Lista potvrđenih igara za period od 05. do 11. veljače

Predstavljamo listu potvrđenih igara za nadolazeći period od 05. do 11. veljače ove godine koje će izaći na tržište za PC, PlayStation 3 i 4, PlayStation Vita, Xbox 360 i One, Android, iOS i druge platforme.

Dragon-Quest-Builders_img1U listi nisu uključene mnoge indie videoigre koje u velikom broju svakodnevno izlaze putem Steam servisa. Listu potvrđenih igara za 2018. godinu možete pronaći u članku na našem portalu.

Tijekom prošlog perioda od 29. siječnja do 04. veljače izašlo je desetak igara među kojima je UFC 3 i Game Dev Tycoon.

Lista potvrđenih igara:

05. veljače:

 • Slime-san: Sheeple’s Sequel – PC, Mac – Headup Games

06. veljače:

 • BLACKHOLE: Complete Edition – PS4 – Soedesco
 • Closers – PC – En Masse Entertainment
 • Marooners – PS4, XO – M2H

07. veljače:

 • Pinstripe – XO – Armor Games
 • The Darkside Detective – NS – Spooky Doorway

08. veljače:

 • ATOMIK: RunGunJumpGun – NS – Good Shepherd Entertainment
 • Attack of the Earthlings – PC – Team Junkfish
 • Kitty Powers’ Love Life – PC, iOS, An – Magic Notion
 • Planetoid Pioneers – PC – Data Realms

09. veljače:

 • Bleed 2 – PS4, XO – Digerati Distribution
 • Descenders – PC – No More Robots
 • Dragon Quest Builders – NS – Nintendo
 • Rise of Industry – PC – Kasedo Games
 • The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia – PS4-  Bandai Namco
 • UNDER NIGHT IN-BIRTH Exe:Late[st] – PS4, PSV, PS3 – PQube
05.02.2018 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

21.05.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru The Sims 4

Autor:  

Korisnici Origina imaju priliku do 28. svibnja ove godine besplatno preuzeti PC verziju igre The Sims 4. Svi koji se odluče do tog datuma povezati igru sa svojim korisničkim računom, ostat će u njihovom vlasništvu i nakon tog datuma.

sims4_image5Prije nego što preuzmete svoj primjerak, napominjemo kako je potrebno imati instaliranu Origin aplikaciju i registrirani korisnički račun. Za preuzimanje igre potrebno je odabrati opciju Get it Free.

Što se tiče sličnih ponuda, zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti igre Stories Untold, Steep i War of the Human Tanks.

misc
21.05.2019

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

Autor:  

Tvrtka SuperData objavila je putem svoje službene web stranice objavila listu najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja 2019. godine.

mortalKombat11_image1Mortal Kombat 11 zauzeo je prvo mjesto dok se iza njega redom nalaze Fortnite: Battle Royale, Sekiro: Shadows Die Twice, MLB The Show 19 i FIFA 19. Usporedno s prošlim mjesecom, Tom Clancy’s The Division 2 pao je s prvog na deseto mjesto, dok je Devil May Cry 5 uspio zadržati sedmo mjesto.

Mortal Kombat 11 je stigao na tržište u travnju ove godine gdje je primio uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata i igrača, najviše zbog priče, borilačkih gameplay elemenata i kvalitetnog multiplayer segmenta.

Igra je uspjela završiti i na četvrtom mjestu najprodavanijih PlayStation 4 igara tijekom travnja na europskom PlayStation Storeu.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja:

 • 1. Mortal Kombat 11
 • 2. Fortnite: Battle Royale
 • 3. Sekiro: Shadows Die Twice
 • 4. MLB The Show 19
 • 5. FIFA 19
 • 6. Days Gone
 • 7. Devil May Cry 5
 • 8. NBA 2K19
 • 9. Super Smash Bros. Ultimate
 • 10. Tom Clancy’s The Division 2
misc
21.05.2019

Everybody’s Golf VR – Kvalitetna VR igra za sve generacije

Autor:  

Jednostavnost je često ključ za kvalitetnu VR igru, a Everybody’s Golf VR je baš to – single-player golf igra s opuštajućim i zanimljivim lokacijama te jednostavnim pravilima.

U pitanju je PlayStation VR ekskluziva u kojoj ćete igranjem golfa otključavati novu opremu, staze, modove igranja, ali i nosače palica koji će vam dijeliti savjete kako ostvariti najbolji mogući rezultat. Dok je većina igre usmjerena na sami golf, ponekad se nakon završetka staze može pojaviti kratki događaj – npr, odlazak do sljedeće staze ne baš sigurnim prečacem, slušanje glazbe sa svojom nosačicom palica ili uživanje u prirodi i pogledima.

everybody'sGolfVR_image3

Unatoč spomenutih jednostavnih pravila, igra ipak zahtijeva od vas određene vještine, najviše u procjeni utjecaja vjetra, odabiru pravilne palice, ali i vašem zamahu. Taj zamah će na početku zahtijevati malo prakse jer nepravilnim udarcem ćete često usmjeriti loptice previše desno ili lijevo.

Naš savjet za ravno ispucavanje je sljedeći: spustite palicu do poda (osjetit ćete vibraciju na kontroleru), izravnajte ju u smjeru gdje želite ispucati, odmaknite palicu bez ikakvog rotiranja i tako, bez rotiranja, zamahnite palicom željenom jačinom. Najbitniji je taj dio prije samog udarca da bude što ravniji za što precizniji udarac.

 

Što se tiče tehničke strane, igru je moguće zaigrati s klasičnim PlayStation 4 kontrolerom, ali i Move kontrolerom koji dodatno može pojačati osjećaj virtualne stvarnosti. Tijekom igranja nismo niti jednom dobili osjećaj mučnine jer se unutar igre uvijek nalazite u stacionarnom položaju, bilo da se odlučite sjediti ili stajati tijekom igranja.

everybody'sGolfVR_image4

Dok igra uglavnom nudi opuštajuću atmosferu u lijepim lokacijama, ponekad stvarno zna pogoditi u pravi živac, pogotovo kad vam vjetar okrene smjer loptice i usmjeri ju lokvu pored vašeg cilja. To, ali i kada loptica stane doslovno centimetar pored rupe.

Everybody’s Golf VR je, jednostavno rečeno, kvalitetna VR igra za sve generacije. Ne zahtijeva puno od vas, ne prouzrokuje mučninu te nudi opuštajuću atmosferu za fanove golfa, ali i one koji nikad nisu imali iskustva s tim sportom. Kao laici ovog sporta, igra je uspjela nas naučiti neke osnove, ali i ponuditi dobru dozu zabave – ono što je najbitnije kod svake igre.

Napomena: Fotografije zaslona korištene u ovoj recenziji razlikuju se od vizuala u igri.

misc
21.05.2019

Prodano gotovo dva milijuna primjeraka igre World War Z

Autor:  

Akcijska igra World War Z dostupna je na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama od 16. travnja ove godine, a tijekom tog prvog mjeseca prodano je gotovo dva milijuna njenih primjeraka.

WorldWarZ_image5World War Z je brzo postao jedan od najuspješnijih interaktivnih igara do sada. To je dokaz nevjerojatne co-op akcije koju su izradili Saber Interactive i Focus Home Interactive, ali i jaka privlačnost naše hit franšize fanovima diljem svijeta.“, izjavio je Josh Austin iz Paramount Picturesa.

Igra je do prvog milijuna dostigla tijekom prvog tjedna na tržištu, a četvrtina te prodaje bila je ostvarena na Epic Games Storeu.

U pitanju je co-op igra za četiri igrača koja je inspirirana filmom istog imena iz 2013. godine. Nudit će šest različitih klasa: Gunslinger, Hellraiser, Slasher, Medic, Fixer i Exterminator, a igrači će sa značajkama tih klasa imati mogućnost surađivati i braniti se od horde zombija uz pomoć raznih oružja, barikada, zamki i eksploziva.

Dok standardna cijena igre iznosi 39,99€, Saber Interactive je tijekom veljače ove godine spustiti cijenu igre na 34,99€ na Epic Games Storeu zbog pogodnosti u podjeli prihoda koju nudi ta online trgovina.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu