Hrvatska igra Saint Kotar prikupila 50.178€ na Kickstarteru

Službeno je završila Kickstarter kampanja za hrvatsku igru Saint Kotar putem koje je domaći studio Red Martyr Entertainment uspješno prikupio 50.178€.

saintKotar_image6Svoj glavni financijski cilj od 39 tisuća eura je uspješno dostigla pet dana prije završetka kampanje, a tijekom tih zadnjih dana je uspješno dostigla tri dodatna cilja – lansiranje na Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One, dodatni DLC i potpuna glasovna gluma.

U pitanju je psihološka horor point-and-click igra u će igrač imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. Nudit će do dvadeset sati igranja, a velik fokus usmjeren je na spomenutu priču u kojoj će igrač morati donositi odluke s posljedicama te na atmosferu dobivenom originalnim skladbama, ručno nacrtanim vizualima i glasovnom glumom.

25.07.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Watch Dogs: Legion - VIDEO RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

22.11.2020

Sutra započinje online event Reboot Online Games Week

Autor:  

Reboot se nakon otkazivanja ovogodišnjeg Reboot InfoGamer sajma zbog trenutno nepovoljne epidemiloške situacije odlučio organizirati online event pod imenom Reboot Online Games Week koji će se održati od 23. do 29. studenog.

rebootOnlineGamesWeek2020_image1Svi zainteresirani moći će tijekom tih sedam dana pratiti prijenose uživo na kojima će biti predstavljeno više od 210 sati gaming sadržaja – od raznih predavanja o domaćoj industriji videoigara, igranja na novim konzolama, darivanja pa sve do A1 Adria lige. Sav taj sadržaj prikazivat će se svaki dan od 10:00 do 20:00, a raspored je dostupan na službenoj web stranici Reboot Online Games Weeka.

Što se tiče darivanja – segmenta koji je izuzetno popularan na Reboot InfoGamer sajmu, organizatori su napomenuli kako će gledatelji moći osvojiti i nedavno lansiranu konzolu PlayStation 5.

 

misc
18.11.2020

Uskoro započinje finale šeste sezone A1 Adria Lige

Autor:  

Iako se od posljednjeg trenutka vjerovalo u moguće odigravanje velikog LAN finala na ovogodišnjem InfoGameru, zbog situacije s koronavirusom to jednostavno nije moguće. Ipak, ne gubimo nadu i nastavljamo se radovati najboljem regionalnom esport događaju koji nam uskoro ulazi u finale šeste sezone, poručuju iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska.

a1adriaLigaS6_image1Pandemija nije samo nama otela finale A1AL uživo; sjetimo se da su gotovo sve velike esport priredbe ove godine odigrane bez publike. Sreća u nesreći za A1 Adria Ligu leži u tome što je tim uhodan i bio spreman reagirati na epidemiološku situaciju jer je svaka druga sezona bila odigrana online pa će tako završiti i šesta“, ističu u A1 Hrvatska.

To znači i da se polako približavamo finalnim mečevima sve četiri esport igre na online završnici.

Ova sezona donijela nam je zanimljiv obrat u FIFA natjecanju. Naime, kao što znate – FIFA 21 izašla je upravo tijekom sezone, stoga je liga odigrana u dvije različite verzije igre. Prva dva mini finala u igri FIFA 20, a posljednje u novom nastavku. Ovo je za neke igrače bio veći izazov, a za neke manji, iako nikako ne možemo umanjiti činjenicu da su mečevi u novom nastavku bili odigrani s ipak nešto manje izuzetno moćnih kartica.

U posljednjem mini finalu dalje su prošla dva igrača: esad1memic i Ajdin977, koji se pridružuju Brstimiru i amketu u velikom FIFA21 finalu kasnije ovoga mjeseca.

Teško je govoriti o ovoj sezoni Brawl Starsa bez govora o dominaciji Good Game timova. Organizacija koja je ove godine tek ušla u esport doslovno se šeće grupnom fazom u ovoj igri, a GG timovi osigurali su bodove za prolazak dalje davno prije nego se grupa primakla kraju. Ovog četvrtka završen je i posljednji kvalifikacijski kup, u kojem je pobijedio Good Game Gold.

Na kraju grupne faze na vrhu su dva GG tima sa samo nešto manje od 1000 bodova, a protiv njih ćemo u finalu gledati Code Lyoko i FA Deadly.

Clash Royale nam je ove godine donio mnogo promjena, i to mislimo doslovno. Crushers Esports postali su Team AMG, BCBG Esports su postali Team LAZR, a Totem Esports je u posljednjem odigranom kolu nastupao kao ni manje ni više nego Joža Esports. Ova previranja u imenovanju dobro su išla s previranjima u plasmanu, ali LAZR i Flayn su još od samog početka čvrsto uhvatili vrh tablice i nisu ga pustili. Flayn je izgubio samo mečeve koje je igrao protiv LAZR-a, a LAZR još uvijek ima 100% učinak bez naznake pada forme.

U Clash Royale ligi tako ćemo u finalu gledati spomenuti Flayn eSports i Team LAZR, kao i Tribe Academy i Joža Esports.

Dobri stari” CS:GO ove nas je godine opet iznenadio i pokazao zašto je jedan od najvoljenijih esportova u povijesti. Prije početka grupne faze mnogi su na vrh stavljali prošlogodišnje finaliste Blink i lvlUP, ali onda se stvorio Shock Bomb i čak tri kola prije kraja glatko osigurao prolazak u finale. Tim koji je u prvom kolu izgubio, vratio se i sada opušteno čeka protivnike u finalnoj seriji.

Posljednji vikend grupne faze donio je velike napetosti za lvlUP i Good Game. Oba tima mogla su proći u finale i nastupiti na završnici, ali na kraju je lvlUP ipak bio prejak za GG i relativno lakom 2:0 pobjedom osigurao svoju kartu u veliko finale.

Good Game tako nije uspio iznenaditi jedan od najtrofejnijih timova na ovim prostorima, ali nema nikakve sumnje da ćemo iduće sezone gledati još jači CS:GO.

Finala u svim igrama čekaju nas vrlo brzo, već idućeg tjedna u sklopu Reboot Online Games Weeka.

misc
13.11.2020

Zatvara se zagrebački gaming kafić Crni mačak

Autor:  

Zagrebački gaming kafić Crni mačak će zatvoriti svoja vrata 30. studenog ove godine zbog posljedica poplave koja je ove godine pogodila Zagreb, ali i strožih epidemioloških mjera.

crnimacak_image1Naime, zbog strožih epidemioloških mjera uslijed povećanja broja zaraženih novim koronavirusom promet u kafiću pao je na razine kakve nismo vidjeli još od otvaranja u 2017. Uz nekoliko iznimki, praktično sva veća događanja od kojih je Mačak živio otkazana su i nema naznaka kako će se vratiti u dogledno vrijeme. Razumijemo zašto se to događa. I nama su, kao i vama, zdravlje i sigurnost na prvom mjestu. Ne pada nam na pamet zagovarati profit na štetu dobrobiti pojedinaca i zajednice. Ovo naprosto nije vrijeme za okupljanja po kojima je Mačak bio poznat. To nam je svima jasno. Ali to, na žalost, znači kako smo prisiljeni do daljnjega zatvoriti kafić“, objavljeno je na Facebooku.

Kafić će od 16. studenog raditi samo u jednoj smjeni. Od ponedjeljak do četvrtka će raditi od 15:00 do 23:00, od 15: do 24:00 u petak i subotu, dok će u nedjelju raditi od 15:00 do 22:00.

Hvala što ste bili naši suputnici u ovoj ludoj pustolovini posljednje tri godine. Hvala vam što ste bili tu uz nas, što ste bili ne samo naši gosti, već i naši prijatelji. Bilo je zaista lijepo dok je trajalo. Volimo vas sve. Nedostajat ćete nam.

misc
10.11.2020

Serious Sam Collection dolazi ovaj mjesec na Nintendo Switch

Autor:  

Devolver Digital i Croteam će 17. studenog ove godine lansirati Serious Sam Collection na Nintendo Switch platformu gdje će ga svi zainteresirani moći nabaviti po cijeni od 29,99 američkih dolara.

seriousSamCollection_image1U toj kolekciji nalaze se igre Serious Sam HD: The First Encounter, Serious Sam HD: The Second Encounter i Serious Sam 3: BFE zajedno s njegovim ekspanzijama The Legend of the Beast i Jewel of the Nile.

Ova verzija igra podržavat će lokalni co-op za četiri igrača i multiplayer modove Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, dok će ju svi igrači moći zaigrati u TV, Tabletop i Handheld modu.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA