GALERIJA: Kako je izgledao na prvom Zagreb Gaming Arena događaju

Prije dva dana završio je prvi ovogodišnji gaming događaj u Zagrebu pod imenom Zagreb Gaming Arena na kojem su posjetitelji imali mogućnost uživo pratiti eSports turnire i cosplay natjecanje, zaigrati nedavno lansirane igre, isprobati razne VR uređaje te upoznati se s regionalnim YouTuberima.

zagrebGamingArena2017_image1Kao što i to samo ime nagoviještava, ovaj događaj održao se u zagrebačkoj Areni koja ima mogućnost primiti iznimno veliki broj posjetitelja – preko 15.000, ali kako je tijekom ova dva dana u jednom trenutku bilo najviše oko 500 posjetitelja, vizualni dojam mogao je za neke biti ispodprosječan zbog velikog, ali uglavnom praznog prostora. Najviše posjetitelja bilo je uglavnom nakon 15:00 sati kada bi se stvorio velik red roditelja s njihovom djecom zbog mogućnosti upoznavanja i slikanja s regionalnim YouTuberima. Ti redovi su znali trajati po čak nekoliko sati, dok su prazne tribine tada postale igralište za djecu.

Tijekom prvog dana održao se veliki turnir u igri League of Legends gdje je hrvatski tim Medvjedići DS u finalu pobijedio u okršaju sa srpskim timom Instinct Esports s 2:1.

ESporst entuzijaisti su tijekom drugog dana imali mogućnost pratiti veliki Hearthstone turnir u kojem su sudjelovali i svjetski poznati eSports igrači Lifecoach, Thijs, Rdu i SuperJJ- igrač koji je nakon cijelodnevnog natjecanja osvojio prvo mjesto te novčanu nagradu od 4.000€. Osim navedenih turnira, posjetitelji su imali priliku pratiti i turnire u igrama FIFA 17 i Overwatch.

Zagreb Gaming Arena je ove godine pokazao da može ponuditi kvalitetan sadržaj za eSports entuzijaiste s kvalitetnim voditeljima, komentatorima, svjetski poznatim igračima i turnirima na atraktivnoj lokaciji zbog koje je ovog puta, nažalost, ostavio slabiji dojam nego kakav stvarno zaslužuje.

05.01.2017 Autor:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Leave your thoughts

Pravila ponašanja u komentarima pročitajte u našem Bontonu komentiranja

Reboot Develop 2017: Najnovije vijesti s konferencije

OSTALO SA DOMACE SCENE

19.09.2017

Najavljen prvi hrvatski VR turnir u igri Serious Sam VR: The Last Hope

Autor:  

H18 Megastore i Legame Studio najavili su kako će se 30. rujna ove godine u zagrebačkoj H18 Megastore Gaming Areni održati prvi hrvatski VR turnir u igri Serious Sam VR: The Last Hope.

seriousSamVRtlh_image4Svi koji su zainteresirani sudjelovati u ovom turniru, mogu se besplatno prijaviti putem službene web stranice Legame studija. Što se tiče pravila samog turnira, igrači će se u parovima natjecati za najbolji rezultat tijekom meča u trajanju od pet minuta. Najbolji par natjecatelja osvojit će dvije mjesečne Platinum članarine za H18 Megastore Gaming Arenu koje zajedno vrijede 1.600 kuna.

Također su nadodali kako će zbog ovog turnira u zagrebačku Gaming arenu uvesti VR zonu te da će kasnije biti postavljena u svakoj dostupnoj Gaming areni diljem cijele Hrvatske.

misc
19.09.2017

Scorn u dva tjedna prikupio 81 posto od traženog iznosa na Kickstarteru

Autor:  

Srpska tvrtka Ebb Software objavila je putem svoje službene Facebook stranice kako je unutar prva dva tjedna na Kickstarteru prikupila 81 posto od traženog financijskog cilja za svoju horor igru Scorn: Dasein.

scorn_image6S vašom podrškom, dostigli smo 81 posto od našeg traženog financijskog cilja. Još uvijek imamo 20 dana stoga nam pomognite proširiti riječ o igri. Idemo zajedno napraviti Scorn!

Uz pomoć 3.603 ulagača prikupljeno je 122.824€, dok glavni financijski cilj iznosi 150.000€.

Scorn je horor igra u kojoj je igrač postavljen u neobičan svijet inspiriran radovima H.R. Gigera i Zdzislawa Beksinskog gdje mora otkriti razloge zašto je tamo i što može učiniti da utječe na sam svijet. Uz rješavanje zagonetki postoji i mogućnost interakcije i borbe s drugim bićima. Igra bi trebala biti dostupna na PC platformi u 2018. godini.

 

misc
18.09.2017

NapraviBOOM – Novi program za investiranje u inovativne srpske startupe

Autor:  

Investicijska tvrtka Roaming Solutions najavila je kako će se 21. rujna ove godine u Startit centru održati događaj na kojem će se već postojeći startupi i budući poduzetnici imati priliku upoznati s programom pod imenom NapraviBOOM.

napraviBoom_image1Projekt je nastao s ciljem pružanja podrške startup zajednici u Srbiji, ali i šire. Tim projekta NapraviBOOM pruža partnersku pomoć svim suradničkim startupima na razvojnom putu njihove inovativne ideje u uspješne tvrtke.“, objavljeno je putem najave ovog događaja.

Tijekom ovog događa predstavit će se ciljevi ovog programa i kakvu pomoć nudi startupima. Također, Branislav Trajković iz Zero Gravity Gamesa i Branislav Kovačević iz Hub.rs pričat će o svojim iskustvima pri razvoju svojih proizvoda.

Prisustvovanje na ovom događaju je besplatno, ali potrebno je potvrditi svoj dolazak putem dostupne forme.

Sudeći po informacijama na službenoj web stranici ovog programa, Roaming Solutions nudi investicije u startupe i podršku pri razvijanju tvrtke. Putem te stranice također je moguće poslati vlastitu ideju za obećavajući IT startup i ući u kontakt s Roaming Solutions radi mogućeg partnerstva.

misc
17.09.2017

Serious Sam VR: The Last Hope dobio svoj datum izlaska iz Early Accessa

Autor:  

Hrvatska tvrtka Croteam objavila je putem svoje službene web stranice kako će njena igra Serious Sam VR: The Last Hope 20. rujna ove godine izaći iz Early Accessa. Nadodala je kako će tog dana stići i novo ažuriranje koje će uvesti tri nove staze, tri nova gameplay moda, poboljšani matchmaking sistem, podršku za nove likove za co-op te leaderboarde.

seriousSamVRtlh_image4Igra je provela sveukupno 11 mjeseci u Early Access razvoju te je primila veći broj ažuriranja nego što je to bilo originalno planirano. Razlog iza toga stoji veći broj zahtjeva od igrača za ugrađivanje značajki kao što je to co-op sistem.

Nikad nismo planirali uvesti co-op, ali rekli smo da ćemo slušati. Samo ta jedna značajka nadodala je dva dodatna mjeseca rada i poremetila naš početni raspored za planirana ažuriranja. Na kraju, drago nam je što smo to učinili, a posljednje ažuriranje uvesti će poboljšani matchmaking sistem i podršku za nove likove za co-op. Naučili smo na teži način koliko je teško zadovoljiti sve.“, izjavio je Davor Hunski iz Croteama.

Igra je do sada putem Steama primila sveukupno 673 korisničkih recenzija od kojih je 581 ocijenjeno pozitivno.

POVEZANE VIJESTI:

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)