GameUp 2017: Objavljen raspored svih predavanja

Nakon što su nedavno objavili dio liste predavača, sada je putem Facebooka objavljena potpuna lista svih predavača i raspored predavanja na ovogodišnjem gaming događaju GameUp.

gameup_image1Sam događaj održat će se 18. ožujka u Domu mladosti u Beogradu gdje će, uz ova predavanja, developeri moći predstaviti svoje radove te se natjecati za vrijedne nagrade. U žiriju koji će odabrati tri najbolje igre nalaze se Uroš Banješević, Sava Minić, Damir Đurović i Nino Rajačić.

Prethodna dva GameUp događaja privuklo je više od 30 nezavisnih studija i više od 1.500 posjetitelja koji su imali mogućnost slušati 10 sati stručnih predavanja i upoznati se s radom domaćih gaming tvrtki.

PREDAVANJA:

 • 12:00 – 12:30 – Otvaranje
 • 12:30  13:15 – “Alati i razvojni proces AAA igara”; Nikola Šobajić i Vladimir Perić, Ubisoft
 • 13:30 – 14:50 – “Creative Playground”; Marko Zets Prpić, IFCC
 • 14:30 – 15:15 – Panel: YouTube scena Srbije: Kako YouTube okreće gaming naglavačke?; Aleksa Mijić/Suarez 16 i Vojislav Perić/Supreme Nexus
 • 15:15 – 16:15 – Pauza
 • 16:30 – 17:15 – “Organic forms: Modeling a video game asset”; Marina Vasić, Crater Studio
 • 17:30 – 18:15 – “Programiranje u Unreal Engine 4″; Damir Jugović, Mad Head Games
 • 18:30 – 19:15 – “Think like a journalist to get your game covered”; Pavol Buday, Reboot
 • 19:30 – 20:00 – Ceremonija proglašenja Indie Showcase pobjednika

LIVE ART SHOWCASE:

 • 12:00 – 14:30 – Aleksandar Zolotić / Mad Head Games i Marina Vasić, Crater VFX Training
 • 14:30 – 17:00 – Vanja Todorić / Mad Head Games i Stevan Lončarević / Zero Gravity
 • 17:00 – 19:30 – Vanja Todorić / Mad Head Games i Saša Ristić Krieger / Mad Head Games
10.03.2017 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALO SA DOMACE SCENE

08.12.2018

Prvo vozilo i Capture The Flag mod stigli u domaću igru SCUM

Autor:  

Zagrebački studio Gamepires lansirao je novo ažuriranje za svoju Early Access igru SCUM koje uvodi prvo vozilo – nešto što su mnogi igrači tražili od samog lansiranja igre.

scum_image6Za sada je dostupno sveukupno trideset i dva terenca na otoku, a igrači će s njim moći uništavati druge objekte, ubijati druge igrače i životinje te uništavati druga vozila. Što se tiče budućnosti ove značajke s vozilima, Gamepires cilja uvesti mogućnost nadopunjavanja gorivom, njihov popravak, mogućnost pucanja iz unutrašnjosti vozila, zaključavanje i provaljivanje te postavljanje zamki na vozila. Također, sljedeće vozilo već je u izradi.

Osim spomenutog vozila, implementiran je mod Capture The Flag, novo oružje AS Val, dvije nove lokacije, trading Steam karte, poboljšanje u sistemu protiv varanja i mnogobrojni popravci.

misc
06.12.2018

Sljedećeg tjedna održat će se Game Dev Meetup u Rijeci

Autor:  

Sljedećeg tjedna u Rijeci održat će se Game Dev Meetup s ciljem okupljanja lokalnih proizvođača videoigara, ali svih onih koji su zainteresirani raditi u industriji videoigara.

rijekaGameDevMeetup_image1Iz Rijeke ste? Ili bilo kojeg dijela Primorsko-goranske županije? Zanima vas gaming industrija, što vam sve treba kako bi došli u kontakt s ljudima iz gaminga i imate 1000 pitanja?

Uvodno predavanje održat će direktor Machina akademije Lovro Nola, a na pitanja posjetitelja također će odgovarati i Zeno Žokalj, voditelj marketinga i community managmenta za projekte u Croteamovom inkubatoru.

Ovaj događaj službeno će započeti 24. prosinca u kulturnom centru RiHub u 17:00, a trajat će do 20:00.

misc
03.12.2018

Sutra se u Muzeju suvremene umjetnosti održava izložba ‘Igre i politika’

Autor:  

Sutra u 19:00 će u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti započeti izložba pod imenom ‘Igre i politika’ gdje će posjetitelji imati priliku isprobati politički i socijalno angažirane videoigre.

gamesAndPolitics_image1Na izložbi bit će dostupno sveukupno šesnaest igara s temama kao što su politička odlučivanja, rodna problematika, odnos prema izbjeglicama, moć medija, posljedice ratnih događanja i otpor prema totalitarnim sustavima. Što se tiče igara, posjetitelji će moći isprobati This War of Mine, Democracy 3, Perfect Woman, Killbox, Escape from Woomera i mnoge druge. U sklopu ove izložbe također će biti prikazane i igre razvijene tijekom ovogodišnje radionice izrade videoigara za studente s njemačkim developerom Onatom Hekimogluom.

Ova izložba također će biti dostupna i u Rijeci tijekom sljedeće godine u siječnju.

misc
03.12.2018

Hrvatska igra Faraway 3 među najboljim igrama 2018. godine na Google Playu

Autor:  

Samoborska tvrtka Pine Studio lansirala je svoju mobilnu igru Faraway 3: Arctic Escape na tržište u svibnju ove godine gdje je primila mnogobrojne pozitivne ocjene od njenih igrača, a sada je i službeno odabrana za jednu od najboljih igara 2018. godine na Google Playu u kategoriji Casual igara.

faraway_3_img3U pitanju je igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu avanturista koji nastavlja istraživati ruševine drevnih hramova kako bi otkrio sudbinu svojeg nestalog oca. Igra nudi sveukupno 18 hramova punih ‘escape room’ zagonetki i tajni. Faraway 3: Arctic Escape je do sada putem Google Playa primio gotovo dvanaest tisuća korisničkih ocjena koje zajedno čine ocjenu 4,5/5.

Svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti i isprobati početak igre, ali za nastavak igranja potrebno je uplatiti 2,99 američkih dolara.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)