Besplatno zaigrajte demo igre Little Misfortune

Tvrtka Killmonday Games objavila je demo verziju svoje igre Little Misfortune koju svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti i zaigrati na Steamu i Itch.io-u.

littleMisfortune_image2U pitanju je interaktivna priča koja prati priču osmogodišnjakinje pri njenoj potrazi za vječnom srećom kako bi je poklonila svojoj majci. Iza igre stoje dvije osobe – Natalia Martinsson i Isak Martinsson koji su prethodno radili na igri Fran Bow.

Little Misfortune bi trebao stići na PC platformu tijekom ove godine, dok će na konzole i mobilne uređaje stići nakon lansiranja na PC.

23.04.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

24.08.2019

GALERIJA: Kako je izgledalo na ovogodišnjem Gamescomu u Njemačkoj

Autor:  

Završio je i ovogodišnji Gamescom sajam koji se temelji na industriji videoigara gdje su posjetitelji imali mogućnost upoznati se s proizvodima raznih velikih tvrtka i indie studija. Ove godine je bio još veći kada se usporedi s prošlom godinom i to za pet posto.

gamescom_gl_img3Od 210 tisuća kvadratnih metara gdje su izlagači iz pedesetak različitih država predstavljali svoje proizvode, prisustvovalo je i devetoro hrvatskih tvrtki među kojima su bili i Pandora Studio (Gamepires), Intercorona (Little Green Men Games), Ironward i Exordium Games. Oni su u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom imali zajednički štand na poslovnom dijelu Gamescoma.

gamescom2019_galerija_img3

gamescom2019_galerija_img26

gamescom2019_galerija_img13

gamescom2019_galerija_img24

gamescom2019_galerija_img27

gamescom2019_galerija_img29

gamescom2019_galerija_img18

gamescom2019_galerija_img15

gamescom2019_galerija_img20

gamescom2019_galerija_img19

gamescom2019_galerija_img30

gamescom2019_galerija_img28

gamescom2019_galerija_img32

gamescom2019_galerija_img31

gamescom2019_galerija_img34

gamescom2019_galerija_img14

gamescom2019_galerija_img33

gamescom2019_galerija_img7

gamescom2019_galerija_img4

gamescom2019_galerija_img5

gamescom2019_galerija_img21

gamescom2019_galerija_img23

gamescom2019_galerija_img1

gamescom2019_galerija_img12

gamescom2019_galerija_img16

gamescom2019_galerija_img25

gamescom2019_galerija_img10

misc
24.08.2019

GAMESCOM 2019: Zaigrali smo fantastičnu horor igru Blair Witch

Autor:  

Tijekom ovogodišnjeg Gamescoma u Njemačkoj smo imali priliku zaigrati novi demo horor igre Blair Witch koji nas je sa svojim dizajnom, gameplay mehanikama i dobrim horor tempom uspio ugodno oduševiti.

U pitanju je first person horor igra u kojoj će igrači moći preuzeti ulogu bivšeg policajca u njegovoj potrazi za nestalim dječakom u  šumi Black Hill. Dok priča započinje kao standardna istraga, ubrzo se pretvara u noćnu moru glavnog protagonista gdje se mora suočiti sa svojim strahovima, ali i misterioznom silom koja proganja tu šumu.

Dok smo u početku mislili kako će Blair Witch nuditi “walking simulator” horor iskustvo, ali samo s elementima iz svjetski popularnog filmskog serijala istog imena, ovaj demo nas je uspio ugodno iznenaditi s količinom gameplay mehanika, zanimljivih zagonetki, ali i napetom atmosferom.

Blair Witch nema klasične borbene mehanike s vatrenim oružjima, ali je u igri prisutan sistem branjenja sebe i svojeg psa Bulleta od agresivnih neprijatelja uz pomoć svoje svjetiljke. Jedna od zanimljivih mehanika unutar igre jest baš taj pas kojem će te tijekom igranja moći davati naredbe da prati mirise, pozvati ga k sebi, ali i pohvaliti ili kazniti ovisno o njegovom ponašanju. On će često reagirati na obližnju opasnost s lajanjem i režanjem što nije nimalo ugodno kada se nalazite dezorijentirani u mračnoj šumi. Također treba imati na umu da će se, ovisno o ponašanju igrača, njegova poslušnost i ponašanje mijenjati kroz igru.

Ovaj demo je također prikazao s kakvim zagonetkama će se suočavati igrači, a ona koja se najviše ističe jest premotavanje “ukletih” video kazeta koje mogu imati utjecaja na svijet unutar igre. Na primjer, ako naiđete na zaključana vrata i pregledate određenu kazetu do točke gdje je neka osoba otvorila ta vrata, ona će u tom trenutku biti otvorena i za vašeg protagonista.

Što se tiče horor aspekta, ova demo verzija nam je ponudila stvarno napeto horor iskustvo s većim fokusom na atmosferu dobivenom vizualima, zvukovima i neugodnošću što se sve može nalaziti iza sljedećeg ugla. Sudeći po ovoj verziji igre, Blair Witch bi mogla biti kvalitetna horor igra za sve fanove ovog žanra! Ona će biti dostupna na PC i Xbox One platformama od 30. kolovoza ove godine.

misc
24.08.2019

Epic Games Store će sljedećeg tjedna nuditi dvije besplatne igre

Autor:  

Dok korisnici Epic Games Storea trenutno imaju priliku besplatno preuzeti igru pod imenom Fez, od 29. kolovoza do 05. rujna će imati priliku besplatno preuzeti igre Celeste i Inside.

inside_image2Celeste je single-player platformer u kojoj igrači preuzimaju ulogu Madeline pri njenom cilju dolaska na vrh planine Celeste. Igra je stigla na tržište prošle godine u siječnju, a dočekana je s mnogobrojnim pozitivnim ocjenama od recenzenata i igrača.

Što se tiče druge igre, Inside je puzzle platformer iza kojeg stoji Playdead – studio koji je u 2010. godini lansirao i svjetski popularnu igru Limbo. Kao i Celeste, igra je nakon dolaska na tržište dočekana s velikim brojem pozitivnih ocjena gdje je primila čak i šesnaest nagrada u kategorijama za najbolju indie igru, najbolji zvuk, najbolje vizuale i najbolju priču.

Oni koji su zainteresirani preuzeti igru Fez, moraju samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘FREE’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

misc
23.08.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Fez

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu tijekom sljedećih tjedan dana besplatno preuzeti igru Fez koja inače košta 7,99€.

fez_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘FREE’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

U pitanju je platformer sa zagonetkama u kojem igrači preuzimaju ulogu Gomeza u 2D svijetu. Nakon što mu se otkrije postojanje treće dimenzije, započinje svoju potragu za istinom o realnosti o stvarnosti i percepciji.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu