Deep Silver prokomentirao odluku partnerstva s Epic Gamesom

Na odluku da će PC verzija igre Metro Exodus stići kao privremena ekskluziva na Epic Games Store izjasnio se i izdavači odjel Koch Medie – Deep Silver, izjavivši kako se to novo partnerstvo s Epic Gamesom temelji na investiranju u budućnost cijelog Metro serijala.

metroExodus_image1Buduća strategija lansiranja serijala Metro je u rukama Koch Medie / Deep Silvera. Naša odluka o partnerstvu s Epic Gamesom temelji se na ulaganju u budućnost serijala i našeg razvojnog partnera 4A Games. Imamo namjeru nastaviti ovu franšizu, a PC verzija će uvijek biti u srcu naših planova.

Ova izjava stigla je nakon, sada potvrđene, izjave jednog od developera iz studija 4A Games koji se osvrnuo na igračeve najave bojkota Epic Games Storea te njegove moguće posljedice na razvoj PC verzije sljedećeg nastavka u Metro serijala.

Nedavni komentari člana razvojnog tima 4A Gamesa ne odražavaju se na naše ideje o budućnosti franšize.“, nadodao je Deep Silver putem Twittera.

Naime, razočarani fanovi pozivaju na bojkot korištenja Epic Games Storea, optužujući Epic Games na protupotrošačka ponašanja, dok su neki odlučili bombardirati druge igre u serijalu Metro 2033 i Metro: Last Light s negativnih recenzijama na Steamu. Također, neki fanovi izjavljuju kako će piratizirati igru zbog privremenog odlaska sa Steama na što je reagirao i Dmitry Glukhovsky, ruski pisac koji je napisao serijal knjiga Metro, izjavivši da ljudi samo traže izliku kako bi piratizirali igru.

Metro Exodus stići će na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme 15. veljače ove godine. Tijekom prve godine na tržištu, PC verziju će jedino biti moguće kupiti na Epic Games Storeu, dok će Steam krenuti ponovno s prodajom 15. veljače 2020. godine.

04.02.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

22.09.2019

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza

Autor:  

Tvrtka SuperData objavila je putem svoje službene web stranice listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine.

dungeonFighterOnline_image1Dungeon Fighter Online je uspio zadržati prvo mjesto dok se iza njega redom nalaze League of Legends, World of Warcraft, Fantasy Westward Journey Online II, Crossfire, Fortnite, World of Tanks, Dota 2, Hearthstone i Roblox.

Usporedno s prošlim mjesecom, World of Warcraft se popeo sa sedmog na treće mjesto, dok PUBG nije uspio zadržati poziciju na ovoj TOP 10 ljestvici.

TOP 10 najprofitabilnijih PC igara tijekom kolovoza 2019. godine:

  • 1. Dungeon Fighter Online
  • 2. League of Legends
  • 3. World of Warcraft
  • 4. Fantasy Westward Journey Online II
  • 5. Crossfire
  • 6. Fortnite
  • 7. World of Tanks
  • 8. Dota 2
  • 9. Hearthstone
  • 10. Roblox
misc
21.09.2019

Pogledajte novi trailer igre The Surge 2

Autor:  

Tvrtke Focus Home Interactive i Deck13 objavile su novi trailer nadolazeće igre The Surge 2.

theSurge2_image3Radi se o third person RPG igri koja sadrži kreaciju likova s različitim izgledom i spolom te raznim oružjima mogu rješavati neprijatelje čiji se udovi mogu pojedinačno uništavati.

Igra će izaći na tržište 24, rujna ove godine za Windows PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme.

misc
19.09.2019

Besplatno preuzmite kolekciju s čak šest Batman igara

Autor:  

Epic Games je prošlog tjedna najavio misterioznu kolekciju s besplatnim igrama iz Batman serijala, a te igre su sada dostupne besplatno za sve korisnike Epic Games Storea. U pitanju su Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight, LEGO Batman: The Videogame, LEGO Batman 2: DC Super Heroes i LEGO Batman 3: Beyond Gotham.

batmanEGS_image1Za preuzimanje ovih igara je potrebno samo na prodajnim stranicama ovih dviju kolekcija (LEGO Batman i Arkham) pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

Ova ponuda je dostupna do 26. rujna ove godine.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu