InfoGamer 2015: Columnae kao igra pobune, odluka i predivnog vizuala

Povodom ovogodišnjeg Reboot Infogamer sajma u Zagrebu, Indie studio Moonburnt iz Beograda predstavio je svoju igru Columnae: A Past Under Construction.

columnaeColumnae je nelinearna point and click avantura stavljena u post-apokaliptičan steampunk svijet. Predstavlja koncept retrokauzalnosti što znači da se igra ne odvija kronološkim redoslijedom, već se iz neke sadašnjosti utječe na prošlost i budućnost između 8 poglavlja igre. Glavni lik će tako na određen način promijeniti svijet ili ga ostaviti na istome.

“Igrači ne mijenjaju samo kraj igre u budućnosti, nego mijenjaju i prošlost samog lika. Igra će tako pronaći neku odgovarajuću prošlost koja objašnjava vaše akcije koje ste odabrali u trenutku igranja”, izjavio je Jovan Vesić.

Iza same igre postoji velika pozadinska steampunk priča s razrađenim svijetom koja se kreirala individualno godinu dana. Vizualno, mnogi je mogu usporediti sa crtanim filmom The Mysterious Exploration of Jasper Morello.

columnae_3“U suštini, igra je smještena na kolumnama na kojima je izgrađen zatvoreni grad nakon što je nastupila ekološka katastrofa na zemlji. Grad je bio obećavan kao rješenje da se ljudi sklone od zagađenja teškim plinovima koji su na površini zemlje. Međutim, u sklopu korupcije i tajnih dogovora, grad je zapravo bio rezerviran za moćne i bogate, a ostali su se naselili na stupovima koji drže grad Deus.”

Vesić je nadodao kako su prije nekoliko godina pokušali napraviti svoj vlastiti alat za kreiranje video igara, no ispostavilo se da ukoliko je ideja završiti čim prije igru da tako nešto nije isplativo, pogotovo ako se radi o point and click igri. Iako je to bilo zanimljivo i poučno iskustvo, odlučili su se za Unity.

columnae_4Iako je igra za sve one koji vole point and click avanture s razvijenom pričom, Vesić kaže kako se do sada za igru najviše zanimala srednja generacija igrača koji vole iskustiti polakši tempo, više čitanja i razmišljanja.

“Igra se trenutno razvija za Mac, Linux i Windows, ali voljeli bi je u nekoj bliskoj budućnosti napraviti i za tablete. Ideja je da probamo financirati igru pomoću donacija ili na neki drugi način početkom 2016. godine.”

Ako financiranje bude uspješno, planiraju objaviti igru u periodu od oko godinu dana na Steam.

13.11.2015 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALO SA DOMACE SCENE

18.09.2018

Hrvatska igra SCUM dostigla milijun prodanih primjeraka

Autor:  

Nakon manje od tri tjedna dostupnosti na Steam Early Accessu, hrvatska igra SCUM iza koje stoje Gamepires i Croteam uspjela je dostići milijun prodanih primjeraka. Kako bi proslavili ovaj uspjeh, u igru su na ograničeno vrijeme uveli zlatni pištolj za sve igrače, ali i ručni sat koji zauvijek ostaje vlasnicima Supporter paketa.

scum_image6U pitanju je multiplayer igra koja je podijeljena na tri razine s kojima developeri ciljaju igračima ponuditi raznovrstan sadržaj za različite tipove igranja. U osnovi, SCUM je survival igra koja nudi otvoreni svijet namijenjen za preživljavanje i revolucionarni sistem metabolizma. Uz taj survival element gdje igrači preživljavaju na otoku veličine 122 kilometara kvadratnih i boriti se protiv drugih igrača, prisutnih životinja, njihove interpretacije zombija i paziti na svoje tijelo, dostupni su i redovni događaji na istom serveru kao što su Deathmatch, Team Deathmatch i Capture The Flag gdje mogu osvojiti razne nagrade, ali i privući pozornost lovaca na glave.

Igra je do sada putem Steama primila 15,7 tisuća korisničkih recenzija od kojih je 10,4 tisuće ocijenjeno pozitivno.

misc
13.09.2018

Besplatno isprobajte domaću horor igru Daemonical na Steamu

Autor:  

Svi zainteresirani mogu do nedjelje besplatno isprobati hrvatsku multiplayer horor igru Daemonical na Steamu. Dok njena standardna cijena iznosi 12,99€, tijekom tog besplatnog perioda dostupna je s popustom od 25 posto.

daemonical_image9Daemonical je stigao na Steam Early Access sredinom prošlog mjeseca gdje je do sada primio niz većih zakrpi i ažuriranja. Danas je također stiglo novo ažuriranje s kojim je došla prva verzija najavljenog XP sistema.

U pitanju je asimetrična multiplayer horor igra u kojoj skupina igrača na otoku nailazi na nedovršeni demonski ritual nakon čega im zadatak postaje pronaći način kako vratiti demona natrag u pakao. Također, igrači ne znaju koji od njih će biti opsjednut od strane demona zbog čega moraju taktički donositi odluke o tome žele li preživjeti sami ili se udružiti s drugima.

misc
11.09.2018

Prošlo više od tri mjeseca od posljednje zakrpe za RAID: World War II

Autor:  

Posljednja zakrpa za hrvatsku FPS igru RAID: World War II stigla je još krajem svibnja ove godine, a u opisu stoji informacija kako igrači mogu očekivati daljnje zakrpe. Unatoč toj informaciji, developeri iza igre nisu lansirali niti jednu zakrpu u više od tri mjeseca ili izjavili planove o budućnosti same igre.

raidww2_image3RAID: World War II stigao je na tržište u rujnu 2017. godine gdje je primio niz negativnih recenzija i ocjena od igrača zbog lošeg AI sistema, prevelikog grinda, previsoke cijene i ispodprosječnih vizuala. Iako su developeri nakon lansiranja započeli s popravljanjem i trajno smanjili cijenu samog proizvoda, nije zabilježena pozitivna promjena u ocjenama i broju aktivnih igrača.

Igra je do sada primila 1,5 tisuća korisničkih recenzija od kojih je 832 ocijenjeno pozitivno. Samo u posljednjih trideset dana, zabilježeno je dvadeset i četiri recenzije od kojih je 37 posto ocijenjeno pozitivno.

POVEZANE VIJESTI:

misc
09.09.2018

Sljedećeg tjedna održat će se Dan društvenih igara u Zagrebu

Autor:  

Fanovi društvenih igara imat će sljedećeg tjedna priliku uživati i odigrati neke od preko sto društvenih igara iz kolekcije Udruge Igranje, ali i kupiti igre, stripove i knjige. Naime, u pitanju je trinaesti Dan društvenih igara koji će se održati 15. rujna u zagrebačkom Vintage Industrial baru.

danDruštvenihIgara_image1Na tom događaju će na raspolaganju biti mnoge nagrađivane igre za obitelji s manjom djecom kao što su Catan, Carcassone, Tickets to Ride, Magic Maze, Ice Cool, ali i složenije igre Terraforming Mars, Scythe, Castles of Burgundy i Race for the Galaxy.

Trinaesti Dan društvenih igara trajat će od 11:00 do 20:00, a cijena jedne ulaznice za odrasle iznosit će petnaest kuna, dok će za djecu koštati pet kuna. Što se tiče članova udruge Igranje i njihove obitelji, njihov ulaz je besplatan.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)