CES 2018: HTC predstavio novi Vive Pro i bežični adapter za VR uređaj

Tvrtka HTC je putem ovogodišnjeg CES sajma najavila novu nadogradnju za HTC VIVE s Vive Pro i Vive bežični adapter.

htc_vive_pro_img3Vive Pro je nova HMD nadogradnja s ekranom koji poboljšava jasnoću čitanja teksta i samih vizuala, a uključuje dual-OLED zaslone s razlučivosti slike od 2880 x 1600. Usporedno s trenutnim Vive HMD-om, to je povećanje od 78 posto.

“Postoji jasna potreba na VR tržištu za vrhunskim VR iskustvom s visokokvalitetnim zaslonom, integriranim zvukom i najboljim komponentama koje su danas dostupne u headsetu“, izjavio je Daniel O’Brien, GM U.S., VIVE.

“Vive Pro nudi neposrednu nadogradnju za ljubitelje VR-a i tvrtke koje žele iskoristiti najbolje VR iskustvo.”

Što se tiče zvuka, novi Vive Pro ima integrirane slušalice s ugrađenim pojačalom kako bi se dobio bogatiji zvuk i pojačani osjećaj prisutnosti. Također, sadrži i dvostruke mikrofone s aktivnim uklanjanjem buke te dvostruke prednje kamere.

htc_adapter_img4Danas je također predstavljen Vive bežični adapter s integracijom bežičnih VR slušalica za Vive i Vive Pro. Adapter će biti dostupan tijekom trećeg kvartala ove godine.

“Bežični VR je bio na gotovo svakom korisnikovom popisu od kada je tehnologija otkrivena”, izjavio je Frank Soqui, Virtual Reality Group – Intel Corporation.

“S HTC-ovom suradnjom za komercijalizaciju Intelove WiGig tehnologije jamčit ćemo da bežični VR zadovoljava najpristupačniju kvalitetu za kućne korisnike i poslovne potrošače VR-a.”

HTC VIVE je tijekom sajma predstavio i Viveport VR te spajanje Vive Videa s Vimeom.

htc_vive_pro_img2
htc_vive_pro_img1

 

09.01.2018 Autor:  


E3 2018: Najave, traileri i novosti o nadolazećim igrama

OSTALE VIJESTI

22.06.2018

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite Shadowrun Returns Deluxe

Autor:  

Humble Bundle je na svojem servisu omogućio besplatno preuzimanje igre Shadowrun Returns Deluxe koja je inače dostupna po cijeni od 22,99€. Ova Deluxe verzija dolazi s glavnom igrom i njenim dodacima Anthology i Soundtrack.

shadowrunReturns_image1Svi koji se odluče do 23. lipnja preuzeti kod za igru te ju aktiviraju do 07. srpnja 2018. godine na Steamu, zadržat će ju zauvijek u svojoj kolekciji igara. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani Humble Bundle korisnički račun. Svoj kod možete preuzeti sa službene prodajne stranice igre pritiskom na ‘Add to cart’ i zatim ‘Checkout’. Kod će stići na e-mail adresu koja je iskorištena prilikom registracije Humble Bundle računa. Kako se ključ aktivira putem Steama, potrebno je imati aktivirani Steam račun i instaliranu aplikaciju.

Što se tiče drugih sličnih promocija, zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti Peggle.

misc
22.06.2018

Project Wingman prikupio 270% traženog iznosa na Kickstarteru

Autor:  

Abi Rahmani iz Australije nedavno je pokrenuo Kickstarter kampanju prikupljanja novaca za njegovu arkadno akcijsku igru pod imenom Project Wingman. Sada je s još 11 dana do kraja kampanje prikupila 270 posto financijskog cilja.

Project-Wingman_img1Rahmani za sada planira objaviti igru za Windows PC, no s vrlo uspješnom kampanjom koja je u samo 16 sati prikupila ciljanih 26.494 dolara razmatraju se i druge platforme.

Kampanja je trenutno prikupila 70.452 dolara od strane 1.940 ulagača. Podržati ju možete putem službene Kickstarter stranice igre.

misc
21.06.2018

Objavljen datum lansiranja igre Dragon Ball FighterZ za Switch

Autor:  

Tvrtka Bandai Namco Entertainment Europe potvrdila je kako će njihova igra Dragon Ball FighterZ za Nintendo Switch konzolu biti dostupna od 28. rujna ove godine.

dragonBallFighterZ_image1Igrači će u ovoj igri imati priliku isprobati brze borbe s ikoničnim likovima uključujući i dodatne likove koji su nedavno pridodani drugim platformama.

Također, igrači koji prednaruče igru bit će nagrađeni s pristupom likovima Goku i Vegeta SSGSS od samog početka igre te japansku verziju klasične Super NES igre Dragon Ball Z: Super Butoden.

Dragon Ball FighterZ je borilačka igra koja je trenutno dostupna na Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One platformama od 26. siječnja ove godine.

misc
21.06.2018

Besplatno preuzmite i isprobajte Killing Floor 2 za PS4 i XO

Autor:  

Xbox One Gold i PlayStation 4 Plus korisnici od sada imaju priliku besplatno preuzeti i isprobati multiplayer FPS igru pod imenom Killing Floor 2. Igra će biti dostupna besplatno do 25. lipnja ove godine.

killing_floor_2_img3Besplatno isprobavanje igre uslijedilo je povodom nedavne objave Killing Floor 2 ažuriranja pod imenom The Summer Sideshow: Treacherous Skies koje uvodi novi sadržaj u igru, uključujući nova oružja, Summer Zeds i mape.

Napominjemo da besplatna verzija igre ne ostaje u vašoj kolekciji igara nakon što istekne rok ove ponude. Za nastavak igranja potrebno je kupiti igru.

Igra Killing Floor 2 dostupna je od studenog 2016. godine za Microsoft Windows i PlayStation 4 platforme te od kolovoza 2017. godine za Xbox One.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)