GameUp 2017: Objavljen raspored svih predavanja

Nakon što su nedavno objavili dio liste predavača, sada je putem Facebooka objavljena potpuna lista svih predavača i raspored predavanja na ovogodišnjem gaming događaju GameUp.

gameup_image1Sam događaj održat će se 18. ožujka u Domu mladosti u Beogradu gdje će, uz ova predavanja, developeri moći predstaviti svoje radove te se natjecati za vrijedne nagrade. U žiriju koji će odabrati tri najbolje igre nalaze se Uroš Banješević, Sava Minić, Damir Đurović i Nino Rajačić.

Prethodna dva GameUp događaja privuklo je više od 30 nezavisnih studija i više od 1.500 posjetitelja koji su imali mogućnost slušati 10 sati stručnih predavanja i upoznati se s radom domaćih gaming tvrtki.

PREDAVANJA:

 • 12:00 – 12:30 – Otvaranje
 • 12:30  13:15 – “Alati i razvojni proces AAA igara”; Nikola Šobajić i Vladimir Perić, Ubisoft
 • 13:30 – 14:50 – “Creative Playground”; Marko Zets Prpić, IFCC
 • 14:30 – 15:15 – Panel: YouTube scena Srbije: Kako YouTube okreće gaming naglavačke?; Aleksa Mijić/Suarez 16 i Vojislav Perić/Supreme Nexus
 • 15:15 – 16:15 – Pauza
 • 16:30 – 17:15 – “Organic forms: Modeling a video game asset”; Marina Vasić, Crater Studio
 • 17:30 – 18:15 – “Programiranje u Unreal Engine 4″; Damir Jugović, Mad Head Games
 • 18:30 – 19:15 – “Think like a journalist to get your game covered”; Pavol Buday, Reboot
 • 19:30 – 20:00 – Ceremonija proglašenja Indie Showcase pobjednika

LIVE ART SHOWCASE:

 • 12:00 – 14:30 – Aleksandar Zolotić / Mad Head Games i Marina Vasić, Crater VFX Training
 • 14:30 – 17:00 – Vanja Todorić / Mad Head Games i Stevan Lončarević / Zero Gravity
 • 17:00 – 19:30 – Vanja Todorić / Mad Head Games i Saša Ristić Krieger / Mad Head Games
10.03.2017 Autor:  


E3 2018: Najave, traileri i novosti o nadolazećim igrama

OSTALO SA DOMACE SCENE

11.06.2018

E3 2018: Hrvatska igra SCUM dobila novi trailer

Autor:  

Hrvatski studio Gamepires je u suradnji s Croteamom i izdavačkom tvrtkom Devolver Digital predstavio na E3-u svoj novi trailer za igru SCUM koja bi trebala stići na Steam Early Access u kolovozu ove godine.

scum_image6SCUM je multiplayer igra koja će igračima nuditi još neviđenu razinu detalja kod oblikovanja vlastitog lika i njegovog metabolizma što će na kraju imati veliki utjecaj na njegove borbene sposobnosti i samo preživljavanje. Priča prati televizijsku emisiju u kojoj se zatvorenici bore do smrti kako bi osigurali korporativne sponzore te na kraju preživjeli.

Za razliku od prijašnjih radova oba studija gdje su koristili svoje vlastite alate za izrađivanje igara, ovog puta odlučili su se iskoristiti popularni Unreal Engine 4.

misc
09.06.2018

Serious Sam 4: Cross-platform multiplayer, co-op i papamobil

Autor:  

Iako je Croteam najavio kako će više informacija o dugoočekivanoj igri Serious Sam 4: Planet Badass biti objavljeno na ovogodišnjem E3 sajmu, putem Steama objavljen je njen opis koji naglašava kako će igrači imati priliku koristiti razna vozila za kretanje kroz svijet – bio to motocikl, kombajn ili čak papamobil.

seriousSam4_image4Dok će staze unutar igre biti veće nego u prijašnjim nastavcima, Croteam je napomenuo kako će Serious Sam 4 ipak nuditi fokusirano i linearno iskustvo te da nije u pitanju igra s otvorenim svijetom. Također je potvrđeno kako će se i drugi likovi pridružiti Samu u njegovom putovanju.

Serious Sam 4: Planet Badass nudit će standardnu single-player kampanju, cross-platform multiplayer, split screen, lokalni i online co-op, Steam Workshop podršku, ali i level editor.

Više informacija o samoj igri bit će objavljeno na ovogodišnjem E3 sajmu koji će se održati od 12. do 14. lipnja u Los Angelesu.

misc
06.06.2018

Najavljen Clash Royale eSports turnir u zagrebačkom kinu Europa

Autor:  

Zagrebačko kino Europa bit će mjesto održavanja eSports turnira u mobilnoj igri Clash Royale kojeg organizira Valiance. Sam turnir službeno će započeti 17. lipnja u 15:00, dok će se zainteresirani moći prijaviti za sudjelovanje od 14:00 istog dana na mjestu događaja.

clashRoyale_image2Sveukupno osam natjecatelja moći će izboriti svoje mjesto za veliko finale koje će se održati u 18:00. Samu nagradu uručit će popularni YouTuber Marko Kofs koji trenutno na svojem kanalu bilježi čak 693 tisuće pretplatnika.

Posjetitelji ovog gaming događaja također će imati priliku uživati na PlayStation 4 konzolama s igrama Fortnite i FIFA 18, dok će se na Huawei uređajima moći isprobati taktička FPS igra Critical Ops.

Napominjemo kako je broj mjesta ograničen zbog čega organizatori savjetuju zainteresiranima da dođu u vrijeme otvorenja kako bi osigurali svoje mjesto.

misc
28.05.2018

Hrvatska igra Tainted Fate stigla na Steam Early Access

Autor:  

Kao što je to prethodno najavio prošlog mjeseca, hrvatski studio Misfit Village je zajedno s Delta Reality lansirao svoju VR igru Tainted Fate na Steam Early Access. Dok njena standardna cijena iznosi 12,49€, do 04. lipnja moguće ju je kupiti za 11,24€.

taintedFate_image4Developeri ciljaju s povratnim informacijama od igrača na Early Accessu tijekom sljedećih šest mjeseci poboljšati igru s više modova igranja, boljim performansama, animacijama i zvukovima. Igra već sada nudi cijelu priču, ali s nizom tehničkih problema koje ciljaju popraviti tijekom Early Accessa.

“Igrajte kao demon koji je protiv svoje volje prizvan iz dubine pakla u naš svijet. Koristite svoje demonske sposobnosti da jezovito maknete sve između vas i vašeg puta natrag u podzemni svijet. Budite horor.”, stoji u opisu igre na Steamu.

Developeri su također napomenuli kako Tainted Fate nudi veliku količinu prikazivanja nasilja kao što je to odrubljivanje glavi te mnogo psovanja i crnog humora. Kako je u pitanju VR igra, igrači moraju imati HTC Vive ili Oculus Rift kako bi zaigrali ovaj naslov.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)