Mario Kart 8 Deluxe prvog tjedna prodan u 1,22 milijuna fizičkih primjeraka

Igra tvrtke Nintendo pod imenom Mario Kart 8 Deluxe prvog tjedna je prodana u 1.224.415 fizičkih primjeraka za Nintendo Switch konzolu.

mario_kart_deluxe_8_img1U Sjedinjenim Američkim Državama prodana je u 471.302 primjeraka (38 posto). U Europi je prodana u 34.829 s najviše prodanih primjeraka u Francuskoj te Njemačkoj.

Igra je objavljena 28. travnja ove godine za Nintendo Swith konzolu.

Usporedno, The Walking Dead: The Telltale Series – A New Frontier je prvog tjedna prodan u 132.284 fizičkih primjeraka, Horizon: Zero Dawn u 1,82 milijuna, The Legend of Zelda: Breath of the Wild u 1,82 milijuna te Nioh u 339.989 fizičkih primjeraka.

08.06.2017 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALE VIJESTI

18.01.2019

Prilagođavanje informacija narativu “mržnje” prema Electronic Artsu

Autor:  

Prigovaranje na poslovne poteze Electronic Artsa nije ništa novo, pogotovo tijekom zadnjih nekoliko godina zbog implementacija loot box sistema u svoje igre, zatvaranje popularnih studija i upitnog odnosa s javnošću. Te optužbe su u većini situacija opravdane kada se gleda perspektiva igrača koji samo žele zaigrati svoju omiljenu igru bez poslovnih trikova koji mogu narušiti njihovo iskustvo u igranju.

battlefield_5_img6Koliko su ti igračevi prigovori, pogotovo na nedavno lansirani Battlefield 5, imali direktnog utjecaja na pad u vrijednosti dionica Electronic Artsa? Dok mnogi gaming YouTuberi i igrači na forumima upućuju baš na tu poveznicu, situacija je drugačija kada se pregleda dinamika vrijednosti tih dionica tijekom zadnjih pola godine.

Battlefield 5 službeno je najavljen trailerom 23. svibnja prošle godine koji je odmah nakon objave primio niz negativnih kritika od igrača zbog nedostatka povijesne točnosti prikazivanjem ženskih vojnika u drugom svjetskom ratu. Taj trailer trenutno ima 13,3 milijuna pregleda, 342 tisuće pozitivnih ocjena i čak 510 tisuća negativnih. Unatoč mnogih glasnih prigovora od strane igrača, vrijednost dionica nastavila je rasti.

Prvi veliki pad u vrijednosti započeo je 25. srpnja 2018. godine gdje je vrijednost dionice pala sa 146,50 na 126,21 američkih dolara do 30. srpnja. Ta promjena došla je odmah nakon što je Electronic Arts najavio prognozu za sljedeće tromjesečje koja je bila niža od očekivanog. Sljedeći veliki pad u vrijednosti započeo je nakon 30. kolovoza 2018. godine nakon što je Electronic Arts službeno potvrdio odgađanje datuma lansiranja igre.

Što se tiče nastavka u padu vrijednosti nakon listopada, mnogi analitičari imaju svoja mišljenja, ali jedno je sigurno: pad je primjetan i kod drugih većih tvrtki u industriji videoigara kao što su Ubisoft Entertainment, Activision Blizzard, Capcom i Nintendo, a započeo je u slično vrijeme. Među njima nalazi se i Take-Two Interactive koji, unatoč fantastičnoj prodaji igre Red Dead Redemption 2, bilježi pad u vrijednosti dionice.

Što se tiče utjecaja na prodaju igre Battlefield 5, potrebno je pričekati službeno financijsko izvješće jer je trenutno jedino dostupna procjena kako je prodano 1,9 milijuna digitalnih primjeraka tijekom prvog tjedna. Također treba uzeti u obzir da se igra cijelo vrijeme drži među pet najprodavanijih igara na raznim tjednim i mjesečnim listama. Ako je spomenuta procjena točna i niža od prvog tjedna igre Battlefield 1, treba uzeti u obzir da se Battlefield 5 sada bori protiv Call of Duty: Black Ops 4, Red Dead Redemption 2 i drugih AAA hitova.

Javno prigovaranje na Electronic Arts i druge tvrtke koje su napravile nešto što nije u skladu sa željama igrača je popularno, pogotovo za one koji ovise o klikovima, ali je to i poželjno jer često ti prigovori mogu imati utjecaja na buduća usmjerenja developera. Povezivanje informacija bez provjere radi trenutno popularne narative umanjuje vjerodostojnost pravih pritužbi i pravih razgovora o problemima u industriji videoigara.

misc
18.01.2019

Pogledajte novi gameplay trailer igre Mortal Kombat 11

Autor:  

Mortal Kombat 11 stići će na tržište u travnju ove godine, a svi fanovi serijala mogu sada pogledati i njegov novi gameplay trailer. Na kraju samog trailera objavljena je i informacija da će svi koji se odluče prednaručiti igru primiti pristup beta testiranju, ali i liku unutar igre pod imenom Shao Kahn.

mortalKombat11_image1U pitanju je borilačka igra iza koje stoje NetherRealm Studios i Warner Bros. Interactive, a njena službena najava tijekom prošlogodišnjeg The Game Awardsa privukla je mnoge pozitivne reakcije od igrača, ali i neke kritike zbog odabira pozadinske glazbe u samom traileru. Neki fanovi odlučili su se baš zbog tog razloga napraviti svoju verziju trailera koja koristi originalnu glazbu po kojem je serijal najviše poznat.

Igra će biti dostupna na PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch platformama od 23. travnja ove godine.

misc
17.01.2019

Besplatno isprobajte Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout na tjedan dana

Autor:  

Kao što je to bilo prethodno najavljeno, svi zainteresirani od sada pa do 24. siječnja mogu besplatno isprobati Blackout – popularni battle royale mod igre Call of Duty: Black Ops 4 na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama. Za igranje na PC platformi potrebno je imati instalirani Blizzard Battle.net i registrirani korisnički račun.

callOfDutyBlackOps4_image1Call of Duty: Black Ops 4 dostupan je na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama od 12. listopada ove godine gdje je primio uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata i igrača, najviše zbog implementiranog battle royale moda.

Igra je također tijekom svojeg tjedna izlaska na tržište završila na vrhu UKIE top ljestvice videoigara te bila najprofitabilnija igra za konzole tijekom listopada ove godine ispred igara Red Dead Redemption 2 i Fortnite: Battle Royale.

misc
17.01.2019

Prodano 70 tisuća primjeraka FPS igre Dusk

Autor:  

Developer David Szymanski izjavio je putem Twittera kako je prodano 70 tisuća primjeraka njegove FPS igre Dusk od kojih je osam tisuća bilo prednarudžbi, a dvadeset i dvije tisuće tijekom Eary Access razvoja.

dusk_image5Lansiranje prije zimske rasprodaje na Steamu i produljenjem popusta tijekom cijele rasprodaje bilo je veliki dio našeg uspješnog lansiranja. Prodali smo prosječno 1.100 primjeraka svakog dana tijekom rasprodaje, a momentum se nastavio nakon rasprodaje s 200-500 prodanih primjeraka (puna cijena) po danu.

Dusk je trenutno na 180 tisuća popisa želja na Steamu što znači da stopa konverzije trenutno iznosi oko petnaest posto.

Igra je do sada putem Steama primila tri tisuće korisničkih recenzija od kojih je čak 2,9 tisuća ocijenjeno pozitivno.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)