InfoGamer 2015: Columnae kao igra pobune, odluka i predivnog vizuala

Povodom ovogodišnjeg Reboot Infogamer sajma u Zagrebu, Indie studio Moonburnt iz Beograda predstavio je svoju igru Columnae: A Past Under Construction.

columnaeColumnae je nelinearna point and click avantura stavljena u post-apokaliptičan steampunk svijet. Predstavlja koncept retrokauzalnosti što znači da se igra ne odvija kronološkim redoslijedom, već se iz neke sadašnjosti utječe na prošlost i budućnost između 8 poglavlja igre. Glavni lik će tako na određen način promijeniti svijet ili ga ostaviti na istome.

“Igrači ne mijenjaju samo kraj igre u budućnosti, nego mijenjaju i prošlost samog lika. Igra će tako pronaći neku odgovarajuću prošlost koja objašnjava vaše akcije koje ste odabrali u trenutku igranja”, izjavio je Jovan Vesić.

Iza same igre postoji velika pozadinska steampunk priča s razrađenim svijetom koja se kreirala individualno godinu dana. Vizualno, mnogi je mogu usporediti sa crtanim filmom The Mysterious Exploration of Jasper Morello.

columnae_3“U suštini, igra je smještena na kolumnama na kojima je izgrađen zatvoreni grad nakon što je nastupila ekološka katastrofa na zemlji. Grad je bio obećavan kao rješenje da se ljudi sklone od zagađenja teškim plinovima koji su na površini zemlje. Međutim, u sklopu korupcije i tajnih dogovora, grad je zapravo bio rezerviran za moćne i bogate, a ostali su se naselili na stupovima koji drže grad Deus.”

Vesić je nadodao kako su prije nekoliko godina pokušali napraviti svoj vlastiti alat za kreiranje video igara, no ispostavilo se da ukoliko je ideja završiti čim prije igru da tako nešto nije isplativo, pogotovo ako se radi o point and click igri. Iako je to bilo zanimljivo i poučno iskustvo, odlučili su se za Unity.

columnae_4Iako je igra za sve one koji vole point and click avanture s razvijenom pričom, Vesić kaže kako se do sada za igru najviše zanimala srednja generacija igrača koji vole iskustiti polakši tempo, više čitanja i razmišljanja.

“Igra se trenutno razvija za Mac, Linux i Windows, ali voljeli bi je u nekoj bliskoj budućnosti napraviti i za tablete. Ideja je da probamo financirati igru pomoću donacija ili na neki drugi način početkom 2016. godine.”

Ako financiranje bude uspješno, planiraju objaviti igru u periodu od oko godinu dana na Steam.

13.11.2015 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALO SA DOMACE SCENE

14.11.2018

Za tjedan dana započinje ovogodišnji Reboot InfoGamer

Autor:  

Polako se bliži ovogodišnji Reboot InfoGamer sajm na kojem će posjetitelji tijekom svih pet dana moći uživati u svjetski najpopularnijim videoigrama, upoznati se s domaćim developerima i njihovim radovima, navijati u završnici A1 Adria lige i uživati u gaming okruženju jednog od najvećih gaming sajmova u svijetu.

rebootInfoGamer2017_image2S rekordnih dvadeset tisuća metara kvadratnih izlagačkog prostora, ovogodišnja verzija sajma bi na Zagrebačkom Velesajmu mogla privući čak više od osamdeset tisuća posjetitelja iz cijele Europe. Broj izlagača je također veći kada se usporedi s prošlom godinom, a među njima su Activision, Blizzard, Carta Magica, Konami, Nintendo, Ubisoft i mnogi drugi. Fanovi Fortnitea moći će ove godine uživati u posebnoj areni koja će sa svoja trideset i dva gaming računala biti dom za dnevna natjecanja u igri Fortnite.

Reboot InfoGamer sajam održat će se od 21. do 25. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu, a svi zainteresirani mogu kupiti svoje ulaznice putem Entrio servisa. Dok jednodnevna ulaznica košta 50kn, petodnevna ulaznica koja nudi neograničen broj ulazaka na sajam tijekom cijelog InfoGamera dostupna je po cijeni od 100kn.

misc
08.11.2018

Pogledajte novi gameplay trailer za hrvatsku FPS igru Nanobotic

Autor:  

Hrvatski studio FrozenPixel objavio je novi gameplay trailer za svoju multiplayer FPS igru u razvoju pod imenom Nanobotic.

nanobotic_image1U pitanju je free-to-play FPS MOBA koja će stići na Steam Early Access krajem ovog mjeseca, a igračima će nuditi proceduralno generirane arene, uništivu okolinu, mogućnost izrade elemenata za svoja oružja te kontroliranje miniona s različitim umjetnim inteligencijama. Timovi će se sastojati od pet igrača, a cilj svakog tima bit će uništiti protivničku bazu. Igra će na dan lansiranja nuditi oružja s čak 120 različitih kombinacija, a taj broj bi navodno trebao i rasti tijekom daljnjeg razvoja.

FrozenPixel cilja provesti oko godinu dana na Early Accessu gdje planira uvesti nova oružja, minione i druge značajke uz pomoć povratnih informacija igrača. Nakon što završi taj razvojni proces, Nanobotic će i dalje biti dostupan kao free-to-play igra.

misc
08.11.2018

Stigao prvi trailer za srpsku akcijsku RPG igru Pagan Online

Autor:  

Wargaming Alliance, izdavački odjel svjetski poznate tvrtke Wargaming, još je u travnju ove godine najavio suradnju s beogradskom tvrtkom Mad Head Games te rad na novoj neimenovanoj igri napravljenoj po uzoru na games-as-a-service (GaaS) model. Sada je napokon stigao prvi trailer za tu igru, a u pitanju je Pagan Online.

paganOnline_image3To je akcijska hack-and-slash RPG igra čije je mjesto radnje smješteno u svijetu inspiriranim pretkršćanskom mitologijom. Igrači će moći taj proceduralno generirani svijet moći istraživati samostalno ili kooperativno s drugim igračima.

S Pagan Online, modernizirali smo kako funkcionira borba u top-down akcijskim RPG igrama, uzimajući ideje iz MOBA žanra kako bi napravili nešto s brzim tempom, velikim brojem neprijatelja i teškim izazovima.“, izjavio je Uroš Banješević, suosnivač tvrtke Mad Head Games.

Pagan Online stići će prvo na PC u 2019. godini, a svi koji su zainteresirani za ovaj naslov, mogu se već sada prijaviti za privatno beta testiranje gdje će se testirati stabilnost servera i balansiranje dostupnih gameplay elemenata.

misc
08.11.2018

Peti SGA Meetup u Beogradu ugostit će voditelja poslovnog razvoja za GOG

Autor:  

Serbian Games Association (SGA) je najavio kako će se peti SGA meetup održati 14. studenoga ove godine u Beogradu gdje će predavanje održati Kacper Banbura – voditelj poslovnog razvoja za GOG.

sga5_image1Tijekom tog predavanja pričat će se o dostupnim digitalnim platformama kao što su Steam i GOG, kako se razlikuju i što sve imaju za ponuditi. Banbura će također podijeliti savjete kod odabira platformi kada u pitanju dolazi lansiranje videoigre.

Kao što je to bio primjer i s prethodnim SGA okupljanjima, ulaz je besplatan za sve, ali je potrebno registrirati svoj dolazak. Ovaj događaj trajat će od 18:00 do 20:00, a održat će se u prostorima Nordeusa u ulici Bulevara Mihajla Pupina 165v.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)