Battlefield V dostigao 7,3 milijuna prodanih primjeraka do kraja 2018. godine

Andrew Wilson, glavni izvršni direktor tvrtke Electronic Arts, izjavio je kako zbog lansiranja igre Battlefield V u kasnijem dijelu blagdanskog perioda i stavljanja prioriteta na njenu single-player kampanju, umjesto fokusiranja na popularni battle royale mod, nisu uspjeli zadovoljiti njihova prodajna očekivanja za treći kvartal fiskalne 2019. godine. Naime, Electronic Arts je za to tromjesečje prognozirao kako će biti prodano oko osam milijuna primjeraka, ali Battlefield V je do kraja 2018. godine dostigao 7,3 milijuna prodanih primjeraka.

battlefield_5_img7U kolovozu smo utvrdili da nam je potrebno dodatno vrijeme za konačne prilagodbe osnovnih gameplay elemenata kako bi u potpunosti ostvarili potencijal live usluge, pa smo pomaknuli datum lansiranja u studeni kako bismo udovoljili tim ciljevima. Nažalost, to kasnije lansiranje značilo je lansirati igru dublje u konkurentni period blagdana gdje su veliki popusti bili veliki faktor. Osim toga, donijeli smo i odluku prioritiziranja drugih značajki za lansiranje, uključujući single-player iskustvo, umjesto battle royale moda. Ove godine, battle royale modovi postali su veoma popularni u akcijskim igrama. Kao rezultat tih odluka, borili smo se postići momentum i nismo uspjeli zadovoljiti naša prodajna očekivanja za taj kvartal.“, izjavio je Andrew Wilson, glavni izvršni direktor tvrtke Electronic Arts.

Wilson je nadodao kako Battlefield serijal stoji snažno s čak 27 milijuna igrača koji su tijekom ove fiskalne godine igrali igre iz tog serijala. Također, izjavio je kako ciljaju dovesti više igrača u Battlefield V s novim modovima i dodatnim sadržajem među kojima je i njihova verzija battle royale moda pod imenom Firestorm. Electronic Arts cilja s tim modom ponuditi battle royale iskustvo s timskim igranjem, vozilima i gameplay mehanikama po kojima je poznat Battlefield serijal.

Financijski direktor Blake Jorgensen je nadodao kako igra nije uspjela privući očekivani broj novih Origin Premier pretplata, navevši probleme kod lansiranja igre kao vjerojatni razlog. Unatoč tome, ostaju predani tom poslovnom modelu te se vesele novim pretplatnicima s lansiranjem igre Anthem.

Battlefield V je stigao na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme u studenome prošle godine gdje je primio uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata, ali niz kritika od nekih igrača koji su prigovorili na prikazivanje ženskih vojnika u Drugom svjetskom ratu.

06.02.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

18.06.2019

Stigla nova hrvatska mobilna igra Faraway: Tropic Escape

Autor:  

Samoborska tvrtka Pine Studio lansirala je svoju novu igru pod imenom Faraway: Tropic Escape koju svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti putem App Store i Google Play servisa. Kao što je to bilo u pitanju i s prethodnim naslovom u ovom serijalu, ova igra je napravljena u suradnji s domaćim studijom Somnium Games koji iza sebe ima lansiranu igru Inked.

faraway5_image1U pitanju je avanturistička puzzle igra u kojoj igrači imaju zadatak zaustaviti nadolazeću opasnost koju je pokrenula kćer od glavnog protagonista. Igra nudi osamnaest novih levela i opuštajuća 3D okruženja gdje igrači moraju riješiti niz ‘escape room’ zagonetki.

Svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti i isprobati početak igre, dok je za nastavak igranja potrebno uplatiti 3,99 američkih dolara.

misc
18.06.2019

Toadman Interactive otkupio britanski studio Antimatter Games

Autor:  

Švedska tvrtka Toadman Interactive otkupila je sto posto dionica britanskog studija Antimatter Games.

83_image1Duže vrijeme sam pratio Antimatter Games i impresioniran sam s igrama koje razvijaju. Imaju mnogo vještina koje jako cijenim i za koje sam uvjeren da mogu doprinijeti Toadmanovom uspjehu.“, izjavio je Robin Flodin, glavni izvršni direktor tvrtke Toadman Interactive.

Antimatter je osnovan u 2013. godini i broji dvadeset zaposlenika, a trenutno radi na novoj FPS igri pod imenom 83. Ta igra fokusira se na razdoblje hladnog rata, a trebala bi stići na tržište u 2021. godini.

Danas sa zadovoljstvom najavljujem da započinjemo novo putovanje s Toadmanom. Već neko vrijeme smo radili na nekoliko projekata i razvili iskusan tim koji je sposoban preuzeti veće projekte. Naš studio ima veliku strast za nadolazeću igru “83” i zajedno s Toadmanom moći ćemo dostići još dalje s igrom.“, izjavio je Rich Barham iz Antimattera.

misc
18.06.2019

G2A privukao više od 20 milijuna korisnika tijekom zadnjih 5 godina

Autor:  

G2A.COM Limited je pokrenuo svoju online trgovinu s videoigrama prije pet godina koja je do sada privukla dvadeset milijuna korisnika.

sivoTrziste_image1Ti korisnici su u tom periodu od pet godina kupili više od trideset šest milijuna igara na G2A-u, dok je najveći preprodavač tamo uspio prodati više od 4,7 milijuna proizvoda. Na vrhu najprodavanijih igara na G2A-u nalaze se Counter-Strike: Global Offensive, GTA 5 i Rocket League.

Za one koje nisu upoznati, G2A u svojoj osnovi omogućava ljudima prodavanje ključeva od igara koje im ne trebaju i to po nižoj cijeni. Nažalost, taj sistem su mnogi iskoristili s raznim metodama. Izvršni direktor tvrtke tinyBuild je još u 2016. godini izjavio kako je taj poslovni model pogrešan u svojim temeljima te da pogoduje ekonomiji crnog tržišta.

Sudeći po prodavaču na G2A servisu koji zarađuje oko 3 do 4 tisuće dolara mjesečno, kupuju se igre putem raznih legalnih servisa s informacijama ukradenih kreditnih kartica koje je moguće pronaći na mračnoj strani weba te ih na kraju prodaju s cijenom u pola nižom od standardne. Zbog sličnih metoda, službena online trgovina tvrtke je propala zbog iznimno velikog broja storniranja.

misc
17.06.2019

Steam popusti: Puyo Puyo Tetris, Steep i mnoge druge igre

Autor:  

Na Steam servisu dostupan je novi niz tjednih popusta u kojem se nalaze igre kao što su Puyo Puyo Tetris, Steep i Hearts of Iron III.

puyoPuyoTetris_image1U opisu svake igre piše trenutna te standardna cijena. Ako ste u potrazi za drugim igrama s popustima, obavezno provjerite cijelu listu igara koju možete pronaći na službenoj stranici Steam servisa. Ovi tjedni popusti vrijede do 24. lipnja 2019. godine.

  • Steep – 7,49€     (29,99€) | -75%

  • Ride 2 – 9,99€     (39,99€) | -75%

*Napomena: Ovo nije cijela lista proizvoda s popustima

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu