Besplatno zaigrajte demo hrvatske igre Saint Kotar na Steamu

Hrvatski studio Red Martyr Entertainment je prošlog mjeseca pokrenuo Kickstarter kampanju za svoju igru Saint Kotar koja je do sada prikupila gotovo 25 tisuća dolara, a zajedno s tom kampanjom je stigao i besplatni demo igre pod imenom The Yellow Mask kojeg svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti i zaigrati na Steamu.

saintKotar_image6Ovaj demo nudi čak dva do tri sata igranja, a do sada je na Steamu primio sveukupno 123 korisničke recenzije od kojih je 99 ocijenjeno pozitivno. Saint Kotar je psihološka horor point-and-click igra u će igrač imati mogućnost preuzeti ulogu dvoje glavnih protagonista koji pokušavaju pronaći istinu iza serije ubojstava u Hrvatskoj, navodno povezanih sa štovanjem đavla. Nudit će do dvadeset sati igranja, a velik fokus usmjeren je na spomenutu priču u kojoj će igrač morati donositi odluke s posljedicama te na atmosferu dobivenom originalnim skladbama, ručno nacrtanim vizualima i glasovnom glumom.

Ako vam se sviđa ovaj demo i željeli bi ste vidjeti ostatak igre, razmotrite uložiti u njenu Kickstarter kampanju koja traje do 17. srpnja ove godine.

08.07.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Watch Dogs: Legion - VIDEO RECENZIJA

OSTALO SA DOMACE SCENE

15.01.2021

Besplatno isprobajte Primordials of Amyrion na EGS-u i Steamu

Autor:  

Svi zainteresirani mogu do 18. siječnja ove godine besplatno preuzeti i isprobati hrvatsku igru Primordials of Amyrion na Epic Games Storeu i Steamu. Napominjemo kako je ova ponuda dostupna do spomenutog datuma, a za nastavak igranja potrebno je kupiti igru na jednoj od dostupnih platformi.

primordials_image14Primordials of Amyrion je strateška 1v1 multiplayer igra u kojoj igrač upravlja kraljevstvom i razvija vojsku kako bi stekao prednost te pobijedio svojeg suparnika. U pitanju Early Access naslov, a to znači da je igra još uvijek u aktivnom razvoju i da su mnogi njeni trenutno implementirani elementi skloni promjenama. S najavom ovog besplatnog perioda stigla je i nova zakrpa s kojom su implementirane razne tražene značajke – od toga da svi Primordialsi sada imaju svoj jedinstveni osnovni napad pa do raznih poboljšanja u glazbi, animacijama i zvukovima.

Na tržište je stigla početkom listopada prošle godine, a do sada je, barem na Steamu, imala slabiji početak. Trenutno joj sveukupna ocjena korisničkih recenzija stoji na Mixed, a sudeći po informacijama na SteamDB-u, vrhunac u broju igrača dogodio se drugi dan nakon lansiranja kada je igru u isto vrijeme igralo sveukupno četrnaest igrača.

misc
30.12.2020

Steam: Srpske igre na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji

Autor:  

U tijeku je ovogodišnja zimska rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od proizvođača videoigara iz Srbije.

adamWolfe_image2U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinom srpskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Games made in Serbia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova ponuda dostupna je do 05. siječnja 2021. godine.

  • UnderRail – 7,09€     (14,19€) | -50%
misc
24.12.2020

Steam: Hrvatske igre na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji

Autor:  

Započela je ovogodišnja zimska rasprodaja na Steamu, a među mnogobrojnim naslovima sa sniženom cijenom nalaze se i one od domaćih proizvođača videoigara.

hrvatskeIgre_image3U opisu svake igre piše trenutna te originalna cijena. Listu s većinu hrvatskih igara možete pronaći na Steam Curator stranici pod imenom Made in Croatia. Ako ste zainteresirani za cijeli niz popusta na ovogodišnjoj zimskoj rasprodaji, obavezno provjerite službenu stranicu Steam servisa. Ova promocija vrijedi do 05. siječnja 2021. godine.

  • SCUM – 14,99€     (24,99€) | -40%
misc
21.12.2020

Prijavite se na nadolazeći online tečaj i naučite raditi igre u Unreal Engineu

Autor:  

Švedski izdavač Raw Fury je u suradnji s Epic Gamesom i GameDev Academy iz Rumunjske najavio kako će se u ožujku sljedeće godine održati besplatni online tečaj izrade videoigre u Unreal Engineu 4 i mogućnost plaćenog stažiranja u zagrebačkom studiju Fury Studios.

unreal_engine4_image5Ovaj tečaj trajat će sveukupno 34 sata, a fokusirat će se na korištenje najvažnijih značajki Unreal Enginea i izradu igre u programskom jeziku C++. Zainteresirani mogu poslati CV sa svojim dosadašnjim iskustvom u razvoju videoigara i pismo u kojemu je opisuju svoj interes za ovim tečajem. Te prijave su otvorene do 03. veljače 2021. godine, dok će lista svih odabranih dvadeset sudionika biti objavljena 12. veljače.

Što se tiče minimalnih zahtjeva za prijavu, kandidati moraju živjeti u nekim od sljedećih država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Grčka i europski dio Turske. Također, od sudionika će se zahtijevati osnovno poznavanje programskog jezika C++ i engleskog jezika jer će se taj tečaj održati na engleskom.

Iako sudionici neće primiti službeni certifikat, oni najbolji bit će pozvani na stažiranje u zagrebačkom studiju Fury Studios ili nekom drugom studiju u regiji.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA