Odgođena Reboot Develop Blue konferencija zbog koronavirusa

Reboot je odlučio odgoditi ovogodišnju Reboot Develop Blue konferenciju. Dok je originalni plan bio da se održi od 23. do 25. travnja, konferencija će ove godine započeti 15. listopada.

rebootDevelopBlue2020_image12Ova odluka stigla je nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele privremenu zabranu putovanja u Europu te se neke europske države pronašle u karanteni zbog zabrinutosti i opasnosti od koronavirusa (COVID-19).

Lokacija ovog događaja ostat će ista, dok će dodatne informacije o ulaznicama i drugim detaljima biti objavljene početkom sljedećeg tjedna. Što se tiče hotelskih rezervacija na prostorima ove konferencije, svi koji će otkazati svoj dolazak neće morati platiti nikakve dodatne troškove.

14.03.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Little Nightmares 2 - RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

19.04.2021

Hrvatska igra Speed Limit ažurirana s novim modovima igranja

Autor:  

Zagrebački studio Gamechuck lansirao je prvo veće ažuriranje za svoju igru Speed Limit koje uvodi dva nova moda igranja: Arcade Mode i Neon Mode.

speedLimitStage2_image4Arcade mod uvodi vizuale koji detaljima imitiraju igranje na CRT televizorima, ali i sistem broja života i “ubačenih žetona” kao na starijim arkadama. Svi sada mogu prije pokretanja ovog moda odabrati koliko žetona žele iskoristiti – nešto što, naravno, sveukupno utječe na razinu težine. Taj mod također dolazi i s brojačem bodova što znači da sada možete uspoređivati svoje najbolje rezultate s onima od svojih prijatelja.

Drugi uveden mod je tzv. Neon Mode koji igrače vraća na segment s motorom, ali s malo drugačijim, neonskim vizualima.

U pitanju je akcijska igra s retro vizualima čiji je glavni fokus ponuditi holivudsku akciju od samog početka s neprijateljima koji će svaki vaš trenutak nepažnje iskoristiti i vratiti vas na početak staze. Ono po čemu se igra jako izdvaja jest njen pristup mijenjanju perspektiva tijekom igranja što dodatno komplicira već dosta visoku razinu težine. U jednom trenutku igrat ćete brzu i nemilosrdnu 2D pucačinu, dok će vas u sljedećem trenutku dočekati top-down trkača igra, a kasnije i izometrički pogled dok upravljate helikopterom.

Dostupna je na PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One i Steam platformama.

misc
07.04.2021

SteamDB: Steam će uskoro nuditi cijene u hrvatskim kunama

Autor:  

Steam Database je na svojem Twitter profilu objavio kako se na Steam nadodaje sedam novih valuta – među kojima je i hrvatska kuna. Za sada još uvijek nema službene potvrde ove informacije od strane Valvea.

steam_570X300Nadodao je kako su tih sedam valuta jedine preostale u eurozoni koje Steam još službeno ne podržava. Bit će zanimljivo vidjeti tu podršku za hrvatsku valutu pošto su cijene na Steamu za hrvatske korisnike već godinama izražene u eurima.

Uz to su nadodali kako Hrvatska i Bugarska ciljaju u 2023. godini prebaciti se na eure – što bi, ako dođe do tog cilja, ova nova značajka bi mogla biti kratkog trajanja.

misc
06.04.2021

Samoborski Pine Studio u potrazi za dizajnerom zagonetki

Autor:  

Hrvatski studio Pine Studio je u potrazi za dizajnerom zagonetki koji će biti zadužen za…dizajniranje zagonetki u njegovim nadolazećim videoigrama.

farawayPC_image3Svi zainteresirani moraju imati puno iskustva u igranju puzzle igara, veliku ljubav prema tom žanru, ali i osnove skiciranja svojih ideja. Prednost imaju oni s dosadašnjim iskustvom u nekom programu za skiciranje, ali i oni s prijašnjim iskustvom u razvijanju videoigara.

Osoba odabrana za ovu radnu poziciju dobit će mogućnost zaposlenja na neodređeno, rad bez “crunchanja” i plaćen obrok tijekom radnog vremena. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem službene e-mail adrese studija, a za ovu poziciju će također biti potrebno riješiti dodatan zadatak kojeg će svi primiti nakon prijave.

misc
24.03.2021

Serious Sam 2 ažuriran novim sadržajem – petnaest godina nakon lansiranja

Autor:  

Croteam je odlučio iznenaditi fanove igre Serious Sam 2 s novim ažuriranjem koje u igru uvodi novi sadržaj, ali i niz drugih promjena.

seriousSam2_image1Igrači sada u igri mogu pronaći novo oružje BeamGun, opciju za prilagođavanje broja neprijatelja u single-playeru i co-op-u, dvanaest novih multiplayer mapa, mogućnost pucanja iz dvaju oružja u isto vrijeme, novi radar za usmjeravanje prema neprijateljima i zadacima, ali i niz drugih značajki te popravaka za razne tehničke probleme.

Svi zainteresirani mogu sada nabaviti Serious Sam 2 na Steamu po promotivnoj cijeni od 1,99€. Ta ponuda dostupna je do 26. ožujka nakon čega se vraća na standardnih 9,99€.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA