Coffee Stain Studios započinje s izdavanjem videoigara

Coffee Stain Studios, švedski studio iza popularne igre Goat Simulator, objavio je informaciju kako započinje s izdavanjem igara putem svojeg novog odjela pod imenom Coffee Stain Publishing. Prve igre kod kojih će obavljati izdavačku funkciju zovu se Huntdown i Deep Rock Galactic.

coffeeStainStudios_image1Baš kao i svi drugi, mi želimo redefinirati izdavanje igara. U našem slučaju više ćemo djelovati kao partner za developere, nego kao tradicionalni izdavač. Naš cilj je gurati projekte prema uspjehu s uravnoteženim i poštenim uvjetima. Ponudit ćemo ponude koje bismo voljeli i sami potpisati kao developeri.“, izjavio je Sebastian Badylak iz Coffee Stain Publishinga.

Anton Westbergh, glavni izvršni direktor ovog novog izdavačkog odjela, nadodao je kako će započeti skromno s nekoliko odabranih projekata. Prvi najavljeni projekt pod imenom Huntdown je platformer s retro vizualima u kojemu će igrači morati loviti bande i njihove vođe u gradu gdje je policija izgubila kontrolu. Što se tiče igre Deep Rock Galactic, to je co-op FPS igra koja će biti dostupna na tržištu tijekom ove godine.

25.02.2017 Autor:  


E3 2018: Najave, traileri i novosti o nadolazećim igrama

OSTALE VIJESTI

22.07.2018

Crying Suns prikupio 180% traženog iznosa na Kickstarteru

Autor:  

Tvrtka Alt Shift iz Francuske nedavno je pokrenula Kickstarter kampanju prikupljanja novaca za njenu igru pod imenom Crying Suns. Do sada je prikupila 180 posto financijskog cilja.

crying_suns_img1

Crying Suns je rouge-lite taktička igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu admirala svemirske flote i istražuju umiruću galaksiju.

Tvrtka Alt Shift planira objaviti igru za Windows PC i Mac krajem ove godine ili početkom 2019. godine. Nakon Windows PC i Mac verzija igre, tvrtka planira objaviti i igru za iPad. Demo verziju igre igrači mogu isprobati besplatno već sada.

Kampanja je trenutno prikupila 54.148 dolara od strane 2.201 ulagača. Podržati ju možete putem službene Kickstarter stranice igre.

misc
21.07.2018

Tvrtka iza igre Spec Ops: The Line najavila novi FPS The Cycle

Autor:  

Tvrtka iza naslova kao što su Spec Ops: The Line i Dreadnought, Yager, najavila je putem službenog YouTube kanala novu FPS igru u sci-fi svijetu pod imenom The Cycle.

the-cycle_img1S igrom The Cycle, tvrtka je izjavila kako uvodi ‘Competitive Quester’, novi žanr PvEvP shootera sa snažnim fokusom na društvenu dinamiku.

“Ova društvena dinamika dodaje poseban preokret u igri”, izjavio je Timo Ullmann, direktor YAGER-a.

“Igrači nastoje dostići ciljeve dok stvaraju i prekidaju privremene saveze. Svatko može napadati bilo koga i svatko se može povezati s bilo kime. Igrači mogu biti kooperativni i konkurentni u isto vrijeme. Dakle, ako upoznate nove igrače na putu, sve se može dogoditi. “

Zainteresirani se mogu prijaviti za zatvoreno alpha testiranje koje će započeti početkom kolovoza putem Steama.

misc
20.07.2018

TOP 10 PS Classics igara s najviše preuzimanja tijekom lipnja

Autor:  

Tvrtka Sony Entertainment objavila je putem službenog PlayStation bloga listu najprodavanijih PS Classics igara tijekom lipnja ove godine.

gta_san_adreas_img1Prvo mjesto te liste zauzela je igra Grand Theft Auto: San Andreas dok se iza nje redom nalaze igre Destroy All Humans! 2, Psychonauts, Destroy All Humans! i Bully.

Igra Grand Theft Auto: San Andreas izašla je na tržište za PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, Xbox 360, OS X, PlayStation 3, iOS, Android, Windows Phone i Fire OS.

Top 10 najprodavanijih PS Classics igara tijekom lipnja:

  • 1. Grand Theft Auto: San Andreas
  • 2. Destroy All Humans! 2
  • 3. Psychonauts
  • 4. Destroy All Humans!
  • 5. Bully
  • 6. METAL SLUG ANTHOLOGY
  • 7. Grand Theft Auto: Vice City
  • 8. The Warriors
  • 9. Resident Evil 2
  • 10. Tomb Raider
misc
20.07.2018

GOG se ispričao zbog kontroverzne promocije ekspanzije za Postal 2

Autor:  

Ekspanzija za kontroverznu FPS igru Postal 2 pod imenom Paradise Lost od nedavno je dostupna bez DRM-a na online trgovini GOG, a promocija tog događaja naišla je neke negativne kritike. Naime, putem Twittera objavljen je gif promocije spomenute igre gdje njen glavni protagonist urinira po grobu s natpisom ‘Gaming novinarstvo – počinilo samoubojstvo – kolovoz 2014.’.

postal2_image4Zbog te objave, VG247 je odlučio prestati s podrškom i pokrivanjem spomenute online trgovine jer se ta promocija “može tumačiti kao pozivnica za grupu GamerGate koja je dokazana da dovodi do radikalizma, pa čak i ubojstva“.

GOG je sada objavio ispriku u vezi te promocije, izjavivši kako nije imao namjeru podržati mržnju i zlonamjerni pokret.

Željeli bismo pojasniti naš nedavni tweet za Postal 2 kako bi se ispričali i izjavili nekoliko naših misli. Namjera iza našeg tweeta bila je obavijestiti o lansiranju naslova poznatog po kontroverznom sadržaju. Nažalost, nismo povezali sliku, datum i zlonamjerni pokret. Naša namjera nije bila povrijediti ili podržavati mržnju. Sada smo uklonili tweet, jasno je da smo pogriješili.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)