Hrvatska igra The Talos Principle stigla na Nintendo Switch

Hrvatski studio Croteam je lansirao svoju igru The Talos Principle: Deluxe Edition na Nintendo Switch platformu gdje ju svi zainteresirani mogu kupiti po cijeni od 29,99 američkih dolara.

talos_570X300U pitanju je filozofska first-person puzzle igra napisana od strane Tom Juberta i Jonasa Kyratzesa, a prati priču neimenovanog robota koji mora otkriti svoj identitet i svoju ulogu u ovom svijetu. Igra je originalno stigla na tržište prije točno pet godina gdje je do sada primila velik broj pozitivnih ocjena od igrača i recenzenata, najviše zbog njenih zagonetki, dizajna i sveukupne tematike. Samo putem Steama, igra je primila 19,6 tisuća korisničkih recenzija od kojih je 18,8 tisuća ocijenjeno pozitivno.

Igra je također dostupna i na PC, PlayStation 4, Xbox One, Android i iOS platformama.

11.12.2019 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Watch Dogs: Legion - VIDEO RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

15.01.2021

Besplatno isprobajte Primordials of Amyrion na EGS-u i Steamu

Autor:  

Svi zainteresirani mogu do 18. siječnja ove godine besplatno preuzeti i isprobati hrvatsku igru Primordials of Amyrion na Epic Games Storeu i Steamu. Napominjemo kako je ova ponuda dostupna do spomenutog datuma, a za nastavak igranja potrebno je kupiti igru na jednoj od dostupnih platformi.

primordials_image14Primordials of Amyrion je strateška 1v1 multiplayer igra u kojoj igrač upravlja kraljevstvom i razvija vojsku kako bi stekao prednost te pobijedio svojeg suparnika. U pitanju Early Access naslov, a to znači da je igra još uvijek u aktivnom razvoju i da su mnogi njeni trenutno implementirani elementi skloni promjenama. S najavom ovog besplatnog perioda stigla je i nova zakrpa s kojom su implementirane razne tražene značajke – od toga da svi Primordialsi sada imaju svoj jedinstveni osnovni napad pa do raznih poboljšanja u glazbi, animacijama i zvukovima.

Na tržište je stigla početkom listopada prošle godine, a do sada je, barem na Steamu, imala slabiji početak. Trenutno joj sveukupna ocjena korisničkih recenzija stoji na Mixed, a sudeći po informacijama na SteamDB-u, vrhunac u broju igrača dogodio se drugi dan nakon lansiranja kada je igru u isto vrijeme igralo sveukupno četrnaest igrača.

misc
30.12.2020

Steam: Srpske igre na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji

Autor:  

U tijeku je ovogodišnja zimska rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od proizvođača videoigara iz Srbije.

adamWolfe_image2U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinom srpskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Games made in Serbia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova ponuda dostupna je do 05. siječnja 2021. godine.

  • UnderRail – 7,09€     (14,19€) | -50%
misc
24.12.2020

Steam: Hrvatske igre na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji

Autor:  

Započela je ovogodišnja zimska rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od domaćih proizvođača videoigara.

hrvatskeIgre_image3U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinu hrvatskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Made in Croatia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova promocija vrijedi do 05. siječnja 2021. godine.

  • SCUM – 14,99€     (24,99€) | -40%
misc
21.12.2020

Prijavite se na nadolazeći online tečaj i naučite raditi igre u Unreal Engineu

Autor:  

Švedski izdavač Raw Fury je u suradnji s Epic Gamesom i GameDev Academy iz Rumunjske najavio kako će se u ožujku sljedeće godine održati besplatni online tečaj izrade videoigre u Unreal Engineu 4 i mogućnost plaćenog stažiranja u zagrebačkom studiju Fury Studios.

unreal_engine4_image5Ovaj tečaj trajat će sveukupno 34 sata, a fokusirat će se na korištenje najvažnijih značajki Unreal Enginea i izradu igre u programskom jeziku C++. Zainteresirani mogu poslati CV sa svojim dosadašnjim iskustvom u razvoju videoigara i pismo u kojemu je opisuju svoj interes za ovim tečajem. Te prijave su otvorene do 03. veljače 2021. godine, dok će lista svih odabranih dvadeset sudionika biti objavljena 12. veljače.

Što se tiče minimalnih zahtjeva za prijavu, kandidati moraju živjeti u nekim od sljedećih država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Grčka i europski dio Turske. Također, od sudionika će se zahtijevati osnovno poznavanje programskog jezika C++ i engleskog jezika jer će se taj tečaj održati na engleskom.

Iako sudionici neće primiti službeni certifikat, oni najbolji bit će pozvani na stažiranje u zagrebačkom studiju Fury Studios ili nekom drugom studiju u regiji.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA