InfoGamer 2015: Columnae kao igra pobune, odluka i predivnog vizuala

Povodom ovogodišnjeg Reboot Infogamer sajma u Zagrebu, Indie studio Moonburnt iz Beograda predstavio je svoju igru Columnae: A Past Under Construction.

columnaeColumnae je nelinearna point and click avantura stavljena u post-apokaliptičan steampunk svijet. Predstavlja koncept retrokauzalnosti što znači da se igra ne odvija kronološkim redoslijedom, već se iz neke sadašnjosti utječe na prošlost i budućnost između 8 poglavlja igre. Glavni lik će tako na određen način promijeniti svijet ili ga ostaviti na istome.

“Igrači ne mijenjaju samo kraj igre u budućnosti, nego mijenjaju i prošlost samog lika. Igra će tako pronaći neku odgovarajuću prošlost koja objašnjava vaše akcije koje ste odabrali u trenutku igranja”, izjavio je Jovan Vesić.

Iza same igre postoji velika pozadinska steampunk priča s razrađenim svijetom koja se kreirala individualno godinu dana. Vizualno, mnogi je mogu usporediti sa crtanim filmom The Mysterious Exploration of Jasper Morello.

columnae_3“U suštini, igra je smještena na kolumnama na kojima je izgrađen zatvoreni grad nakon što je nastupila ekološka katastrofa na zemlji. Grad je bio obećavan kao rješenje da se ljudi sklone od zagađenja teškim plinovima koji su na površini zemlje. Međutim, u sklopu korupcije i tajnih dogovora, grad je zapravo bio rezerviran za moćne i bogate, a ostali su se naselili na stupovima koji drže grad Deus.”

Vesić je nadodao kako su prije nekoliko godina pokušali napraviti svoj vlastiti alat za kreiranje video igara, no ispostavilo se da ukoliko je ideja završiti čim prije igru da tako nešto nije isplativo, pogotovo ako se radi o point and click igri. Iako je to bilo zanimljivo i poučno iskustvo, odlučili su se za Unity.

columnae_4Iako je igra za sve one koji vole point and click avanture s razvijenom pričom, Vesić kaže kako se do sada za igru najviše zanimala srednja generacija igrača koji vole iskustiti polakši tempo, više čitanja i razmišljanja.

“Igra se trenutno razvija za Mac, Linux i Windows, ali voljeli bi je u nekoj bliskoj budućnosti napraviti i za tablete. Ideja je da probamo financirati igru pomoću donacija ili na neki drugi način početkom 2016. godine.”

Ako financiranje bude uspješno, planiraju objaviti igru u periodu od oko godinu dana na Steam.

13.11.2015 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALO SA DOMACE SCENE

18.01.2019

Prošlo dvije godine od posljednje zakrpe za hrvatsku Early Access igru Agenda

Autor:  

Zagrebački studio Exordium Games lansirao je svoju igru Agenda na Steam još u rujnu 2016. godine gdje je odmah nakon dolaska primila niz negativnih korisničkih recenzija. Ubrzo nakon, Exordium je priznao grešku i svrstao igru u kategoriju Steam Early Accessa gdje se ona još uvijek nalazi.

agenda_image3Tijekom njenog boravka na Steamu po cijeni od 9,99€, igra je primila sveukupno osam zakrpi od kojih je zadnja stigla u siječnju 2017. godine s najavom kako je ona bitna za daljnji razvoj igre. Nakon toga, zakrpe su prestale dolaziti, a u kategoriji s novostima o igri objavljeni su jedino popusti na drugim igrama od Exordiuma. Facebook i Twitter stranice ove igre također su napuštene, bez novosti i planova u vezi budućnosti ovog Early Access naslova.

Što se tiče korisničkih recenzija na Steamu, igra ih je primila sveukupno četrdeset i devet od kojih je samo dvadeset ocijenjeno pozitivno.

POVEZANA VIJEST:

misc
16.01.2019

Zagrebački Nanobit u potrazi za piscem koji bi radio na igri My Story

Autor:  

Zagrebačka tvrtka Nanobit ponovno zapošljava, a ovog puta je u potrazi za piscem koji će raditi na njenoj igri My Story: Choose Your Own Path.

stockWriting_image1Zainteresirani za ovu radnu poziciju moraju imati najmanje tri godine nezavisnog iskustva u kreativnom pisanju ili najmanje dvije godine radnog iskustva u kreativnom pisanju. Osoba će na ovoj radnoj poziciji biti zadužena za pisanje novih priča, likova i dijaloga koji su u stilu drugih igara od Nanobita.

Ako ste zainteresirani raditi u industriji videoigara i smatrate da zadovoljavate navedene zahtjeve, ispunite prijavu putem službene web stranice Nanobita.

misc
28.12.2018

Objavljena ESRB ocjena za PS4 i Xbox One verzije igre Serious Sam Collection

Autor:  

Stigla je ESRB ocjena za PlayStation 4 i Xbox One verzije igre Serious Sam Collection – kolekcije koja još uvijek nema svoju službenu najavu od Croteama ili izdavačke tvrtke Devolver Digital. Igra je primila ocjenu M (Mature 17+) zbog prisutnosti intenzivnog nasilja, djelomične golotinje, psovki i spominjanje droga.

seriousSamHDTheSecondEncounter_image1Kako još uvijek nema službene najave ove nove kolekcije, nije poznato koje će sve igre nuditi kupcima. Što se tiče Xbox 360 verzije kolekcije koja je dostupna na tržištu od 2013. godine, ona sadrži igre Serious Sam HD: The First Encounter, Serious Sam HD: The Second Encounter, Serious Sam 3: BFE i njegov DLC Jewel of the Nile te Serious Sam Double D XXL.

misc
27.12.2018

Steam: Srpske igre na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji

Autor:  

U tijeku je ovogodišnja zimska rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženim cijenama nalaze se i one od developera iz Srbije.

hellion_image5U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinom srpskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Games made in Serbia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova ponuda vrijedi do 03. siječnja 2019. godine.

  • Hellion – 13,79€     (22,99€) | -40%

  • UnderRail – 5,67€     (14,19€) | -60%

  • Mad Dojo – 3,49€     (4,99€) | -30%

*Napomena: Ovo nije cijela lista proizvoda s popustima

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)