Objavljena imena žirija francuske EGA dodjele nagrada

Objavljena su imena članova žirija za ovogodišnji Emotional Games Awards (EGA) koji će se po drugi put održati u Lavalu, Francuskoj.

ega_emotional_games_awards_img1Jedan od članova žirija je Mark Cecere koji je u industriji videoigara više od 15 godina. Radio je osam godina u Eidosu te dvanaest godina kao dizajner za videoigre. Tijekom 2016. godine pridružio se Warner Bros Games Montrealu kao narativni dizajner i pisac.

U žiriju nalazi se i Laura Gilbert koja je bila dio istraživačkog i razvojnog tima u Ubisoft UR Lab-u gdje je do nedavno radila na mnogim igrama kao što su Assassin’s Creed Origins, Far Cry 5 i The Crew 2. Trenutno radi kao istraživačica virtualne stvarnosti i videoigara u Sony PlayStationu u Londonu.

Glavna svrha EGA dodjele nagrada je promicanje i nagrađivanje videoigara koje pridonose jake emocije igračima. Ove godine održat će se 02. ožujka u Lavalu, Francuskoj.

Lista članova žirija:

  • Wael Amr (CEO – Frogwares, Kijev)
  • Mark Cecere (narativni dizajner i pisac – WB Games, Montreal)
  • Laura Glibert (istraživačica virtualne stvarnosti i videoigara – Sony Playstation, London)
  • Damien Mayance (CEO – Pixelnest Studio, Francuska)
  • Swann Pichon (Viši istraživač videoigara i kognitivne neuroznanosti – Sveučilište u Ženevi)
  • Jehanne Rousseau (CEO – Spiders, Pariz)
  • Mathieu Triclot (Filozof, Pariz)
08.01.2018 Autor:  


E3 2018: Najave, traileri i novosti o nadolazećim igrama

OSTALE VIJESTI

22.06.2018

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite Shadowrun Returns Deluxe

Autor:  

Humble Bundle je na svojem servisu omogućio besplatno preuzimanje igre Shadowrun Returns Deluxe koja je inače dostupna po cijeni od 22,99€. Ova Deluxe verzija dolazi s glavnom igrom i njenim dodacima Anthology i Soundtrack.

shadowrunReturns_image1Svi koji se odluče do 23. lipnja preuzeti kod za igru te ju aktiviraju do 07. srpnja 2018. godine na Steamu, zadržat će ju zauvijek u svojoj kolekciji igara. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani Humble Bundle korisnički račun. Svoj kod možete preuzeti sa službene prodajne stranice igre pritiskom na ‘Add to cart’ i zatim ‘Checkout’. Kod će stići na e-mail adresu koja je iskorištena prilikom registracije Humble Bundle računa. Kako se ključ aktivira putem Steama, potrebno je imati aktivirani Steam račun i instaliranu aplikaciju.

Što se tiče drugih sličnih promocija, zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti Peggle.

misc
22.06.2018

Project Wingman prikupio 270% traženog iznosa na Kickstarteru

Autor:  

Abi Rahmani iz Australije nedavno je pokrenuo Kickstarter kampanju prikupljanja novaca za njegovu arkadno akcijsku igru pod imenom Project Wingman. Sada je s još 11 dana do kraja kampanje prikupila 270 posto financijskog cilja.

Project-Wingman_img1Rahmani za sada planira objaviti igru za Windows PC, no s vrlo uspješnom kampanjom koja je u samo 16 sati prikupila ciljanih 26.494 dolara razmatraju se i druge platforme.

Kampanja je trenutno prikupila 70.452 dolara od strane 1.940 ulagača. Podržati ju možete putem službene Kickstarter stranice igre.

misc
21.06.2018

Objavljen datum lansiranja igre Dragon Ball FighterZ za Switch

Autor:  

Tvrtka Bandai Namco Entertainment Europe potvrdila je kako će njihova igra Dragon Ball FighterZ za Nintendo Switch konzolu biti dostupna od 28. rujna ove godine.

dragonBallFighterZ_image1Igrači će u ovoj igri imati priliku isprobati brze borbe s ikoničnim likovima uključujući i dodatne likove koji su nedavno pridodani drugim platformama.

Također, igrači koji prednaruče igru bit će nagrađeni s pristupom likovima Goku i Vegeta SSGSS od samog početka igre te japansku verziju klasične Super NES igre Dragon Ball Z: Super Butoden.

Dragon Ball FighterZ je borilačka igra koja je trenutno dostupna na Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One platformama od 26. siječnja ove godine.

misc
21.06.2018

Besplatno preuzmite i isprobajte Killing Floor 2 za PS4 i XO

Autor:  

Xbox One Gold i PlayStation 4 Plus korisnici od sada imaju priliku besplatno preuzeti i isprobati multiplayer FPS igru pod imenom Killing Floor 2. Igra će biti dostupna besplatno do 25. lipnja ove godine.

killing_floor_2_img3Besplatno isprobavanje igre uslijedilo je povodom nedavne objave Killing Floor 2 ažuriranja pod imenom The Summer Sideshow: Treacherous Skies koje uvodi novi sadržaj u igru, uključujući nova oružja, Summer Zeds i mape.

Napominjemo da besplatna verzija igre ne ostaje u vašoj kolekciji igara nakon što istekne rok ove ponude. Za nastavak igranja potrebno je kupiti igru.

Igra Killing Floor 2 dostupna je od studenog 2016. godine za Microsoft Windows i PlayStation 4 platforme te od kolovoza 2017. godine za Xbox One.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)