Bear McCreary o radu na glazbi iz igre God of War

Akcijsko avanturistička single-player igra pod imenom God of War bit će ekskluzivno dostupna na PlayStation 4 platformi za tri dana, točnije 20. travnja, dok je od sada putem Spotify web stranice dostupna glazba za tu igru.

godOfWar_image3Povodom izlaska glazbe za igru, njen skladatelj Bear McCreary koji je prethodno radio na glazbi iz TV serija Battlestar Galactica, The Walking Dead i Outlander te filmu The Cloverfield Paradox objavio je iskustvo rada na glazbi putem službenog PlayStation bloga.

“Kada me je Santa Monica Studio pitao da kreiram glazbu za novi God of War, bio sam zapanjen, jer sam veliki fan originalnih igara u franšizi.”

“Dok sam surađivao s direktorom igre Coryjem Barlogom, postalo je jasno da će ova nova igra zahtijevati sasvim novu glazbu koja ne ponavlja nezaboravnu glazbu originalnih igara, već ulazi u novi glazbeni teritorij. Uzeo sam svoja sjećanja iz klasične God of War skladbe – duboke zborove, udaranje bubnjeva i visokih tonova mjedovih instrumenata – i ponovno ih izumio za Norse age. Napisao sam novu skladbu i predstavio egzotične instrumente i jezike iz različitih sjevernoeuropskih narodnih tradicija.”

McCreary je najviše istaknuo Memories of Mother – prvu skladbu koju je napisao za igru te prvobitno napustio. Skladba je tada bila napisana za samog Kratosa, ali su odustali od te ideje jer je skladba bila previše tužna i lirična da predstavlja Kratosa. Sada stoji kao skladba iza Arteusove majke.

“Oko godinu dana nakon što sam počeo pisati, pomaknuo sam fokus skladanja i postalo je jasno da bih trebao imati skladbu za predstavljanje Atreusove majke. Tada sam se sjetio lijepe melodije koju sam napustio! Upravo je to bila skladba koja mi je trebala. Ta skladba je potom stavljena u desetke scena i sada se pojavljuje isto ili ako i ne više od Katraosove glavne skladbe.”

17.04.2018 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALE VIJESTI

17.10.2018

Pomaknut datum izlaska igre Wreckfest za konzole

Autor:  

Tvrtke THQ Nordic i Bugbear Entertainment objavile su kako će njihova igra pod imenom Wreckfest za PlayStation 4 i Xbox One izaći kasnije nego očekivano. Lansiranje će biti odgođeno s 20. studenog na nepoznati datum u 2019. godini.

wreckfest_img2“Wreckfest za konzole bit će objavljen tek kada ćemo uživati igrati ga. Nakon odličnog lansiranja na PC-u, mjerilo za lansiranje igre na konzole je znatno veće. Trenutačno, tim treba više vremena za poliranje multiplayer segmenta igre kao i cjelokupne izvedbe igre kako bi se moglo usporediti s iskustvom igranja na PC-u”, izjavio je Roger Joswig, viši producent u THQ Nordicu.

Wreckfest je trkača igra koja je izašla iz Early Accessa 14. lipnja ove godine. Tijekom svog boravka na Early Accessu, igra je primila 7,9 tisuća korisničkih recenzija od kojih je 5,5 tisuća ocijenjeno pozitivno.

misc
17.10.2018

TOP 10 PS Classics igara s najviše preuzimanja tijekom rujna

Autor:  

Tvrtka Sony Entertainment objavila je putem službenog PlayStation bloga listu PS Classics igara s najviše preuzimanja tijekom kolovoza ove godine.

gta_san_adreas_img1Prvo mjesto te liste ponovno je zauzela igra Grand Theft Auto: San Andreas dok se iza nje redom nalaze igre Bully, Destroy All Humans! 2, The Warriors i Grand Theft Auto: The Trilogy.

Igra Grand Theft Auto: San Andreas izašla je na tržište za PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, Xbox 360, OS X, PlayStation 3, iOS, Android, Windows Phone i Fire OS.

Top 10 najprodavanijih PS Classics igara tijekom rujna:

  • 1. Grand Theft Auto: San Andreas
  • 2. Bully
  • 3. Destroy All Humans! 2
  • 4. The Warriors
  • 5. Grand Theft Auto: The Trilogy
  • 6. Destroy All Humans!
  • 7. Grand Theft Auto: Vice City
  • 8. Psychonauts
  • 9. Red Dead Revolver
  • 10. Metal Slug Anthology
misc
17.10.2018

Crysis trilogija od sada kompatibilna s Xbox One

Autor:  

Larry Hryb, direktor programiranja za Xbox Live, je putem službenog Twitter profila objavio kako su igre Crysis, Crysis 2 i Crysis 3 od sada kompatibilne s konzolom Xbox One.

crysis3_2_570X300Uz navedene igre, prethodno su na listi kompatibilnih igara pridodane i Metal Gear Solid 2, Metal Gear Solid 3 HD Call of Duty: Modern Warfare 2, Tomb Raider: Legend, Lara Croft Tomb Raider Anniversary, Silent Hill: HD Collection, Silent Hill Homecoming, Call of Duty: Modern Warfare 3, Saints Row, Saints Row: Gat Out of Hell i Toybox Turbos.

Cijela lista Xbox 360 igara koje su kompatibilne s Xbox One konzolom dostupna je na službenoj Major Nelson web stranici.

misc
17.10.2018

Dark Sword dostigao deset milijuna preuzimanja

Autor:  

Akcijska RPG igra Dark Sword na kojoj je samostalno radio Nam-won Lee uspjela je od ožujka 2016. godine dostići deset milijuna preuzimanja. Tijekom prve godine dostupnosti na tržištu, u Rusiji i Kazahstanu je odabrana za najbolju igru godine na Google Play platformi.

darkSword_image1S ciljem proslave ovog uspjeha, izdavačka tvrtka Nanoo Company cilja igračima pokloniti niz predmeta unutar igre tijekom sljedećih mjesec dana. Nanoo je također izjavio kako kvalitetni vizuali i gameplay elementi stoje iza ovog uspjeha te da nastavlja dalje s podrškom manjih indie studija i njihovih igara na svjetskom tržištu.

Svi koji su zainteresirani za ovu igru, mogu ju besplatno preuzeti putem Google Play i App Store servisa.

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)