s adaptivnim trigerima). Znamo da je to samo remaster već “gotovih” igara, ali mislimo da nas je Returnal malo razmazio sa svojim idejama kako dobro iskoristiti DualSense kontroler.

Što se tiče tehničke strane, igre su funkcionirale bez ikakvih problema. Framerate je tijekom obje igre funkcionirao stabilno, nije bilo rušenja igre, a loading sekvence su gotovo neprimjetne.

Stajališta o Naughty Dog igrama su u zadnje vrijeme na širokom spektru, ali oko jednog se sigurno možemo svi složiti – da su im igre s tehničke i vizualne stvarno impresivne.

Kratki shopping walkthrough

Sada moramo malo popričati oko cijena jer cijeli sistem i nije baš najjednostavniji. Dok će standardna preporučena cijena iznositi 49,99€, igrači koji su do sada kupili PS4 verziju nekih od ovih igara moći će za 10€ nadograditi se na digitalno izdanje ove kolekcije na PS5 konzoli. Što se tiče onih koji imaju fizičku PS4 verziju igre, morat će uz kupnju digitalne nadogradnje prilikom svakog igranja koristiti PS4 CD. Nažalost, oni koji imaju digitalni model PS5 konzole i fizičku kopiju PS4 igre neće moći nabaviti jeftiniju nadogradnju. U sve ovo sada moramo još ubrojiti i igrače koji su nabavili Uncharted 4: A Thief’s End putem svoje PlayStation Plus pretplate. Još jedan ‘nažalost’ – oni također neće moći nabaviti jeftiniju PS5 nadogradnju.

Prava adrenalinska injekcija

Ako planirate nabaviti ovu kolekciju i niste do sada zaigrali prethodne nastavke, sigurno ste već do sada pročitali savjete da krenete ispočetka, ali realno, ove igre nude dosta samostalne priče koje se ne oslanjaju previše na prošle Nathanove avanture – osim ponekih referenci i dodatnih pozadinskih priča nekih likova.

Uncharted 4: A Thief’s End je fantastičan akcijski spektakl koji odlično kombinira ideju linearnosti s pamtljivim likovima, adrenalinski nabijenim situacijama i sveukupnom znatiželjom o skrivenom blagu koje samo čeka da ga netko pronađe. Jako bitna riječ u ovom opisu jest linearnost jer će vas igra voditi kroz filmske situacije gdje nema nikakvih bitnih odluka, već vođeno iskustvo kojeg su developeri htjeli da doživite. Ako nemate problema s linearnošću, ovo je sigurno jedna od igara koje jednostavno morate zaigrati!

S gameplay strane, Uncharted 4 nudi kombinaciju standardnih (ali stvarno vizualno atraktivnih) shooter mehanika, rješavanja zagonetki i penjanja u Assassin’s Creed stilu što zajedno stvaraju stvarno pamtljiva iskustva. Iako je igra ponekad znala podići razinu frustracije u napetim situacijama zbog nespretnih kontrola (dodge i cover mehanika je na istoj tipki), Uncharted 4 je jako dobro držao tempo akcijskih segmenata – i u težini i njihovom trajanju.

Što se tiče njene standalone ekspanzije The Lost Legacy, u pitanju je primjetno kraća igra – što je naravno i očekivano za ekspanziju. Iako se dosta oslanja na akcijsko nabijene scene po kojima je serijal poznat, The Lost Legacy ipak nudi dobru dozu svježine s otvorenim svijetom jednog dijela igre gdje morate uz pomoć svoje karte putovati, rješavati misije i samostalno otkrivati tajne lokacije – nešto što odlično funkcionira u igri o lovu na blago i istraživanju drevnih lokacija.

Bilo je zabavno ponovno zakoračiti u ovaj svijet, prisjetiti se svih tih likova i njihovih često humorističnih interakcija i opet iskusiti ove avanture vrijedne igranja – ali ovog puta poduprijetom snagom PlayStation 5 konzole. Ali stvarno, Uncharted 4 je sada vani već gotovo šest godina, a s ovom nadogradnjom bez problema konkurira današnjim naslovima u vizualnom odjelu. Jednostavno rečeno, impresivno!

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA