Originalni PlayStation danas slavi svoj 25. rođendan

Prije točno dvadeset pet godina, Sony je na japansko tržište lansirao originalnu PlayStation konzolu koja je samo tijekom prvog dana dostigla sto tisuća prodanih primjeraka, a tijekom svojeg životnog vijeka nadmašila sto milijuna prodanih primjeraka.

playStation1_image1“Tijekom proteklih dvadeset pet godina, PlayStation je stajao na čelu gaminga i ponosan sam što sam bio dio tima od ranih dana. Dok sam pomagao u uspostavljanju posla u Europi, sjećam se da sam morao početi ispočetka s mnogim stvarima – od zapošljavanja do naručivanja namještaja. Tada smo se fokusirali na lokalna tržišta kako bi osigurali da neki igrač u Poljskoj ima osjećaj da je dio veće PlayStation zajednice jednako kao netko iz Velike Britanije, Japana ili Sjedinjenih Američkih Država. Uz podršku strastvenih obožavatelja diljem cijeloga svijeta, naše poslovanje se značajno razvilo, a naš fokus na zajednicu je važniji nego ikad. Zaista je ponizno vidjeti fanove koji su odrasli na PlayStationu da prenose svoju ljubav prema igranju svojoj djeci koja sada igraju na PlayStationu 4.“, izjavio je predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

Između 1994. i 2007. godine, razvijeno je više od 7,9 tisuća igara za tu konzolu te isporučeno sveukupno 962 milijuna njihovih jedinica.

03.12.2019 Autor:  


OSTALE VIJESTI

05.12.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite Jotun Valhalla Edition

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 12. prosinca ove godine besplatno preuzeti igru Jotun Valhalla Edition koja inače košta 19,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

jotunValhallaEdition_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra s tematikom nordijske mitologije u kojoj igrači preuzimaju ulogu vikinške ratnice pod imenom Thora koja se nakon svoje smrti mora dokazati bogovima kako bi ušla u Valhallu. Igra je originalno stigla na tržište u rujnu 2015. godine gdje primila velik broj pohvala od igrača zbog njenih vizuala, glazbe i ponekad teških borbenih segmenata.

misc
05.12.2019

Plague Inc: Evolved sada nudi scenarij koji prikazuje utjecaj lažnih vijesti

Autor:  

Ndemic Creations je u suradnji s organizacijom Full Fact implementirao novi besplatni scenarij za Plague Inc: Evolved koji prikazuje utjecaj lažnih vijesti na politiku, zdravstvo i društvo. Dok je ovaj scenarij za sada dostupan na iOS platformi, studio ga planira lansirati i na PC, Android i konzole.

plague_image4Baš kao smrtonosna pandemija, širenje dezinformacija je ogromna prijetnja našem društvu. Prilikom dizajniranja ovog novog ažuriranja za Plague Inc., bilo je zastrašujuće koliko se naših algoritama za infekciju poklopilo sa svijetom lažnih činjenica, lažnih vijesti i loših informacija.“, izjavio je James Vaughan, developer iza igre Plague Inc: Evolved.

Igrači će u ovom scenariju moći napraviti vlastitu lažnu vijest i zavarati svijet s raznim modernim alatima i psihološkim trikovima. Kako bi studio postigao što realniji rezultat širenja dezinformacija, ušao je u partnerstvo organizacijom Full Fact i primio pomoć od Politifacta.

Full Fact postoji kako bi se borio protiv uzroka i posljedica loših informacija. Iz iskustva znamo kakvu štetu mogu nanijeti životima i zajednicama, bilo da narušava povjerenje u našu demokraciju ili dovodi naše zdravlje u rizik. Fake News ažuriranje u igri Plague Inc. doseći će milijune ljudi i pomoći im da shvate stvarnu prijetnju koje predstavljaju loše informacije.“, izjavio je Will Moy iz Full Facta.

misc
05.12.2019

Najavljene sljedeće NES i SNES igre za Nintendo Switch Online pretplatnike

Autor:  

Nintendo je najavio kako Nintendo Switch Online pretplatnici mogu od 12. prosinca očekivati novu rundu NES i SNES igara za Nintendo Switch. U pitanju su Star Fox 2, Super Punch-Out, Kirby Super Star, Breath of Fire 2, Journey to Silius i Crystalis.

nitendoSwitchOnline_image2Nintendo Switch Online je neobavezna mjesečna pretplata za igrače na Nintendo Switchu koja im omogućava pristup online segmentima igara, niz starijim NES i SNES igrama s nadodanim online značajkama i spremanju napretka većine igara u cloud. Svi zainteresirani mogu besplatno isprobati pogodnosti ove pretplate na sedam dana.

Pretplatnici u ovom trenutku imaju pristup listi s više od šezdeset igara među kojima su Super Metroid, Super Mario World, Ghosts’n Goblins, Double Dragon i The Legend of Zelda.

misc
05.12.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite Zombie Driver HD

Autor:  

Igrači na Steamu imaju priliku danas do 19:00 besplatno preuzeti igru pod imenom Zombie Driver HD koja inače košta 9,99€.

zombieDriverHD_image2Za povezivanje igre s vašim korisničkim računom na Steamu, potrebno je samo pritisnuti na ‘Add to Account’ koji je dostupan na prodajnoj stranici igre. Napominjemo kako je za preuzimanje i igranje ove igre na Steamu potreban aktivirani Steam račun i instalirana njena aplikacija.

U pitanju je trkača igra s akcijskim elementima koja igračima nudi single-player kampanju s više od trideset glavnih misija i niz sporednih misija u otvorenom svijetu gdje moraju spašavati ljude i boriti se protiv horde zombija. Također su dostupni Race i Slaughter modovi, devet različitih nadogradnji za vaš taksi i niz oružja za borbu protiv neprijatelja.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu