Dungeon Builder je jednostavan i kvalitetan alat za izradu RPG karte

Svi koji su do sada slagali svoje Dungeon & Dragons kampanje sigurno su probali barem jednom napraviti svoju vlastitu kartu uz pomoć raznih alata koje je moguće pronaći na internetu. Svaki ima svoje određene prednosti i mane, ali jedan alat nam se osobno istaknuo zbog svojih jednostavnih vizuala koji nisu zahtjevni prilikom ispisa te njegovog korisničkog sučelja koji je jednostavan za korištenje. U pitanju je Dungeon Builder – alat za stvaranje izometrijskih karata, a više o njemu i kako je nastao, za GamePerspectives je izjavio Kim Markfoged iz Hobbytea.

dungeonBuilder_image1Koliko god to banalno zvučalo, jednostavno nisam mogao pronaći dobru aplikaciju s kojom se moglo raditi dobre izometrijske karte. Čak sam isprobao dosta top-down aplikacija, ali je njihov vizualni stil uvijek bio previše sličan videoigrama i često bez umjetničkog usmjerenja. Počeo sam crtati u Inkscapeu, ali ubrzo shvatio da je moj trud bolje iskorišten u programiranju zbog čega sam kontaktirao Aagea. Kada je prototip proradio, trebala mi je tvrtka i tada je Hobbyte rođen.

U pitanju je alat u kojem korisnici mogu koristiti više od tristo ručno nacrtanih vizuala za ukrašavanje i dizajniranje vlastitih karata koje je onda moguće koristiti u svojim RPG kampanjama. Stvaranje zidova koristi snap sistem što dosta olakšava cijeli proces izrade, dok se za unutrašnjost i vanjska područja trenutno nalazi velik broj vizuala kao što su različita drveća, stolovi, zamke, kipovi i razni drugi detalji. Bilo da planirate dizajnirati šumu, unutrašnjost tamnice ili neke kuće, Markfoged smatra da Dungeon Builder može potaknuti inspiraciju prilikom stvaranja raznovrsnih svjetova.

dungeonBuilder_image3Za mene je najizazovniji dio dobiti inspiraciju prilikom dizajniranja misija – često s malo slobodnog vremena. Za mene, Dungeon Builder pomaže oživjeti tamnicu ili područje, a inspiracija mi dolazi samo gledanjem tih nedovršenih karata. Umjesto da dizajniranje tamnica ima osjećaj kao vježba kreativnog razmišljanja, meni tada ima osjećaj kao istraživanje karte Baldur’s Gatea.

Iako alat trenutno sadrži širok raspon vizuala, Hobbyte trenutno radi na novom sadržajnom dodatku koji će korisnicima nuditi nove vizuale.

Ne mogu još ništa otkriti, ali radim s novim artistom koji je napravio puno izometrijskih vizuala, uključujući i neke likove koji izgledaju kao da pripadaju Dungeon Builderu, tako da sam jako uzbuđen oko toga.

Dungeon Builder je bio na Kickstarteru u 2016. godini gdje je prikupio 588 posto svojeg glavnog financijskog cilja, a Hobbyte je tada shvatio kolika je zapravo potražnja za ovakvom aplikacijom, ali i vizualima za ukrašavanje vanjskih prostora. Uz pomoć većeg broja povratnih informacija od ulagatelja, studio je lansirao ovaj alat kojeg svi zainteresirani sada mogu kupiti ili besplatno isprobati njegovu demo verziju.

10.12.2019 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALE VIJESTI

26.10.2020

U tijeku je Halloween rasprodaja na Epic Games Storeu

Autor:  

U tijeku je Halloween rasprodaja na Epic Games Storeu na kojoj je moguće pronaći naslove kao što su Red Dead Redemption 2, Crysis Remastered, Control Ultimate Edition i Star Wars Jedi: Fallen Order.

epicGamesStoreSpring2020_image1U opisu svake igre piše trenutna i originalna cijena te dostupni popust, a korisnici EGS-a mogu iskoristiti svoje kupone kako bi snizili cijenu proizvoda za dodatnih 10€ ako mu cijena s popustom iznosi 14,99€ ili više. Na primjer, Crysis Remastered bi s tim kuponom koštao sveukupno 9,49€.

Ako ste zainteresirani provjeriti cijelu listu igara s popustima tijekom ove rasprodaje, obavezno provjerite službenu web stranicu Epic Games Storea. Ova ponuda vrijedi do 05. studenog ove godine.

  • SOMA – 2,49€     (24,99€) | -90%

*Napomena: Ovo nije cijela lista proizvoda s popustima

misc
26.10.2020

GLAZBENI PONEDJELJAK: Vraćamo se u 1998. godinu s igrom MediEvil

Autor:  

Najbolje je započeti novi tjedan s dobrom glazbom, a danas se vraćamo u 1998. godinu s igrom MediEvil.

medievil1_image1Na njoj su radili Andrew Barnabas i Paul Arnold – glazbenici koji su više poznati pod imenom Bob & Barn. Započeli su svoju zajedničku glazbenu karijeru u 1990. godini s igrom SWIV za Amiga platformu, a nakon toga radili na naslovima kao što su Disney’s Aladdin, MediEvil 2, C-12: Final Resistance, Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir, Forza Motorsport 4 i Rigs Mechanized Combat League. Naime, nisu radili samo na igrama već i na filmovima Amstardam, Green Street 3 i seriji The King is Dead.

Što se tiče igre MediEvil, studio SCE Cambridge ih je uputio da skladaju glazbu inspiriranom radovima kao što su Beetlejuice, The Nightmare Before Christmas i Batman Returns.

misc
25.10.2020

Pumpkin Jack stigao na PC, PS4, Xbox One i Nintendo Switch

Autor:  

Avanturistički 3D platformer Pumpkin Jack je stigao na PC (Steam, GOG, Epic Games Store), PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch platforme gdje ju svi zainteresirani mogu kupiti po cijeni od 29,99€.

pumpkinJack_image1Igra prati priču borbe između vraga i ljudi, a igrači preuzimaju ulogu Jacka sa zadatkom zaustavljanja čarobnjaka koji stoji u obrani čovječanstva. Dok je veliki fokus usmjeren na borbene mehanike, igrači su suočeni i s raznim zagonetkama i mozgalicama, slično kao i u prošlogodišnjem remakeu MediEvila. Što se tiče svijeta unutar igre, inspiriran je Noću vještica, a nudi sedam različitih nivoa s jedinstvenim atmosferama.

Iza igre stoji Nicolas Meyssonnier – developer koji je početkom prošle godine dao otkaz na svom poslu kako bi se mogao na puno vrijeme posvetiti svojoj igri. Nicolas je naučio o razvijanju videoigara na internetu, a za razvoj ove igre koristi Unreal Engine i Blueprint sistem umjesto C++ programiranja.

misc
24.10.2020

Antipiratska zaštita u igri Red Dead Redemption 2 izdržala 352 dana

Autor:  

Antipiratska zaštita u PC verziji igre Red Dead Redemption 2 uspjela je izdržati sveukupno 352 dana prije nego što su ju srušili Empress i Mr_Goldberg.

redDeadRedemption2_image10Baš taj Empress je prošlog mjeseca najavio kako piratska scena neće doživjeti nekakav magičan povratak zbog nedavne akcije koju je provela vlada Sjedinjenih Američkih Država protiv grupe Sparks. Unatoč mnogim problemima koje je ta scena doživjela tijekom ove godine, Empress je nadodao kako ipak ne odustaje od uklanjanja antipiratskih zaštita iz videoigara.

U pitanju je akcijsko avanturistička igra s otvorenim svijetom čije je vrijeme radnje smješteno u 1899. godini, dvanaest godina prije radnje originala iz 2010. godine. Osim što nudi single-player kampanju, Rockstar je lansirao i njegov online segment Red Dead Online čija je radnja smještena godinu dana prije događaja iz single-player dijela.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA