Odluku o Metro Exodus ekskluzivi donio je izdavač, a ne Epic Games

PC verzija igre Metro Exodus dolazi kao privremena ekskluziva na Epic Games Store gdje će ju tijekom prve godine dostupnosti na tržištu biti jedino moguće kupiti. Ta odluka naišla je na kritike mnogih nezadovoljnih igrača, ali gotovo sve pritužbe usmjerene su prema Epic Gamesu i njegovoj online trgovini Epic Games Store, a ne prema izdavačkoj tvrtki Koch Media koja je donijela odluku o toj ekskluzivnosti.

metroExodus_image4Odluku o lansiranju igre Metro Exodus kao vremensku ekskluzivu donio je isključivo Koch Media jer je Metro njegovo intelektualno vlasništvo. Ona je sestrinska tvrtka THQ Nordica zbog čega nećemo komentirati na ovu situaciju.“, objavljeno je putem Twitter profila tvrtke THQ Nordic.

Igrači već sada pozivaju na bojkot korištenja Epic Games Storea, optužujući Epic Games na protupotrošačka ponašanja, ali tvrtka Koch Media je vlasnik Metro serijala i mogla je odbiti ponudu od Epic Gamesa.

Svi oni koji su do sada prednaručili igru putem Steama primit će svoj primjerak na dan lansiranja na toj platformi, a kupnja igre putem te platforme bit će ponovno dostupna od 14. veljače 2020. godine. Što se tiče budućih DLC-jeva za igru, one će stići istovremeno na sve platforme.

30.01.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

22.09.2019

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza

Autor:  

Tvrtka SuperData objavila je putem svoje službene web stranice listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine.

dungeonFighterOnline_image1Dungeon Fighter Online je uspio zadržati prvo mjesto dok se iza njega redom nalaze League of Legends, World of Warcraft, Fantasy Westward Journey Online II, Crossfire, Fortnite, World of Tanks, Dota 2, Hearthstone i Roblox.

Usporedno s prošlim mjesecom, World of Warcraft se popeo sa sedmog na treće mjesto, dok PUBG nije uspio zadržati poziciju na ovoj TOP 10 ljestvici.

TOP 10 najprofitabilnijih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine:

  • 1. Dungeon Fighter Online
  • 2. League of Legends
  • 3. World of Warcraft
  • 4. Fantasy Westward Journey Online II
  • 5. Crossfire
  • 6. Fortnite
  • 7. World of Tanks
  • 8. Dota 2
  • 9. Hearthstone
  • 10. Roblox
misc
21.09.2019

Pogledajte novi trailer igre The Surge 2

Autor:  

Tvrtke Focus Home Interactive i Deck13 objavile su novi trailer nadolazeće igre The Surge 2.

theSurge2_image3Radi se o third person RPG igri koja sadrži kreaciju likova s različitim izgledom i spolom te raznim oružjima mogu rješavati neprijatelje čiji se udovi mogu pojedinačno uništavati.

Igra će izaći na tržište 24, rujna ove godine za Windows PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme.

misc
19.09.2019

Besplatno preuzmite kolekciju s čak šest Batman igara

Autor:  

Epic Games je prošlog tjedna najavio misterioznu kolekciju s besplatnim igrama iz Batman serijala, a te igre su sada dostupne besplatno za sve korisnike Epic Games Storea. U pitanju su Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight, LEGO Batman: The Videogame, LEGO Batman 2: DC Super Heroes i LEGO Batman 3: Beyond Gotham.

batmanEGS_image1Za preuzimanje ovih igara je potrebno samo na prodajnim stranicama ovih dviju kolekcija (LEGO Batman i Arkham) pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

Ova ponuda je dostupna do 26. rujna ove godine.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu