E3 2018: Objavljen novi trailer za psihološki triler Transference

Na ovogodišnjem E3 sajmu objavljen je i novi trailer za nadolazeći psihološki triler pod imenom Transference.

Transference_img2“Zamislite sobu za bijeg postavljenu u poremećenom umu za VR i tradicionalne platforme. S Transference, dovodimo first-person istraživačku igru u nove jezive dimenzije. Spojit će te se u eksperiment nevjerojatnog znanstvenika, digitalne simulacije njegove obitelji formirane pomoću njihovih kolektivnih podataka mozga. Prebacujte se između tri perspektive obitelji i razotkrijte tajnu koja se skriva u ovom psihološkom trileru.”

Transference je nastao u suradnji tvrtki SpectreVision i Ubisoft Montreal s ciljem sve većeg spajanja filmova i videoigara.

Igra će biti dostupna za PlayStation 4, Xbox One i PC platforme s podrškom za PlayStation VR, Oculus Rift i HTC Vive tijekom jeseni ove godine.

12.06.2018 Autor:  


OSTALE VIJESTI

28.01.2020

GDC anketa: 40% developera smatra da će EGS biti komercijalno uspješan

Autor:  

Gotovo četiri tisuće developera sudjelovalo je u Game Developers Conference anketi od kojih četrdeset posto smatra da će Epic Games Store imati dugoročni komercijalni uspjeh.

epicGamesStore_image1Dok je četrdeset posto imalo potvrdan odgovor, samo sedam posto ih je izjavilo da neće imati uspjeha, dok su ostali odgovorili da ne znaju ili da će možda doživjeti uspjeh.

Lako mogu vidjeti kako će Epic Store iskoristiti lekcije od svojeg enginea da bi osigurao uspješnost njegove trgovine. Čak i ako u početku i nije isplativ, njihov prihod od enginea omogućit će im vrijeme da ispune očekivanja.“, izjavio je jedan od developera koji je odgovorio da će EGS doživjeti dugoročni uspjeh.

Ako ne povećaju svoj tržišni udio, igre se neće dovoljno prodavati kako bi bile uspješne. Sretan sam što Epic pruža konkurenta na tržištu protiv Steama, a smanjivanje troškova platforme je odlično za sve, ali Epic Store mora uvesti poboljšanja i marketing.“, izjavio je jedan od developera koji je odgovorio da će EGS možda doživjeti dugoročni uspjeh.

Između loših reakcija kupaca kada se spomene i sigurnosnih problema koje je Epic imao u prošlosti, osobno ne vjerujem da će njihova trgovina izdržati. U početku sam bio vrlo uzbuđen kada su pokrenuli trgovinu, ali čini se da ga loše održavaju dok nastavljaju propuštati velike prekretnice i uzrokuju kontroverze među kupcima.“, izjavio je jedan od developera koji je odgovorio da EGS neće doživjeti komercijalni uspjeh.

Jedna od najvećih prednosti Epic Games Storea jest da nudi 88/12 podjelu prihoda od prodane igre, a sudeći po ovoj anketi, većina developera smatra da je ta podjela opravdana, dok je njih samo šest posto izjavilo da je Steamovih trideset posto opravdano. Dvadeset pet posto developera smatra da je 85/15 podjela opravdana, dok dvadeset jedan posto njih smatra da je 90/10 opravdano.

ANKETA: Smatrate li da će Epic Store imati dugoročni komercijalni uspjeh?

  • • DA – 40%
  • • MOŽDA – 35%
  • • NE – 7%
  • • NE ZNAM – 18%
misc
28.01.2020

JESTE LI ZNALI: Tetris je prva videoigra igrana u svemiru

Autor:  

Tetris je originalno stigao na tržište u 1984. godini, ali jeste li znali da je to prva videoigra koju je osoba zaigrala u svemiru?  U pitanju je Game Boy verzija igre, a zaigrao ju je ruski kozmonaut Aleksandr Aleksandrovich Serebrov 1993. godine u svemirskoj postaji pod imenom Mir dok je kružio oko Zemlje.  Taj primjerak igre se vratio na Zemlju nakon što je proveo 196 dana i 17 sati u svemiru, napravivši više od tri tisuće kruga oko Zemlje.

tetrisSvemir_image1Kao i svi kozmonauti, volim sport. Moji favoriti su nogomet i plivanje. Tijekom leta, u rijetkim minutama slobodnog vremena, uživao sam igrati Game Boy.“, napisao je Serebrov u autogramu koji je prodan u aukciji 2011. godine zajedno s igrom i Game Boyem.

Aleksandr Aleksandrovich Serebrov je tijekom svoje karijere proveo čak 372 dana u svemiru te je u svoje vrijeme držao rekord u broju odrađenih svemirskih šetnji. Također je pomogao u dizajnu svemirskih postaja Salyut 6, Salyut 7 i Mir te bio prvi koji je testirao svemirsko vozilo za jednu osobu.

misc
28.01.2020

Activision Blizzard i Google najavili višegodišnje partnerstvo

Autor:  

Activision Blizzard i Google su najavili višegodišnje strateško partnerstvo s kojim je Google Cloud postao preferirani pružatelj infrastrukture za hosting igara Activision Blizzarda dok mu je YouTube postao ekskluzivni esport streaming partner za lige i događaje u igrama kao što su Overwatch, Call of Duty i Hearthstone.

overwatch_image8Posljednjih nekoliko godina smo blisko surađivali s Activision Blizzardom preko mobilnih igara kako bismo im poboljšali analitičke mogućnosti i sveukupno iskustvo igrača. Uzbuđeni smo što sada proširujemo našu vezu i pomažemo jednom od najvećih i najpoznatijih proizvođača videoigara na svijetu.“, izjavio je Sunil Rayan, voditelj gaminga – Google Cloud.

S više od 200 milijuna dnevnih igrača koji gledaju više od 50 milijardi sati gaming sadržaja godišnje, YouTube pruža igračima i njihovim strastvenim fanovima najpopularniju platformu za videoigre na svijetu. Overwatch liga i Call of Duty liga su važni primjeri svjetskog esports sadržaja.“,  izjavio je Ryan Wyatt, voditelj gaminga – YouTube.

misc
27.01.2020

Sljedeća ekspanzija za Metro Exodus dolazi sljedećeg mjeseca

Autor:  

Deep Silver je najavio kako će 11. veljače ove godine lansirati drugu ekspanziju za Metro Exodus pod imenom Sam’s Story na PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadia platformama.

metroExodus_image11U pitanju je ekspanzija u kojoj igrač preuzima ulogu bivšeg marinca Sama koji se odlučio vratiti u Sjedinjene Američke Države kako bi pronašao svojeg oca.

Što se tiče Steam verzije ove igre, ona će stići na tržište 15. veljače nakon što završi jednogodišnja ekskluziva na Epic Games Storeu.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu