MJESEČNI RECAP – Gamescom privukao više od 350.000 posjetitelja

Dobrodošli u GamePerspectives! Pogledajte pregled važnih događaja u industriji videoigara koji su se dogodili tijekom kolovoza 2016. godine. Ovo je naš Mjesečni Recap!

evolve_image4Web stranica bazirana na industriji videoigara, Superdata, objavila je izvješće u kojem smatra kako je igra Evolve imala dobar početak kada je lansirana na tržište tijekom veljače 2015. godine, no, nakon naknadnih osrednjih mišljenja i raznih kritika na njezinu agresivnu monetizaciju, spriječio se veći uspjeh.

Studio je bio prisiljen promijeniti poslovni model što je rezultiralo ponovnim lansiranjem igre pod imenom Evolve Stage 2. Igra je lansirana besplatno i time… PROČITAJTE VIŠE

battlefield4_4_570X300Tvrtka Electronic Arts je objavila financijsko izvješće za prvi kvartal fiskalne 2017. godine u kojem je Battlefield franšiza na čelu s igrom Battlefield 4 imala više od 11,5 milijuna, a sam Star Wars Battlefront 6,6 milijuna jedinstvenih igrača.

Što se tiče franšize NFL, broj igrača za Madden NFL 16 porastao je za više od 20%, a za… PROČITAJTE VIŠE

piratstvo_image1Torrentz, jedna od najstarijih i najpoznatijih web stranica baziranih na poveznicama prema piratiziranom sadržaju, od 05. kolovoza više ne omogućava njenim korisnicima pretraživanje… PROČITAJTE VIŠE

gta_5_5_570X300Tvrtka Take-Two Interactive objavila je izvješće s rezultatima za prvi kvartal fiskalne 2017. godine u kojem pokazuje porast neto prihoda za 13 posto na 311,6 milijuna dolara u odnosu na 275,3 milijuna dolara tijekom prvog kvartala 2016. godine.

Samom prihodu za prvi kvartal 2017. godine pridonijele su… PROČITAJTE VIŠE

vr_first_img1Inicijativa pod imenom VR First je objavila rezultate ankete u kojoj je sudjelovalo 201 sveučilišta putem kojih su pokazali veliku zainteresiranost akademskih institucija diljem svijeta u izradu programa za razvoj virtualne stvarnosti.

Nakon pokretanja VR First inicijative ranije ove godine, više od… PROČITAJTE VIŠE

remedyRemedy Entertainment je objavio kako su imenovali novog glavnog izvršnog direktora, veterana industrije igara Tera Virtala.

“Tero je savjetovao Remedy još od ovog proljeća, pomažući nam pročistiti našu viziju za budućnost, tako da… PROČITAJTE VIŠE

microsoft_image1Tvrtka Microsoft je tijekom sredine kolovoza otkupila livestreaming servis pod imenom Beam.

“Danas, tim Xboxa je ponosan objaviti da je Microsoft potpisao ugovor o kupnji Beama, inovativnog i interaktivnog livestreaming servisa koji daje gledateljima… PROČITAJTE VIŠE

firefly_gamesIzdavač Firefly Games prikupio je dodatnih 10 milijuna dolara u drugom krugu financiranja kako bi proširio svoje napore prema igrama koje se temelje na intelektualnom vlasništvu Hollywooda.

Firefly je već formirao svoj prvi razvojni tim od… PROČITAJTE VIŠE

  • Održan ovogodišnji Gamescom sajam

Od 17. do 21. kolovoza održao se ovogodišnji Gamescom sajam baziran na IT i industriji videoigara gdje su posjetitelji imali mogućnost upoznati se s proizvodima raznih velikih tvrtki i indie studija. Čak 877 izlagača iz 54 zemalja predstavilo je svoje nove proizvode na ukupno 193.000 kvadratnih metara. Sajam održanom u Kolnu posjetilo je oko 345 tisuća posjetitelja iz 97 država.

Na sajmu je sudjelovalo i sedam domaćih tvrtki koje se baziraju na kreiranju videoigara: LGM Games, Gamepires, Lion Game Lion, Iron Ward, Exordium Games i 2×2 Games. Sajam im je poslužio za širenje svijesti o njihovim igrama te za stupanje u kontakt s raznim izdavačkim tvrtkama. Njihov dolazak je već treću godinu za redom sufinacirala Hrvatska gospodarska komora.

gamescomSpain_image4U periodu od jedne godine, broj tvrtki španjolske industrije videoigara povećao se za 24 posto, dok je broj zaposlenih u toj grani IT industrije porastao za čak 32 posto. ICEX procjenjuje da će ta industrija do 2018. godine nastaviti s rastom, i to s  24 posto te nadmašiti dobit od milijardu eura.

Industrija se uglavnom sastoji od manjih i srednjih tvrtki gdje 96 posto njih ima manje od… PROČITAJTE VIŠE

goodgame_empire_img1Studio koji se bazira na izradi free-to-play igara, Goodgame Studios, izjavio je kako će se njihovi daljnji planovi fokusirati na profitabilne strateške igre za mobilne i web platforme. Time im je plan smanjiti radnu snagu za razvijanje ‘casual’ i PC igara do kraja… PROČITAJTE VIŠE

PlayStation Now dolazi na Windows PC

playstation_now_img1Sony je najavio kako njihov servis PlayStation Now dolazi na Windows PC. Uz PlayStation Now biti će dostupan i DualShock 4 USB adapter koji će omogućiti korištenje DualShock 4 kontrolera na Mac i PC platformama.

“Trenutni pretplatnici imaju novi način pristupanja PS Now listi s više od 400 igara uz pomoć PC aplikacijom kojaPROČITAJTE VIŠE

stock_apple_iphone_img1Tvrtka Superdata je objavila mjesečno izvješće za svjetsko tržište digitalnih igara u kojem pokazuje da je tijekom srpnja potrošeno sveukupno 5,9 milijardi dolara na digitalne igre što je porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Po kategorijama, najveći dobitak došao je odPROČITAJTE VIŠE

operation_new_earth_img1Tvrtka Wargaming izjavila je kako je zatvorila svoj WG Cells ured u Seattleu baziran na mobilnoj industriji videoigara. Ured je zatvoren nakon manje od godinu dana od svog osnutka u listopadu prošle godine.

Radi zatvaranja WG Cellsa, 64 njegovih zaposlenika dobilo je… PROČITAJTE VIŠE

tomb_raider2_570X300Tvrtka Crystal Dynamics objavila je kako je imenovan novi direktor Tomb Raider franšize. Radi se o veteranu industrije koji je prethodno radio na igri Dead Space – Ianu Milhamu.

“Ian je jedan od onih rijetkih veterana koji kombinira kreativnost, umijeće i strast u izvrsnost na ekranu. Vrlo smo uzbuđeniPROČITAJTE VIŠE

kerbal_space_image2Kako je Sergey Galyonkin, osnivač servisa Steam Spy, omogućio korisnicima pregledavanje statistika onih igara koje su tvrtke zatražile da budu anonimne, urednik svjetski poznate web stranice Game Informer, Mike Futter, obrušio se putem Twittera na taj potez jer ugrožava živote zaposlenika iza igre Kerbal Space Program.

Naime, Squad je tijekom 2015. godine zatražio uklanjanje svojih podataka sa spomenutog servisa jer… PROČITAJTE VIŠE

noMansSky_image1Nakon što su se putem Reddita proširile informacije da potrošači mogu zatražiti povrat novaca za nedavno lansiranu igru No Man’s Sky neovisno o broju odigranih sati, tvrtka Valve je na službenoj Steam stranici igre morala postaviti upozorenje… PROČITAJTE VIŠE

houseOfFlowers_image2Jedan od odabranih koji ima mogućnost raditi na svojoj igri u Švedskoj kao dio Stugan programa je Ivan Notaroš, nezavisni developer iz susjedne Srbije. Njegov projekt pod imenom House of Flowers fokusira se na razdoblje raspada Jugoslavije i posljedicama rata na dijelovima gdje se nisu vodile oružane bitke.

House of Flowers je ratna igra bez rata. Umjesto toga… PROČITAJTE VIŠE

columnaeMoonburnt Studio, nezavisna tvrtka sa sjedištem u Beogradu, prikupila je preko 40.000 dolara putem njene Kickstarter kampanje za igru u razvoju pod imenom Columnae: A Past Under Construction s čime je uspješno postignut traženi financijski cilj.

Igra je također krajem srpnja ove godine uspješno prošla i Greenlight proces… PROČITAJTE VIŠE

agenda_image3Nakon što je nedavno lansirala svoju point-and-click igru Bear With Me, hrvatska tvrtka Exordium Games najavila je kako će njena sljedeća igra Agenda biti dostupna na tržištu od 21. rujna ove godine.

To je strateška igra u kojoj… PROČITAJTE VIŠE

league_of_legends_570X300Pobjednici ovogodišnjeg LCS europskog natjecanja koje se održalo 27. i 28. kolovoza u Krakovu, Poljskoj je tim G2 Esports u kojem je sudjelovao i hrvatski 17-godišnji natjecatelj Luka ‘Perkz’ Perković. Tim je za prvo mjesto natjecanja osvojio… PROČITAJTE VIŠE

08.09.2016 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE RECENZIJE

29.05.2019

Blood & Truth – Akcijski spektakl s jednom velikom manom

Autor:  

Počele su stizati recenzije za Blood & Truth, a sudeći po njihovim ocjenama, većina je oduševljena. I mi smo bili u potpunosti oduševljeni s igrom, sve dok nismo naišli na jedan problem koji nam je samo usmjerio pogled na niz manje vidljivih nedostataka s potencijalnim posljedicama na cijelo iskustvo unutar igre.

Ali prvo, malo više o samoj igri.

U pitanju je PlayStation VR ekskluziva koja cilja ponuditi iskustvo iz raznih holivudskih filmova. Na igri je radio London Studio koji se prethodno već dokazao s London Heist – igrom koja po nama nudi jedno od boljih VR iskustva na PSVR-u. Baš zbog toga smo imali nadu da će studio uspjeti ponoviti, ali i razviti tu formulu. S veseljem možemo reći da se upravo to i dogodilo.

U igri preuzimate ulogu bivšeg vojnika koji nakon povratka kući mora spasiti svoju obitelj od londonskog mafijaša i njegovog cilja širenja svoje organizacije. Iako ta priča realno ne nudi ništa novo, njeni segmenti su odrađeni fantastično! Pucat ćete po neprijateljima iz vozećeg auta, skakati s vrha dizalice, trčati kroz zgradu dok se sve oko vas ruši te izvoditi razne druge akrobacije unutar virtualne stvarnosti. Gameplay sistemi tijekom sličnih bitki su stvarno intuitivni – futrole za pištolje smještene su na vašem remenu, veća oružja mogu se spremiti na vaša leđa dok se dodatno streljivo nalazi na vašim prsima. To znači da ne morate pamtiti kombinacije tipki na kontroleru, već jednostavnim pokretima možete odraditi većinu gameplay elemenata unutar igre.

bloodAndTruth_image1

Sve je išlo fantastično dok nismo naletjeli na samo jedan bug koji je usmjerio svjetlo na glavni problem unutar igre. Zbog nekog razloga nam se nakon loadanja pojavilo dodatno oružje u ruci koje nismo imali mjesto za spremiti – a to znači da nikako nismo mogli osloboditi ruke za penjanje i druge slične aktivnosti. Da, Blood & Truth nema određenu tipku na kontroleru za bacanje oružja što nas je spriječilo da napredujemo u igri čim smo naletjeli na prve ljestve. Nakon nekoliko restartanja bez uspjeha, odlučili smo se vratiti na početak te misije i krenuti ispočetka. Ali tu smo samo naletjeli na sljedeći problem. Blood &Truth nema opciju za restartanje misije ili loadanje nekog prethodnog savea što znači da smo doslovno zapeli u spomenutom dijelu igre, bez mogućnosti restartanja ili čak pokretanja igre ispočetka. Jednostavno rečeno, igri nedostaju jako važne osnovne opcije.

Kao posljednju nadu za rješavanje ovog problema, odlučili smo pokrenuti igru s klasičnim PlayStation 4 kontrolerom i to je zbog nekog razloga uspjelo. Mogli smo nastaviti dalje s igranjem, ali smo onda vidjeli koliko je nespretno i lošije igrati s tim kontrolerom. Iskustvo je jednostavno narušeno, pogotovo tijekom ciljanja i penjanja po raznim preprekama.

Također treba napomenuti kako igra nudi samo jednu opciju kretanja kroz prostor. Na mapama je dostupan niz točaka prema kojima se možete kretati, a sama kretnja izvedena je u potpunosti u liniji bez teleportacije. Dok neki nemaju problema s mučninom u VR igrama, ova metoda ima potencijala nekima izazvati probleme prilikom dužeg perioda igranja.

bloodAndTruth_image2

Blood & Truth je fantastična ideja za VR igru, a kvaliteta u većini dijelova igre je stvarno vidljiva! Od glumaca, glasovne glume, vizuala, glazbe, odličnog osjećaja prilikom korištenja oružja, ali i niza zanimljivih ideja koje su uspjele iskoristiti potencijale virtualne stvarnosti, Blood & Truth je u tom pogledu stvarno odlična igra koju jednostavno morate zaigrati ako imate PlayStation VR.

Dok igra trenutno nudi glavnu kampanju i mogućnost prelaženja zasebnih misija za dostizanje što bolje ocjene, London Studio planira nakon lansiranja implementirati leaderboarde, New Game +, dodatni mod s većom raznom težine, ali i niz drugih značajki.

Sveukupno gledajući, igra nudi dovoljno zabavnog sadržaja za svoju cijenu, pogotovo s objavljenim planom budućih ažuriranja, ali ovom recenzijom moramo naglasiti i njen, rijetko spomenut, nedostatak tih osnovnih opcija. Mi smo možda uspjeli zaobići naš problem, ali imajte na umu da se vama može pojaviti drugačiji problem kojeg onda ne možete riješiti restartanjem misije, loadanjem prethodnog savea ili pokretanjem igre ispočetka. Neobična odluka od strane studija, ali trenutno je tako dizajnirana igra i na vama je sada odluka koliko vam ona smeta.

misc
21.05.2019

Everybody’s Golf VR – Kvalitetna VR igra za sve generacije

Autor:  

Jednostavnost je često ključ za kvalitetnu VR igru, a Everybody’s Golf VR je baš to – single-player golf igra s opuštajućim i zanimljivim lokacijama te jednostavnim pravilima.

U pitanju je PlayStation VR ekskluziva u kojoj ćete igranjem golfa otključavati novu opremu, staze, modove igranja, ali i nosače palica koji će vam dijeliti savjete kako ostvariti najbolji mogući rezultat. Dok je većina igre usmjerena na sami golf, ponekad se nakon završetka staze može pojaviti kratki događaj – npr, odlazak do sljedeće staze ne baš sigurnim prečacem, slušanje glazbe sa svojom nosačicom palica ili uživanje u prirodi i pogledima.

everybody'sGolfVR_image3

Unatoč spomenutih jednostavnih pravila, igra ipak zahtijeva od vas određene vještine, najviše u procjeni utjecaja vjetra, odabiru pravilne palice, ali i vašem zamahu. Taj zamah će na početku zahtijevati malo prakse jer nepravilnim udarcem ćete često usmjeriti loptice previše desno ili lijevo.

Naš savjet za ravno ispucavanje je sljedeći: spustite palicu do poda (osjetit ćete vibraciju na kontroleru), izravnajte ju u smjeru gdje želite ispucati, odmaknite palicu bez ikakvog rotiranja i tako, bez rotiranja, zamahnite palicom željenom jačinom. Najbitniji je taj dio prije samog udarca da bude što ravniji za što precizniji udarac.

 

Što se tiče tehničke strane, igru je moguće zaigrati s klasičnim PlayStation 4 kontrolerom, ali i Move kontrolerom koji dodatno može pojačati osjećaj virtualne stvarnosti. Tijekom igranja nismo niti jednom dobili osjećaj mučnine jer se unutar igre uvijek nalazite u stacionarnom položaju, bilo da se odlučite sjediti ili stajati tijekom igranja.

everybody'sGolfVR_image4

Dok igra uglavnom nudi opuštajuću atmosferu u lijepim lokacijama, ponekad stvarno zna pogoditi u pravi živac, pogotovo kad vam vjetar okrene smjer loptice i usmjeri ju lokvu pored vašeg cilja. To, ali i kada loptica stane doslovno centimetar pored rupe.

Everybody’s Golf VR je, jednostavno rečeno, kvalitetna VR igra za sve generacije. Ne zahtijeva puno od vas, ne prouzrokuje mučninu te nudi opuštajuću atmosferu za fanove golfa, ali i one koji nikad nisu imali iskustva s tim sportom. Kao laici ovog sporta, igra je uspjela nas naučiti neke osnove, ali i ponuditi dobru dozu zabave – ono što je najbitnije kod svake igre.

Napomena: Fotografije zaslona korištene u ovoj recenziji razlikuju se od vizuala u igri.

misc
25.04.2019

Days Gone – Recenziranje nedovršene igre [VIDEO RECENZIJA]

Autor:  

Nažalost, jednostavno moramo započeti ovu recenziju s tehničkom stranom Days Gonea. Gotovo sve igre stignu s određenim brojem tehničkih problema, ali Days Gone je tijekom našeg igranja nudio toliki spektar problema, pogotovo u drugoj polovici igre, da odmah na početku moramo reći da pričekate s kupnjom i istražite detaljnije o stanju ove igre. Bend Studio je dok smo radili na recenziji lansirao tri velike zakrpe, ali bez većih rezultata na stanje igre, barem u našem slučaju. Igra će sutra stići na tržište kao PlayStation 4 ekskluziva, a trenutno stanje igre je opisano u ovoj recenziji.

Riječ je o često nestabilnom fps-u dok se vozite svojim motorom, rušenju igre koje nam je uspjelo pokvariti save datoteku i to više puta, zvučnim problemima, propadanju kroz mapu, problemima s učitavanjem tekstura i LOD sistema, nemogućnošću završavanja nekih misija te neučitavanju modela i njihovih kolizija unutar svijeta. U više navrata nam se svijet oko protagonista doslovno “raspao” s rupama u podu i bez ceste, dok je većina modela bila u svojem najjednostavnijem mogućem obliku bez tekstura i kolizije.

daysGone_broken_1

Pokušali smo restartati igru i konzolu, reinstalirati igru, pokrenuti neku drugu igru da nije možda problem s hardverom, ali tehnički problemi u igri nisu nestali. To naše iskustvo uzmite kao upozorenje da dodatno istražite druge recenzije i koliko su se ovi problemi često pojavljivali drugima. Pratite Reddit, proučite tuđe recenzije, gaming portale ili gdje god već dolazite do gaming novosti i pažljivo proučite kada je pravo vrijeme za kupiti Days Gone ako je to vaš tip igre.

Ako zanemarimo sve ove probleme, krenimo s ostatkom igre.

Days Gone je open-world avanturistička igra s horor elementima u kojoj igrači preuzimaju ulogu Deacon St. Johna dvije godine nakon pandemije koja je uništila gotovo cijelo čovječanstvo. Kao u standardnim zombi filmovima i igrama, zakoni više ne postoje, a preživjeli su morali naučiti živjeti u svijetu nastanjenim hordama zombija, inficiranim životinjama, raznim klanovima i drugim opasnostima. Deacon St. John zajedno sa svojim dobrim prijateljem preživljava uz pomoć svojih motora i rješavanja misija za razne kampove, ali nakon lošeg susreta s Rippersima i pojavljivanja crnog helikoptera, priča polako počinje poprimati svoj oblik.

Proučili smo Reddit i druge forume što fanovi priželjkuju od igre i dosta njih je spomenulo kako će igrati baš zbog priče – da im je to velik faktor zbog čega razmatraju Days Gone, a ne World War Z – zombi igra koja je nedavno stigla na tržište. Dok Days Gone nudi možda već standardnu zombi priču, ipak je iznadprosječna zbog kvalitetnog scenarija i glasovne glume. Igra pogađa sve potrebne točke za dobru priču, ali njena izvedba je nažalost ispodprosječna, barem iz naše perspektive. Da malo bolje pojasnimo, igra vas uvede u zanimljivu situaciju, ali je njen tempo onda često prekinut ponekad i nepotrebnim cutscenama, loading sekvencama i crnim prijelazima.

daysGone_image2

Jedna velika pozitivna stavka u vezi igre jest njen dinamični svijet koji stvarno može predstaviti pravi izazov za igrače, pogotovo tijekom noći gdje možete naići na nemilosrdne horde sa stotine brzih zombija, inficirane vukove i vrane te druge ljude koji vas žele opljačkati ili ubiti. Prije svake misije potrebno je opskrbiti se pravim oružjem i srediti svoj motor jer ako ostanete bez goriva usred šume, kao što se nama dogodilo u jednoj prilici, morali smo se s malo municije šuljati kroz grmlja i napuštene kuće oko horde zombija, pritom izbjegavajući poznate lokacije gdje se nalazi lokalna grupa bandita. To nije bila nikakva skriptirana misija, već splet okolnosti koji nam je pružio jedno odlično iskustvo za pamćenje. Dok u igri postoji fast-travel sistem za izbjegavanje takvih situacija, morate prvo očistiti određen dio mape od neprijateljskih kampova i gnijezda sa zombijima.

Raznovrsnost tih neprijatelja je pohvalna, pogotovo zbog prisutnosti zombi djece i njihovog ponašanja u ovom svijetu. Unatoč toj raznovrsnosti, umjetna inteligencija većine njih je dosta slaba . Neprijatelji s melee oružjem će uvijek trčati direktno na vas, neovisno o situaciji i koje oružje koristite, a životinje se često ponašaju ponekad razočaravajuće. Osobno govoreći, medvjedi su životinje iz mojih noćnih mora i svaka njihova pojava, bilo u filmovima i igrama, prouzroči određenu dozu panike u meni, ali ovdje je nažalost propuštena prilika. Medvjed će u većini situacija, osim tijekom skriptiranog događaja, samo juriti nasumično dok ga vi pucate u glavu sve dok ne postane komad mesa za opskrbljivanje kampa.

Ti kampovi služit će vam za nadograđivanje vašeg motora, kupovanje novih oružja, opskrbljivanje municijom ili za spavanje, a svaki od njih ima različitu ponudu koju možete ostvariti tek kada taj specifični kamp ima dovoljno povjerenja u vas. Osim razvijanja motora, imat ćete priliku razviti mogućnosti glavnog protagonista

Jedna od zanimljivijih gameplay mehanika u igri jest mogućnost istraživanja okoline oko sebe s kojom ćete nalaziti na predmete potrebne za razvijanje molotovljevih koktela i drugih oružja, ali i pronalaženje dokaza potrebnih za rješavanje misija.

daysGone_image1

Naime, tijekom rješavanja tih misija i putovanja kroz ovaj svijet, naići ćete na niz dizajnerskih odluka koje bi mogle zasmetati nekima: od upozorenja da napuštate zonu misije ako ste htjeli odabrati drugačiji put rješavanja problema pa do prikazivanja broja živih neprijatelja u kampovima što samo umanjuje strah od opasnosti nepoznate situacije. Također, snimke glasova tijekom vožnje motorom znaju biti različitih dinamika što skroz može upropastiti dramatične i emocionalne scene.

Što se tiče korisničkog sučelja, Bend Studio je imao odličnu ideju kako kvalitetno iskoristiti touchpad na PS4 kontroleru. Naime, pri svakom pokretu prsta u određenom smjeru otvara se mapa ili drugi izbornik što s malom praksom može ubrzati cijeli proces biranja misija i unaprjeđivanja glavnog protagonista. Također treba pohvaliti činjenicu da Days Gone nudi i titlove na hrvatskom, a sudeći po dijelovima igre gdje smo ih isprobali, oni su ispravni što samo podiže sveukupnu vrijednost igre za igrače na ovom tržištu.

Što na kraju reći o igri?

Days Gone je težak za definirati- ako zanemarimo spomenute tehničke probleme, ima dijelova koji su odrađeni fantastično i zaslužuju svaku pohvalu, dok su nas te neke dizajnerske odluke više puta uspjele izbaciti iz trenutaka napetosti dobivenim dobrom pričom i dinamičnim svijetom. Nažalost, to nije još jedna vrhunska PlayStation ekskluziva na koje smo se naviknuli s God of War, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, Bloodborne i drugim igrama. Ako je to vaš tip igara, moramo ponoviti da proučite tuđe recenzije i pričekate službene zakrpe ako se ovi problemi pojavljuju i kod drugih igrača.

Napominjemo kako je ova recenzija posljednje testirana na verziji 1.03 u kojoj su još uvijek prisutni svi spomenuti problemi, dan prije službenog lansiranja igre. Također moramo nadodati kako je igra recenzirana na originalnoj PlayStation 4 konzoli.

misc
07.02.2017

MJESEČNI RECAP: Zagreb Gaming Arena, uspješna godina za Cateia Games i rupe u Denuvo zaštiti

Autor:  

Dobrodošli u GamePerspectives! Pogledajte pregled važnih događaja u industriji videoigara koji su se dogodili tijekom siječnja 2017. godine. Ovo je naš Mjesečni Recap!

clash_of_clansSudeći po iranskom mediju Vazeh, Ministarstvo pravosuđa Irana zabranilo je igračima unutar te države pristup mobilnoj igri Clash of Clans nakon što je većina Odbora za utvrđivanje slučaja kaznenog sadržaja glasala za taj prijedlog. Do tog… PROČITAJTE VIŠE

zagrebGamingArena2017_image1Završio je prvi ovogodišnji gaming događaj u Zagrebu pod imenom Zagreb Gaming Arena na kojem su posjetitelji imali mogućnost uživo pratiti eSports turnire i cosplay natjecanje, zaigrati nedavno lansirane igre, isprobati razne VR uređaje te upoznati se s regionalnim YouTuberima… PROČITAJTE VIŠE

pokemonGo_image2Tvrtka Apple objavila je kako je prethodna 2016. godina bila najuspješnija godina za App Store servis. Sam prosinac 2016. godine bio je najuspješniji mjesec za Apple generirajući 3 milijardi dolara… PROČITAJTE VIŠE

GDCAnketa_image1Game Developers Conference objavio je rezultate ankete koju je proveo nad 4.500 developera koji su posjetili konferenciju tijekom prošle tri godine. Sudeći po informacijama u toj anketi, 53 posto njih je izjavilo da radi igru za… PROČITAJTE VIŠE

awesome_games_570X300Završio sedmodnevni speedrunning dobrotvorni događaj pod imenom Awesome Games Done Quick (AGDQ) 2017 putem kojeg je prikupljeno 2.217.073,30 dolara za dobrotvornu udrugu… PROČITAJTE VIŠE

cateia_570X300Hrvatska tvrtka Cateia Games objavila je listu svojih poslovnih uspjeha koje je ostvarila tijekom prethodne godine. Tijekom 2016. godine, Cateia Games je lansirala sveukupno… PROČITAJTE VIŠE

warface_image2Nizozemska izdavačka tvrtka My.Com objavila je informaciju kako je ušla u partnerstvo s razvojnom tvrtkom Crytek s ciljem podržavanja njene free-to-play FPS igre pod imenom Warface na području Europe i Sjeverne Amerike… PROČITAJTE VIŠE

deadEffect2_image2Nakon što je kanadska web stranica COGconnected proširila informaciju kako nezavisna tvrtka BadFly Interactive prijeti novinarima s blokadom pružanja recenzentskih kodova u slučaju negativne recenzije njene… PROČITAJTE VIŠE

bearWithMeNovi_image1Hrvatska tvrtka Exordium Games najavila je kako će druga epizoda njene point-and-click igre Bear With Me biti dostupna na tržištu od 15. veljače 2017. godine… PROČITAJTE VIŠE

deepInTheForest_image3Nakon što su Azer Bašić i Tarik Jašarević, developeri bosanskog studija Strayless Productions, početkom mjeseca objavili kratki pregled njihove igre u izradi pod imenom…PROČITAJTE VIŠE

madDojo_image1Phime Studio objavio je putem svojeg službenog Facebook profila kako je njena igra Mad Dojo unutar jedanaest dana uspješno primila dovoljno glasova te prošla kroz cijeli Steam Greenlight proces… PROČITAJTE VIŠE

feminazi_image3Srpska tvrtka Svarog Studios objavila je putem svojeg Facebook profila kako je njena igra Feminazi: The Triggering prikupila dovoljno glasova te uspješno završila s Greenlight procesom… PROČITAJTE VIŠE

spell_image1Beogradska tvrtka Nordeus, iza koje stoji popularna sportska igra Top Eleven, danas je najavila kako je lansirala novu mobilnu igru pod imenom Spellsouls: Duel of Legends u sveukupno osam država među… PROČITAJTE VIŠE

theAvengersProject_image3Japanska tvrtka Square Enix danas je objavila informaciju kako je ušla u višegodišnje partnerstvo s tvrtkom Marvel Entertainment te da zajedno rade na novoj igri pod imenom The Avengers Project. Također je najavila kako… PROČITAJTE VIŠE

platformica_image1Nakon što je Valve uklonio indie igru Platformica sa svojeg prodajnog servisa zbog lažnih recenzija, developer iza igre potvrdio je za GamePerspectives kako je bio upoznat sa Steam… PROČITAJTE VIŠE

residentEvil7_image1Iako je horor igra Resident Evil 7: Biohazard bila dostupna na tržištu tek manje od tjedan dana, putem raznih foruma proširila se informacija kako je PC verzija igre već stigla na… PROČITAJTE VIŠE

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu