Kako popraviti najčešće tehničke probleme u igri Apex Legends

Free-to-play igra Apex Legends dostupna je od 04. veljače, a samo tijekom prvog mjeseca na tržištu uspjela je privući više od pedeset milijuna igrača. Dok je većina zadovoljna s ovom novom battle-royale igrom, nekima je iskustvo narušeno s pojavljivanjem raznih tehničkih problema. U tekstu ispod napisana su rješenja koja su većini uspjela riješiti određene probleme.

ApexLegends_image5

  • Igra ne registrira pokrete miša, a kamera unutar igre je uvijek usmjerena prema podu

Za to je potrebno isključiti in-game overlay unutar Origina čija se opcija nalazi na Origin – Application Settings – Origin In-Game (Enable Origin In-Game). U slučaju da imate in-game overlay na Discordu, opcija za isključivanje nalazi se na Settings – Game Activity.

  • Error: A redistributable package (DirectX) was not installed successfully. Setup cannot continue. (4294967287)

Za rješavanje ovog problema, potrebno je otvoriti ProgramFiles (x86) \Origin Games \Apex \_Installer \DirectX \Redist i unutar te mape stvoriti novu mapu s imenom po želji u koju treba prebaciti datoteke DSETUP.DLL, dssetup.dll i DXSETUP koje se originalno nalaze u Redist mapi. Ako se nakon ove metode još uvijek pojavljuje greška, pokušajte u Origin aplikaciji odabrati igru i otvoriti Settings, pa zatim Game Properties. Tu je dostupna opcija “Enable Origin in Game for Apex Legends” koju je potrebno isključiti.

  • Problem rušenja igre tijekom igranja

Kako se ovaj problem javlja u raznim situacijama, razna rješenja pokazala su se uspješnima za igrače. Nekima je problem nestao kada su isključili Originov in-game overlay, isključili G-Sync u grafičkim postavkama, pokretanje igre u borderless window opciji ili promijenili Vsync na Adaptive.

  • Problem sinkronizacije podataka s cloudom

Neki igrači prijavili su problem sinkronizacije njihovog napretka s cloudom, a rješenje za mnoge je jednostavno: potrebno je samo reinstalirati igru. U slučaju da to ne riješi problem, neki su izjavili da su morali i reinstalirati Origin aplikaciju.

  • Pojavljivanje problema “There is a Problem With Your Game Setup”

Dok su neki igrači izjavili kako im je ažuriranje Windowsa na najnoviju verziju riješilo ovaj problem, neki su riješili problem s brisanjem D3DCompiler_43.dll datoteke koja se nalazi u C:/Windows/system32. Nakon brisanja te datoteke, potrebno je preuzeti i instalirati Direct X Web Installer.

11.03.2019 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Utjecaj koronavirusa COVID-19 na industriju videoigara

OSTALE VIJESTI

03.04.2020

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Symmetry

Autor:  

Korisnici GOG-a imaju priliku besplatno preuzeti igru pod imenom Symmetry do 05. travnja ove godine. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

symmetry_image1Za preuzimanje potrebno je odabrati GET IT FREE nakon čega se proizvod automatski veže s vašim GOG računom. Napominjemo kako je potrebno imati registrirani korisnički račun na GOG-u.

Što se tiče drugih sličnih ponuda, svi zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti igre Gone Home, Autobahn Police Simulator, Totally Reliable Delivery Service i Drawful 2.

misc
03.04.2020

MLB The Show 20 iz perspektive nekoga tko ne zna ništa o bejzbolu

Autor:  

MLB The Show 20 – igra o kojoj osobno znamo samo dvije stvari: Da se radi o bejzbolu – sportu o kojem apsolutno ništa ne znamo te da je najava prestanka PS4 ekskluzive ovog serijala uzrokovala jedan od boljih freakout videa.

Odmah na početku moramo reći da ovo nije recenzija s kojom ćemo istražiti sve uvedene promjene i svaki detalj ove igre – za to vjerujemo da postoji već hrpa drugih recenzija i analiza. Ovo bi moglo biti zanimljivo istraživanje s naše strane o ulasku u žanr koji nam i nije baš na prvom izboru, tj. zapravo nije ni među top deset, i to još sport s kojim smo jedino imali doticaj u nekim malo starijim filmovima.

MLBTheShow20_2

S time rečeno, krenimo redom!

Pokušali smo za početak čisto vidjeti kako funkcionira igra, ali apsolutno ništa nismo shvaćali što se događa na terenu – zašto udarač nekad ne želi udarati lopticu, jesu ovi igrači iza na našoj strani ili od suparnika, koja je uopće njihova uloga i kako sveukupno bodovanje uopće funkcionira. Jednostavno rečeno, nije imalo smisla nastaviti tako na slijepo igrati pa smo se odlučili napraviti korak unatrag i krenuli gledati tutorijale na YouTubeu – prvo s najosnovnijim pravilima, pa dodatnim detaljima i onda smo se za kraj išli uživjeti u ulogu – nabavili si hotdog i krenuli gledati pravu utakmicu.

Koliko zapravo nismo znali o bejzbolu pokazuje i činjenica da smo mi uvijek mislili da je napadač onaj koji baca lopticu, a zapravo je obrnuto – udarač napada i pokušava osvajati baze na terenu.

S nekom idejom kako funkcionira sport, krenuli smo ispočetka s Career modom u kojem igrači mogu napraviti vlastitog lika, odabrati mu ulogu i raditi na njegovoj karijeri. Započevši u maloj ligi, vaš zadatak će biti vježbati i razvijati svoje vještine, raditi na odnosima s drugim igračima u timu, donositi poslovne odluke koje će utjecati na njegovu karijeru te napredovati do MLB-a.

MLBTheShow20_1

Uz tjedne izazove gdje možete osvojiti razne nagrade, možete zaigrati trenutke koji označili povijest bejzbola s Moments modom, uživati u lokalnom multiplayeru, isprobati tzv. Retro mod koji nudi gameplay elemente iz starijih MLB naslova te sastavljati najbolji mogući tim s karticama u Diamond Dynasty modu.

Glavni dio gameplayja na terenu se zapravo svodi na nekoliko mini igara bacanja i udaranja, dok se ostatak svodi na procjenjivanje koliko se baza može osvojiti ili obraniti od napada. Naravno, to je gameplay objašnjen u njegovom najjednostavnijem mogućem obliku, ali za one koji žele ući dublje u igru mogu paziti više na taktičke elemente pravilne izmjene, pripreme i iskorištavanje svih manjih, ali značajnih pravila ovog sporta.
Što se tiče vizuala, MLB The Show 20 izgleda…ok. Dok se najviše detalja nalazi na igračima, stvari u pozadini nisu baš pohvalne. Za Sonyjevu igru koja je izašla u 2020. godini da ima tako loše teksturirane detalje, ovo je daleko ispod nekog očekivanog standarda.

MLBTheShow20_8

Odlučili smo malo istražiti koji developer stoji iza ove igre i naišli na Sonyjev studio u San Diegu. Što su oni do sada napravili? Surađivali su s drugim developerima na igrama Drawn to Death i StarBlood Arena čiji su serveri sada ugašeni, a tijekom zadnjih pet godina su radili na Kill Strain i Gnomageddon, naravno uz svakogodišnje lansiranje novih MLB igara. Serveri za Kill Strain su ugašeni prošle godine, a Gnomageddon nikad nije bio završen. Očito je ovo serijal gdje se studio najviše snalazi jer radi na njemu još od 2006. godine.

Gledajući iz tehničke perspektive, nismo naišli na neke veće probleme rušenja igre ili težih padova u fps-u, već samo na neke manje, ali ipak primjetne bugove.

Što na kraju reći o igri?

MLB The Show 20 je bio odlazak iz naše zone udobnosti jer inače najviše uživamo u igrama gdje je priča u glavnom fokusu – bilo da je u pitanju horor, RPG ili neki drugi žanr – a ovo istraživanje novog žanra pokazalo se kao stvarno zanimljivo i novo iskustvo koje nas trenutno potiče na daljnja istraživanja igara koje nas prije i nisu baš privlačile.

MLBTheShow20_3

Iako znamo da nismo ušli u veće detalje i da ova igra zapravo nudi još hrpu dodatnog sadržaja i zanimljivih tehnika o samom sportu, ovo je bilo naše prvo iskustvo s bejzbolom i s ovim serijalom.

Jednostavno rečeno, zabavili smo se. Sva ta nova pravila u kombinaciji s nadmudrivanjem u iznimno napetim situacijama uspjeli su nas zabaviti – i u pravom sportu, a i ovoj igri koja ju je dosta vjerno predstavila. Količina sadržaja i modova je stvarno impresivna, barem za nekoga čije je ovo prvo iskustvo sa serijalom.

misc
03.04.2020

Rare najavio da Sea of Thieves dolazi na Steam

Autor:  

Rare je potvrdio kako će uskoro objaviti točan datum lansiranja igre Sea of Thieves na Steam – igra koja je do trenutno jedino dostupna na Xbox One platformi i Microsoftovom Storeu.

seaOfThieves_image5Više od deset milijuna jedinstvenih igrača se već upustilo u potragu za avanturama, blagom i slavom, a uskoro ćemo otvoriti pozlaćena vrata kako bi pružili dobrodošlicu i korisnicima Steama.

Ova verzija igre stići će i s cross-platform podrškom što znači da će igrači na svim dostupnim platformama moći zajedno igrati igru.

Sea of Thieves je akcijsko avanturistička igra u kojoj igrač preuzima ulogu gusara koji jedri na moru, samostalno ili kao dio posade do četiri igrača. Igra je dostupna na PC i Xbox One platformama od 20. ožujka 2018 godine gdje je u početku primila raznovrsne ocjene od recenzenata, ali da se mišljenje o igri postepeno mijenjalo na bolje s redovnim ažuriranjima.

misc
03.04.2020

Najavljena sljedeća besplatna igra na Epic Games Storeu

Autor:  

Dok korisnici Epic Games Storea trenutno imaju priliku besplatno preuzeti igre Gone Home, Hob i Drawful 2, od 09. do 16. travnja ove godine moći će sa svojim korisničkim računom povezati igru Sherlock Holmes Crimes and Punishment.

sherlockHolmesCrimesAndPunishment_image1U pitanju je avanturistička igra u kojoj preuzimate ulogu poznatog detektiva Sherlocka Holmesa koji sa Watsonom mora riješiti niz raznovrsnih zločina. Tijekom rješavanja slučaja će te izvoditi mnoga ispitivanja, sakupljati dokaze, obavljati kemijske eksperimente te kreirati vlastite teorije na bazi prikupljenih informacija. Ono što je pohvalno jest to što prilikom kreiranja tih teorija, možete netočnom logikom ili zbog manjka pravih dokaza optužiti i krivu osobu.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA