Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

Nakon što je u rujnu 2020. godine iznenadio gaming svijet s kupnjom tvrtke Zenimax Media za 8,1 milijardu dolara , Microsoft je danas potvrdio najveću dosadašnju akviziciju u gaming svijetu – da kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi američkih dolara.

microsoftActivisionBlizzard_1Igrači posvuda vole igre od Activision Blizzarda i vjerujemo da kreativni timovi imaju svoje najbolje radove ispred sebe. Zajedno ćemo izgraditi budućnost u kojoj ljudi mogu igrati igre koje žele, praktički gdje god zažele”, izjavio je Phil Spencer, glavni izvršni direktor Microsoft Gaminga.

S ovom akvizicijom, Microsoft će postati vlasnik popularnih franšiza među kojima su Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty i Tony Hawk’s Pro Skater, ali i eSports aktivnosti Major League Gaminga. Što se tiče buduće strukture Activision Blizzarda, Bobby Kotick će ostati na poziciji glavnog izvršnog direktora, dok će nakon akvizicije poslovanje obavještavati Philu Spenceru, glavnog izvršnom direktoru Microsoft Gaminga.

Microsoft cilja s ovom akvizicijom proširiti svoj portfelj igara na Game Passu koji trenutno ima oko 25 milijuna pretplatnika.

Naime, glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je nadodao kako će ova akvizicija ponuditi temelje za Microsoftov ulaz u metaverse – termin koji do sada i nije baš naišao na pozitivna mišljenja od igrača. Ubisoft je zbog prodaje NFT-a naišao na niz kritika od fanova, dok je GSC Game World morao odustati od svojih planova za metaverse s igrom S.T.A.L.K.E.R. 2 zbog prevelikog broja pritužbi.

Gaming je najdinamičnija i najuzbudljivija kategorija zabave na svim platformama danas i imat će ključnu ulogu u razvoju metaverse platformi”, izjavio je Satya Nadella.

Dok će ovo sigurno biti velik udarac za konkurente na tržištu konzola, pogotovo ako će Microsoft pretvoriti ove popularne gaming franšize u ekskluzive, zbog veličine ove akvizicije koja će biti izvršena u potpunosti u gotovini i izjava koje su stigle s ovim poslovnim potezom, izgleda kao da je Microsoft napravio velik korak prema svojoj poslovnoj viziji metaversa.

18.01.2022 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Uncharted: Legacy of Thieves Collection - RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

23.05.2022

Najavljen službeni Bloodborne strip na kojem radi nagrađivani pisac Cullen Bunn

Autor:  

Titan Comics je najavio kako će 27. srpnja ove godine lansirati službeni Bloodborne strip pod punim imenom Bloodborne: Lady of The Lanterns u digitalnom, ali i fizičkom obliku.

bloodborne-Strip_12Lady of The Lanterns preusmjerava fokus na stanovnike Yharnama dok se lovci pokušavaju boriti protiv neobične epidemije koja stvara probleme u gradu.

Ulogu pisca u ovom projektu preuzeo je Cullen Bunn – američki pisac koji je poznat po svojim radovima na stripovima Uncanny X-Men, The Sixth Gun i Harrow County. Tijekom svoje dosadašnje karijere je također primio niz nagrada, među kojima je i ona za najboljeg pisca u 2011. i 206. godini.

misc
23.05.2022

Gloomhaven dolazi i na konzole tijekom sljedeće godine

Autor:  

Sada kad je digitalna adaptacija društvene igre Gloomhaven dostupna na PC-u, zajedno s njenom ekspanzijom Jaws of the Lion, Asmodee Digital je potvrdio kako će osnovna igra stići i na konzole nekad tijekom sljedeće godine.

gloomhaven_image5Gloomhaven je taktički RPG s dungeon crawler elementima u kojoj vodite svoj tim, bilo samostalno ili zajedno s drugima u online co-op modu za četiri igrača, u potrazi za poslom, bogatstvom i rješavanju misterija koji se nalazi u gradu Gloomhavenu. S fokusom na deck-building mehanike, Gloomhaven nudi iznimno zabavne turn-based borbe gdje taktika i dobro poznavanje svojeg trenutnog lika prevladava.

Igra je do sada putem Steama uspješno privukla niz pozitivnih korisničkih ocjena. Od sveukupno 9,8 tisuća recenzija, njih 8,6 tisuća ocijenjeno je pozitivno, a najviše pohvala usmjereno je prema kvalitetnoj odrađenoj adaptaciji društvene igre koja se trenutno nalazi na vrhu BGG liste najbolje ocijenjenih društvenih igara ikada.o privukla niz pozitivnih korisničkih ocjena.

misc
20.05.2022

Syphon Filter na novoj PlayStation Plus pretplati imat će trofeje

Autor:  

PlayStation 1 ekskluziva Syphon Filter je nedavno potvrđen kao dio nadolazeće Premium PlayStation Plus pretplate, a Bend Studio je sada potvrdio kako će taj naslov stići s PlayStation trofejima zajedno s platinom.

syphonFilter_image5U pitanju je naslov s kojim je studio Eidetic htio napraviti novi “super-spy” žanr s velikim fokusom na akcijske i stealth elemente. Iako je igra nakon dolaska na tržište u 1999. godini primila velik broj pozitivnih ocjena od igrača i recenzenata, njen razvoj je bio dosta problematičan zbog nedostatka inspiracije i iskustva njenih developera. Taj projekt je čak u više navrata skoro bio ugašen zbog probijanja rokova i redovnih izmjena u priči i gameplay elementima.

Igra je originalno bila više usmjerena prema sci-fi žanru čija je priča bila fokusirana na otetoj grupi znanstvenika koji su bili prisiljeni raditi na vremeplovu za jednog zlog znanstvenika. Promjenu u tom segmentu igre uveo je John Garvin – novi umjetnički direktor koji je tijekom razvoja napisao novi scenarij u kojem je Syphon Filter zapravo ime za programabilni virus.

misc
19.05.2022

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite Borderlands 3

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 26. svibnja besplatno preuzeti igru Borderlands 3 koja inače košta 59,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

borderlands3_image4Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

U pitanju je akcijska RPG/FPS igra koja nudi četiri nova lika sa zadatkom zaustavljanja Calypso Twins fanatika u njihovom ujedinjenju klanova bandita.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA