Facebook grupa PlayStation 5 Hrvatska pokrenula svoj digitalni časopis – Press X

Neslužbena Facebook grupa PlayStation 5 Hrvatska odlučila je pokrenuti svoj digitalni časopis pod imenom Press X koji se fokusira na PlayStation kulturu, a njegov nulti broj već je objavljen i svi zainteresirani ga sada mogu besplatno preuzeti.

pressX_image1U ovom broju pisalo se o zagrebačkom studiju Croteamu, igrama koje dolaze na PlayStation 5 platformu, retro igrama s prvih PlayStation konzola kao što su Final Fantasy 7, Silent Hill, Grand Theft Auto: San Andreas i Shadow of the Colossus, ali i raznim drugim gaming temama. Press X će se također fokusirati i na recenzijama, a ovaj nulti broj došao je s ocjenama za igre Demon’s Souls i Astro’s Playroom.

Trenutni plan im je lansirati nekoliko izdanja godišnje, a sljedeći Press X trebao bi stići tijekom travnja ove godine.

Ako vam se sviđa ideja ovog digitalnog časopisa te imate želje pomoći njegovom rastu, njegov tim je u potrazi za suradnicima.

21.01.2021 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Little Nightmares 2 - RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

05.03.2021

Hrvatska igra Faraway: Director’s Cut stigla na Steam

Autor:  

Samoborski Pine Studio lansirao je igru Faraway: Director’s Cut na Steam gdje ju svi zainteresirani mogu do 12. ožujka nabaviti po cijeni od 7,37€. Nakon tog datuma, vraća se njena standardna cijena koja iznosi 8,19€.

farawayPC_image1U pitanju je avanturistička puzzle igra u kojoj igrač preuzima ulogu avanturista koji istražuje ruševine drevnih hramova kako bi otkrio sudbinu svojeg nestalog oca.

Ova PC verzija igračima nudi FPS kontrole, ažurirane vizuale, dodatne staze, glasovnu glumu i razna iznenađenja za Faraway fanove.

misc
05.03.2021

Primordials: Battle of Gods sada dostupan kao free-to-play igra

Autor:  

Hrvatska igra Primordials of Amyrion je službeno završila s Early Access razvojem te je sada dostupna kao free-to-play igra na Steamu i Epic Games Storeu pod imenom Primordials: Battle of Gods.

primordialsBattleOfGods_image1U pitanju je strateška 1v1 multiplayer igra u kojoj igrač upravlja kraljevstvom i razvija vojsku kako bi stekao prednost te pobijedio svojeg suparnika.

Svi koji su kupili igru tijekom njenog Early Accessa, imat će otključan pristup svakom heroju, svakoj vojsci i premium vizualnim dodacima osim određenim dodacima koji će dolaziti s budućim battle pass paketima.

Igra je do sada na Steamu primila sveukupno trideset korisničkih recenzija od kojih je sedamnaest ocijenjeno pozitivno s kojima joj glavna ocjena stoji na Mixed.

misc
26.02.2021

Domaća igra Red Solstice 2: Survivors sada ima izdavača – 505 Games

Autor:  

Hrvatski studio Ironward ušao je u partnerstvo s izdavačkom tvrtkom 505 Games s ciljem lansiranja igre The Red Solstice 2: Survivors koja će biti dostupna na Steamu od 17. lipnja ove godine.

theRedSolstice2Survivors_image1Oduševljeni smo što radimo s 505 Games, a suradnja s njima omogućila nam je da Red Solstice bude još veći i bolji. Naša vizija igre usklađena je s vizijom 505 Gamesa za ovu franšizu.“, objavljeno je na Steam stranici igre.

505 Games je talijanska izdavačka tvrtka koja stoji iza većeg broja igara među kojima su Control, Rocket League, Payday 2: Crimewave Edition i Death Stranding za PC platformu.

The Red Solstice 2: Survivors je akcijska survival igra sa strateškim elementima u kojoj imate zadatak boriti se protiv virusa koji prijeti uništenjem cijelog čovječanstva. Dok će ju biti moguće zaigrati samostalno, igra će nuditi i online co-op za čak osam igrača koji će moći birati između šest različitih klasa – Assault, Demolition, Heavy Support, Marksman, Medic i Recon.

Prije samog lansiranja u lipnju, održat će se i beta testiranje igre na Steamu od 12. do 15. ožujka, a svi zainteresirani se već sada mogu prijaviti za sudjelovanje.

misc
24.02.2021

Hrvatska igra Inked sada dostupna na Google Play i App Store trgovinama

Autor:  

Hrvatski studio Somnium Games je u suradnji s izdavačem Pixmain lansirao svoju igru Inked koju svi zainteresirani sada mogu kupiti na trgovinama Google Play i App Store.

inked_image4U pitanju je single-player platformer sa zagonetkama u kojem igrač preuzima ulogu bezimenog heroja s ciljem spašavanja ljubavi svojeg života. Igra nudi jedinstvene vizuale u stilu crteža na papiru i priču koja je prikazana iz perspektive crtača cijelog tog svijeta i glavnog protagonista.

Igra je originalno stigla na Steam u travnju 2018. godine uz pomoć izdavačke tvrtke Starbreeze gdje je do sada primila sveukupno 103 korisničke recenzije od kojih je 87 ocijenjeno pozitivno. Naime, developeri su onemogućili kupnju igre na toj platformi u lipnju prošle godine, a novi datum lansiranja ažurirane verzije još uvijek nije poznat.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA