Demo hrvatske igre Saint Kotar dolazi u svibnju ove godine

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je odlučio odgoditi lansiranje demo verzije svoje igre Saint Kotar s travnja na svibanj zbog problema koje stvara pandemija koronavirusa, ali i oštećenja kojeg je prouzrokovao nedavni potres u Zagrebu na njegov zvučni studio.

saintKotar_image5Nažalost, zbog toga se naš rad usporio, a neke stvari koje je potrebno još napraviti su na čekanju. Neke stvari je nemoguće učiniti s radom na daljinu. Zbog mogućeg daljnjeg produženja mjera i neizvjesnosti, odlučili smo ići sa sigurnijim ciljem: lansirati prolog u svibnju s točnim datumom kojeg ćemo objaviti krajem travnja kada će se, nadamo se, stvari smiriti.

Saint Kotar je psihološka horor point-and-click igra s kojom developeri imaju cilj vratiti staru slavu avanturističkih point-and-click igara. Igrač će imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Gorskom kotaru, navodno povezanih sa štovanjem đavla.

25.03.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Predator: Hunting Grounds - VIDEO RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

30.06.2020

Saint Kotar do sada prikupio 19,5 tisuća dolara na Kickstarteru

Autor:  

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je 18. lipnja pokrenuo Kickstarter kampanju za svoju igru Saint Kotar koja je do sada uspjela prikupiti 19,5 tisuća od traženih 43,8 tisuća američkih dolara. Do kraja kampanje ostalo je još sedamnaest dana.

saintKotar_image5U pitanju je psihološka horor point-and-click igra u će igrač imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. Nudit će do dvadeset sati igranja, a velik fokus usmjeren je na spomenutu priču u kojoj će igrač morati donositi odluke s posljedicama te na atmosferu dobivenom originalnim skladbama, ručno nacrtanim vizualima i glasovnom glumom.

Svi zainteresirani mogu već sada isprobati njen besplatni demo pod imenom The Yellow Mask na Steamu.

misc
27.06.2020

Steam: Srpske igre na ovogodišnjoj ljetnoj rasprodaji

Autor:  

Započela je ovogodišnja ljetna rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od proizvođača videoigara iz Srbije.

superverse_image6U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinu srpskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Games made in Serbia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj ljetnoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova promocija vrijedi do 09. srpnja 2020. godine.

  • Mad Dojo – 3,49€     (4,99€) | -30%

  • UnderRail – 7,09€     (14,19€) | -50%

misc
25.06.2020

Steam: Hrvatske igre na ovogodišnjoj ljetnoj rasprodaji

Autor:  

Započela je ovogodišnja ljetna rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od domaćih proizviđača videoigara.

hrvatskeIgre_image2U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinu hrvatskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Made in Croatia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj ljetnoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova promocija vrijedi do 09. srpnja 2020. godine.

  • SCUM – 14,99€     (24,99€) | -40%

misc
24.06.2020

Manna Wanders predstavio video spot inspiriran igrom The Last of Us Part 2

Autor:  

Manna Wanders, glazbeno vizualni YouTube projekt iza kojeg stoje Romana Pavliša i Dinko Šimac, je u suradnji s PlayStation Hrvatska objavio video spot inspiriran nedavno lansiranom PlayStation 4 ekskluzivom The Last of Us Part 2.

theLastOfUs2_image10U pitanju je obrada pjesme Through The Valley koju su snimili u svojem kućnom studiju gdje je Romana snimila flautu i glas, a Matija Evačić odsvirao gitaru. Pjesma je upotpunjena video spotom u kojem glumi i spomenuta pjevačica u ulozi Ellie, a prati značajne scene iz dosadašnjih trailera za The Last of Us Part 2. Za sve koji nisu još odigrali igru i brinu se oko spoilera, napominjemo kako ovaj spot ne sadrži scene i informacije koje otkrivaju važne detalje iz igre.

Manna Wanders je nadodao kako planira sljedećih nekoliko projekata posvetiti baš ovoj igri – stoga ako vam se sviđa ovakav sadržaj, popratite ih na njihovom YouTube kanalu.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA