Bear McCreary o radu na glazbi iz igre God of War

Akcijsko avanturistička single-player igra pod imenom God of War bit će ekskluzivno dostupna na PlayStation 4 platformi za tri dana, točnije 20. travnja, dok je od sada putem Spotify web stranice dostupna glazba za tu igru.

godOfWar_image3Povodom izlaska glazbe za igru, njen skladatelj Bear McCreary koji je prethodno radio na glazbi iz TV serija Battlestar Galactica, The Walking Dead i Outlander te filmu The Cloverfield Paradox objavio je iskustvo rada na glazbi putem službenog PlayStation bloga.

“Kada me je Santa Monica Studio pitao da kreiram glazbu za novi God of War, bio sam zapanjen, jer sam veliki fan originalnih igara u franšizi.”

“Dok sam surađivao s direktorom igre Coryjem Barlogom, postalo je jasno da će ova nova igra zahtijevati sasvim novu glazbu koja ne ponavlja nezaboravnu glazbu originalnih igara, već ulazi u novi glazbeni teritorij. Uzeo sam svoja sjećanja iz klasične God of War skladbe – duboke zborove, udaranje bubnjeva i visokih tonova mjedovih instrumenata – i ponovno ih izumio za Norse age. Napisao sam novu skladbu i predstavio egzotične instrumente i jezike iz različitih sjevernoeuropskih narodnih tradicija.”

McCreary je najviše istaknuo Memories of Mother – prvu skladbu koju je napisao za igru te prvobitno napustio. Skladba je tada bila napisana za samog Kratosa, ali su odustali od te ideje jer je skladba bila previše tužna i lirična da predstavlja Kratosa. Sada stoji kao skladba iza Arteusove majke.

“Oko godinu dana nakon što sam počeo pisati, pomaknuo sam fokus skladanja i postalo je jasno da bih trebao imati skladbu za predstavljanje Atreusove majke. Tada sam se sjetio lijepe melodije koju sam napustio! Upravo je to bila skladba koja mi je trebala. Ta skladba je potom stavljena u desetke scena i sada se pojavljuje isto ili ako i ne više od Katraosove glavne skladbe.”

17.04.2018 Autor:  


SCUM je za igrače koji traže akciju i one koji traže detaljni survival

OSTALE VIJESTI

15.01.2019

Stigao novi Humble Bundle s igrama iza kojih stoji Double Fine

Autor:  

The Humble Bundle servis objavio je novi paket s igrama iza kojih stoji tvrtka Double Fine. Kao što je to i s većinom Humble Bundle paketa, potrošači ovdje imaju mogućnost odabira cijene i paketa. Ova ponuda dostupna je do 29. siječnja 2019. godine.

gangBeasts_image1Paket koji košta najmanje jedan dolar sadrži igre Mountain, 140 i THOTH. Kako bi se otključale dodatne igre GNOG i Escape Goat 2, potrebno je uplatiti više od trenutnih 6,38 dolara.

Po cijeni od 10 dolara moguće je kupiti sve do sada navedene igre te Gang Beasts i Everything.

misc
15.01.2019

Quake 1.5 mod dovodi nove neprijatelje, nova oružja i poboljšani gore sistem

Autor:  

Stigao je novi trailer za Quake 1.5 mod koji će u igru dovesti nove neprijatelje, nova oružja, promjene u dizajnu staza i poboljšani gore sistem. Taj mod ući će u stadij javnog beta testiranja 18. siječnja ove godine što znači da će ga od tada svi zainteresirani moći besplatno preuzeti i isprobati.

quake15_image2Uz navedene promjene, Quake 1.5 uvesti će dodatne staze na sam kraj igre, ali i posebnu tajnu stazu čiji je ulaz sakriven unutar postojećih staza u Quakeu. Što se tiče samih vizuala, moderi su izjavili kako ciljaju pružiti stil sličnom originalu, a to znači da HD teksture neće biti službeno podržane.

misc
15.01.2019

Resident Evil 2 Remake cenzuriran u Japanu

Autor:  

Kao što je to bio primjer s igrama Resident Evil 7, The Witcher 3: Wild Hunt i The Order 1886, na japansko tržište stići će cenzurirana verzija igre Resident Evil 2 Remake. Kada se usporedi japanska verzija s američkom ili europskom verzijom igre, količina nasilja unutar određenih scena je smanjena.

residentevil2_2019_image3Resident Evil 2 Remake će stići na PlayStation 4, Xbox One i PC platforme 25. siječnja, a u pitanju je igra koja je u potpunosti napravljena iz početka uz pomoć RE Engine alata s ciljem dostavljanja kvalitetnih vizuala i “bogatijeg” iskustva. Za razliku od originala koji nudi statične kamere, ovaj Resident Evil 2 dolazi s dinamičnom kamerom i drugim promjenama kako bi održala osjećaj horora i za igrače koji su upoznati s većinom detalja iz originala.

Trenutno je dostupna besplatna demo verzija koja igračima nudi priliku da isprobaju igru na samo trideset minuta. To znači da nakon tih trideset minuta igranja, demo postaje nedostupan za daljnje igranje. Sudeći po statistici u koju su uključeni igrači koji su omogućili RE NET postavke prilikom igranja, ovu demo verziju zaigralo je 1,59 milijuna igrača od kojih ju je samo dvadeset i osam posto uspjelo prijeći.

misc
15.01.2019

Steam popusti: Shadow of the Tomb Raider, Deus Ex i mnoge druge igre

Autor:  

Na Steam servisu dostupan je novi niz tjednih popusta u kojem se nalaze igre kao što su Shadow of the Tomb Raider, Just Cause 3 i Life is Strange: Before the Storm.

shadowOfTheTombRaider_image2U opisu svake igre piše trenutna te standardna cijena. Ako ste u potrazi za drugim igrama s popustima, obavezno provjerite cijelu listu igara koju možete pronaći na službenoj stranici Steam servisa. Ovi tjedni popusti vrijede do 21. siječnja 2019. godine.

  • Depth – 4,99€     (19,99€) | -75%

  • Thief – 4,49€    (29,99€) | -85%

*Napomena: Ovo nije cijela lista proizvoda s popustima

misc

Sylvio - VIDEO RECENZIJA (PS4)