InfoGamer 2015: Columnae kao igra pobune, odluka i predivnog vizuala

Povodom ovogodišnjeg Reboot Infogamer sajma u Zagrebu, Indie studio Moonburnt iz Beograda predstavio je svoju igru Columnae: A Past Under Construction.

columnaeColumnae je nelinearna point and click avantura stavljena u post-apokaliptičan steampunk svijet. Predstavlja koncept retrokauzalnosti što znači da se igra ne odvija kronološkim redoslijedom, već se iz neke sadašnjosti utječe na prošlost i budućnost između 8 poglavlja igre. Glavni lik će tako na određen način promijeniti svijet ili ga ostaviti na istome.

“Igrači ne mijenjaju samo kraj igre u budućnosti, nego mijenjaju i prošlost samog lika. Igra će tako pronaći neku odgovarajuću prošlost koja objašnjava vaše akcije koje ste odabrali u trenutku igranja”, izjavio je Jovan Vesić.

Iza same igre postoji velika pozadinska steampunk priča s razrađenim svijetom koja se kreirala individualno godinu dana. Vizualno, mnogi je mogu usporediti sa crtanim filmom The Mysterious Exploration of Jasper Morello.

columnae_3“U suštini, igra je smještena na kolumnama na kojima je izgrađen zatvoreni grad nakon što je nastupila ekološka katastrofa na zemlji. Grad je bio obećavan kao rješenje da se ljudi sklone od zagađenja teškim plinovima koji su na površini zemlje. Međutim, u sklopu korupcije i tajnih dogovora, grad je zapravo bio rezerviran za moćne i bogate, a ostali su se naselili na stupovima koji drže grad Deus.”

Vesić je nadodao kako su prije nekoliko godina pokušali napraviti svoj vlastiti alat za kreiranje video igara, no ispostavilo se da ukoliko je ideja završiti čim prije igru da tako nešto nije isplativo, pogotovo ako se radi o point and click igri. Iako je to bilo zanimljivo i poučno iskustvo, odlučili su se za Unity.

columnae_4Iako je igra za sve one koji vole point and click avanture s razvijenom pričom, Vesić kaže kako se do sada za igru najviše zanimala srednja generacija igrača koji vole iskustiti polakši tempo, više čitanja i razmišljanja.

“Igra se trenutno razvija za Mac, Linux i Windows, ali voljeli bi je u nekoj bliskoj budućnosti napraviti i za tablete. Ideja je da probamo financirati igru pomoću donacija ili na neki drugi način početkom 2016. godine.”

Ako financiranje bude uspješno, planiraju objaviti igru u periodu od oko godinu dana na Steam.

13.11.2015 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALO SA DOMACE SCENE

18.04.2019

Srpska igra Pagan Online stigla na Steam Early Access i Wargaming.net

Autor:  

Srpski studio Mad Head Games lansirao je svoju novu igru Pagan Online na Steam Early Access i Wargaming.net gdje ju svi zainteresirani mogu kupiti za 26,99€.

paganOnline_image1U pitanju je akcijska hack-and-slash RPG igra čije je mjesto radnje smješteno u svijetu inspiriranim pretkršćanskom mitologijom.

Trenutna verzija igre nudi kampanju s pet poglavlja, različite modove igranja, crafting sistem i mogućnost biranja između osam dostupnih heroja. Mad Head Games smatra kako će igra izaći iz Early Accessa ove godine tijekom kojeg planiraju implementirati co-op, nove neprijatelje i zone te proširiti priču.

misc
09.04.2019

Pogledajte novi gameplay trailer hrvatske igre Starpoint Gemini 3

Autor:  

Zagrebački studio Little Green Men Games je u veljači ove godine najavio dolazak svoje nove igre Starpoint Gemini 3, a svi zainteresirani mogu sada pogledati njen novi gameplay trailer.

starpointGemini3_image3U pitanju je single-player RPG igra s otvorenim svijetom koja će za razliku od prethodnih nastavaka nuditi i animirane 3D likove s kojima igrači mogu komunicirati, mogućnost istraživanja izvan Gemini sustava, ali i veći fokus na priču koja prati kapetana Jonathana Bolda pri njegovim avanturama. Uz to, igračima će se na ovom putovanju pridružiti i umjetna inteligencija ADAH s kojom će moći obavljati određene zadatke unutar igre.

Što se tiče priče unutar igre, na njoj je radio Darko Macan – pisac koji je radio na poznatim stripovima kao što su Star Wars: Chewbacca, Star Wars: Jedi vs. Sith i Vader’s Quest.

misc
08.04.2019

Objavljen raspored ovogodišnje Reboot Develop Blue konferencije u Dubrovniku

Autor:  

Ovogodišnja Reboot Develop Blue konferencija započeti će ovog tjedna u četvrtak u Dubrovniku, a svi zainteresirani mogu sada proučiti posljednju verziju rasporeda svih predavanja na konferenciji.

RebootDevelopBlue2019_image1Posjetitelji će opet imati priliku slušati razna predavanja o industriji videoigara te razgovarati s utjecajnim ljudima u toj industriji o svojim projektima i idejama. Konferencija je ove godine privukla više od 140 govornika među kojima su Yu Suzuki, Hermen Hulst, Amy Hennig i Hidetaka Miyazaki. Cijela lista govornika dostupna je na službenoj web stranici Reboot Develop konferencije.

Što se tiče ulaznica za konferenciju, dostupne su još samo Last Minute ulaznice koje zainteresirani mogu kupiti za 2.700 kuna. Napominjemo kako su te ulaznice dostupne u prodaji do 10. travnja.

Reboot Develop Blue će službeno započeti 11. travnja u 10:00, a završit će 13. travnja s dodjelom nagrada za najbolje indie igre na konferenciji.

misc
03.04.2019

Dolazi nova epizoda hrvatske igre Bear With Me: The Lost Robots

Autor:  

Zagrebački studio Exordium Games najavio je kako će 09. srpnja ove godine lansirati novu epizodu svoje point-and-click igre Bear With Me pod imenom The Lost Robots na Steam, PlayStation 4, Nintendo Switch i Xbox One platforme.

bearWithMe_image12Dok će njena cijena iznositi 4,99 američkih dolara, Exordium Games će lansirati i Complete Edition igre sa svim epizodama na spomenute platforme po cijeni od 14,99 dolara. Što se tiče ove nove epizode The Lost Robots, ona će za razliku prijašnjih epizoda pratiti priču brata glavne protagonistice prije njegovog nestanka.

Svi koji su zainteresirani za ovaj serijal mogu već sada besplatno preuzeti i zaigrati prvu epizodu na Steamu. Posljednja epizoda stigla je na tržište tijekom listopada 2017. godine gdje je primila mnoge pozitivne reakcije od njenih igrača.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu