Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Kingdom Come: Deliverance

Korisnici Epic Games Storea mogu do 20. veljače ove godine besplatno preuzeti igru Kingdom Come: Deliverance koja inače košta 29,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

kingdomComeDeliverance_image1 – kopijaZa preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

Kingdom Come Deliverance je akcijska RPG igra s otvorenim svijetom i fokusom na povijesno točnom i realističnom sadržaju. Nudi nelinearnu priču s raznim načinima kako riješiti dostupne misije, izazovne borbene mehanike, mogućnost razvijanja sposobnosti glavnog protagonista i svijet koji reagira na igračeve odluke i ponašanja.

13.02.2020 Autor:  


Poslovi @ Jooble

Utjecaj koronavirusa COVID-19 na industriju videoigara

OSTALE VIJESTI

03.04.2020

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Symmetry

Autor:  

Korisnici GOG-a imaju priliku besplatno preuzeti igru pod imenom Symmetry do 05. travnja ove godine. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

symmetry_image1Za preuzimanje potrebno je odabrati GET IT FREE nakon čega se proizvod automatski veže s vašim GOG računom. Napominjemo kako je potrebno imati registrirani korisnički račun na GOG-u.

Što se tiče drugih sličnih ponuda, svi zainteresirani mogu u ovom trenutku besplatno preuzeti igre Gone Home, Autobahn Police Simulator, Totally Reliable Delivery Service i Drawful 2.

misc
03.04.2020

MLB The Show 20 iz perspektive nekoga tko ne zna ništa o bejzbolu

Autor:  

MLB The Show 20 – igra o kojoj osobno znamo samo dvije stvari: Da se radi o bejzbolu – sportu o kojem apsolutno ništa ne znamo te da je najava prestanka PS4 ekskluzive ovog serijala uzrokovala jedan od boljih freakout videa.

Odmah na početku moramo reći da ovo nije recenzija s kojom ćemo istražiti sve uvedene promjene i svaki detalj ove igre – za to vjerujemo da postoji već hrpa drugih recenzija i analiza. Ovo bi moglo biti zanimljivo istraživanje s naše strane o ulasku u žanr koji nam i nije baš na prvom izboru, tj. zapravo nije ni među top deset, i to još sport s kojim smo jedino imali doticaj u nekim malo starijim filmovima.

MLBTheShow20_2

S time rečeno, krenimo redom!

Pokušali smo za početak čisto vidjeti kako funkcionira igra, ali apsolutno ništa nismo shvaćali što se događa na terenu – zašto udarač nekad ne želi udarati lopticu, jesu ovi igrači iza na našoj strani ili od suparnika, koja je uopće njihova uloga i kako sveukupno bodovanje uopće funkcionira. Jednostavno rečeno, nije imalo smisla nastaviti tako na slijepo igrati pa smo se odlučili napraviti korak unatrag i krenuli gledati tutorijale na YouTubeu – prvo s najosnovnijim pravilima, pa dodatnim detaljima i onda smo se za kraj išli uživjeti u ulogu – nabavili si hotdog i krenuli gledati pravu utakmicu.

Koliko zapravo nismo znali o bejzbolu pokazuje i činjenica da smo mi uvijek mislili da je napadač onaj koji baca lopticu, a zapravo je obrnuto – udarač napada i pokušava osvajati baze na terenu.

S nekom idejom kako funkcionira sport, krenuli smo ispočetka s Career modom u kojem igrači mogu napraviti vlastitog lika, odabrati mu ulogu i raditi na njegovoj karijeri. Započevši u maloj ligi, vaš zadatak će biti vježbati i razvijati svoje vještine, raditi na odnosima s drugim igračima u timu, donositi poslovne odluke koje će utjecati na njegovu karijeru te napredovati do MLB-a.

MLBTheShow20_1

Uz tjedne izazove gdje možete osvojiti razne nagrade, možete zaigrati trenutke koji označili povijest bejzbola s Moments modom, uživati u lokalnom multiplayeru, isprobati tzv. Retro mod koji nudi gameplay elemente iz starijih MLB naslova te sastavljati najbolji mogući tim s karticama u Diamond Dynasty modu.

Glavni dio gameplayja na terenu se zapravo svodi na nekoliko mini igara bacanja i udaranja, dok se ostatak svodi na procjenjivanje koliko se baza može osvojiti ili obraniti od napada. Naravno, to je gameplay objašnjen u njegovom najjednostavnijem mogućem obliku, ali za one koji žele ući dublje u igru mogu paziti više na taktičke elemente pravilne izmjene, pripreme i iskorištavanje svih manjih, ali značajnih pravila ovog sporta.
Što se tiče vizuala, MLB The Show 20 izgleda…ok. Dok se najviše detalja nalazi na igračima, stvari u pozadini nisu baš pohvalne. Za Sonyjevu igru koja je izašla u 2020. godini da ima tako loše teksturirane detalje, ovo je daleko ispod nekog očekivanog standarda.

MLBTheShow20_8

Odlučili smo malo istražiti koji developer stoji iza ove igre i naišli na Sonyjev studio u San Diegu. Što su oni do sada napravili? Surađivali su s drugim developerima na igrama Drawn to Death i StarBlood Arena čiji su serveri sada ugašeni, a tijekom zadnjih pet godina su radili na Kill Strain i Gnomageddon, naravno uz svakogodišnje lansiranje novih MLB igara. Serveri za Kill Strain su ugašeni prošle godine, a Gnomageddon nikad nije bio završen. Očito je ovo serijal gdje se studio najviše snalazi jer radi na njemu još od 2006. godine.

Gledajući iz tehničke perspektive, nismo naišli na neke veće probleme rušenja igre ili težih padova u fps-u, već samo na neke manje, ali ipak primjetne bugove.

Što na kraju reći o igri?

MLB The Show 20 je bio odlazak iz naše zone udobnosti jer inače najviše uživamo u igrama gdje je priča u glavnom fokusu – bilo da je u pitanju horor, RPG ili neki drugi žanr – a ovo istraživanje novog žanra pokazalo se kao stvarno zanimljivo i novo iskustvo koje nas trenutno potiče na daljnja istraživanja igara koje nas prije i nisu baš privlačile.

MLBTheShow20_3

Iako znamo da nismo ušli u veće detalje i da ova igra zapravo nudi još hrpu dodatnog sadržaja i zanimljivih tehnika o samom sportu, ovo je bilo naše prvo iskustvo s bejzbolom i s ovim serijalom.

Jednostavno rečeno, zabavili smo se. Sva ta nova pravila u kombinaciji s nadmudrivanjem u iznimno napetim situacijama uspjeli su nas zabaviti – i u pravom sportu, a i ovoj igri koja ju je dosta vjerno predstavila. Količina sadržaja i modova je stvarno impresivna, barem za nekoga čije je ovo prvo iskustvo sa serijalom.

misc
03.04.2020

Rare najavio da Sea of Thieves dolazi na Steam

Autor:  

Rare je potvrdio kako će uskoro objaviti točan datum lansiranja igre Sea of Thieves na Steam – igra koja je do trenutno jedino dostupna na Xbox One platformi i Microsoftovom Storeu.

seaOfThieves_image5Više od deset milijuna jedinstvenih igrača se već upustilo u potragu za avanturama, blagom i slavom, a uskoro ćemo otvoriti pozlaćena vrata kako bi pružili dobrodošlicu i korisnicima Steama.

Ova verzija igre stići će i s cross-platform podrškom što znači da će igrači na svim dostupnim platformama moći zajedno igrati igru.

Sea of Thieves je akcijsko avanturistička igra u kojoj igrač preuzima ulogu gusara koji jedri na moru, samostalno ili kao dio posade do četiri igrača. Igra je dostupna na PC i Xbox One platformama od 20. ožujka 2018 godine gdje je u početku primila raznovrsne ocjene od recenzenata, ali da se mišljenje o igri postepeno mijenjalo na bolje s redovnim ažuriranjima.

misc
03.04.2020

Najavljena sljedeća besplatna igra na Epic Games Storeu

Autor:  

Dok korisnici Epic Games Storea trenutno imaju priliku besplatno preuzeti igre Gone Home, Hob i Drawful 2, od 09. do 16. travnja ove godine moći će sa svojim korisničkim računom povezati igru Sherlock Holmes Crimes and Punishment.

sherlockHolmesCrimesAndPunishment_image1U pitanju je avanturistička igra u kojoj preuzimate ulogu poznatog detektiva Sherlocka Holmesa koji sa Watsonom mora riješiti niz raznovrsnih zločina. Tijekom rješavanja slučaja će te izvoditi mnoga ispitivanja, sakupljati dokaze, obavljati kemijske eksperimente te kreirati vlastite teorije na bazi prikupljenih informacija. Ono što je pohvalno jest to što prilikom kreiranja tih teorija, možete netočnom logikom ili zbog manjka pravih dokaza optužiti i krivu osobu.

misc

Alien RPG - VIDEO RECENZIJA