Battlefield V dostigao 7,3 milijuna prodanih primjeraka do kraja 2018. godine

Andrew Wilson, glavni izvršni direktor tvrtke Electronic Arts, izjavio je kako zbog lansiranja igre Battlefield V u kasnijem dijelu blagdanskog perioda i stavljanja prioriteta na njenu single-player kampanju, umjesto fokusiranja na popularni battle royale mod, nisu uspjeli zadovoljiti njihova prodajna očekivanja za treći kvartal fiskalne 2019. godine. Naime, Electronic Arts je za to tromjesečje prognozirao kako će biti prodano oko osam milijuna primjeraka, ali Battlefield V je do kraja 2018. godine dostigao 7,3 milijuna prodanih primjeraka.

battlefield_5_img7U kolovozu smo utvrdili da nam je potrebno dodatno vrijeme za konačne prilagodbe osnovnih gameplay elemenata kako bi u potpunosti ostvarili potencijal live usluge, pa smo pomaknuli datum lansiranja u studeni kako bismo udovoljili tim ciljevima. Nažalost, to kasnije lansiranje značilo je lansirati igru dublje u konkurentni period blagdana gdje su veliki popusti bili veliki faktor. Osim toga, donijeli smo i odluku prioritiziranja drugih značajki za lansiranje, uključujući single-player iskustvo, umjesto battle royale moda. Ove godine, battle royale modovi postali su veoma popularni u akcijskim igrama. Kao rezultat tih odluka, borili smo se postići momentum i nismo uspjeli zadovoljiti naša prodajna očekivanja za taj kvartal.“, izjavio je Andrew Wilson, glavni izvršni direktor tvrtke Electronic Arts.

Wilson je nadodao kako Battlefield serijal stoji snažno s čak 27 milijuna igrača koji su tijekom ove fiskalne godine igrali igre iz tog serijala. Također, izjavio je kako ciljaju dovesti više igrača u Battlefield V s novim modovima i dodatnim sadržajem među kojima je i njihova verzija battle royale moda pod imenom Firestorm. Electronic Arts cilja s tim modom ponuditi battle royale iskustvo s timskim igranjem, vozilima i gameplay mehanikama po kojima je poznat Battlefield serijal.

Financijski direktor Blake Jorgensen je nadodao kako igra nije uspjela privući očekivani broj novih Origin Premier pretplata, navevši probleme kod lansiranja igre kao vjerojatni razlog. Unatoč tome, ostaju predani tom poslovnom modelu te se vesele novim pretplatnicima s lansiranjem igre Anthem.

Battlefield V je stigao na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme u studenome prošle godine gdje je primio uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata, ali niz kritika od nekih igrača koji su prigovorili na prikazivanje ženskih vojnika u Drugom svjetskom ratu.

06.02.2019 Autor:  


Epic Games Store nastavlja s privremenim ekskluzivama na PC-u

OSTALE VIJESTI

18.10.2019

Epic Games Store će sljedećeg tjedna opet nuditi dvije besplatne igre

Autor:  

Dok korisnici Epic Games Storea trenutno imaju priliku besplatno preuzeti igre Observer i Alan Wake’s American Nightmare, od 24. do 31. listopada moći će besplatno preuzeti igre Layers of Fear: Masterpiece Edition i Q.U.B.E. 2.

layersOfFearQube2_image1Layers of Fear je psihološki horor u kojoj igrači preuzimaju ulogu psihički nestabilnog slikara koji pokušava napraviti svoje remek dijelo. Iza igre stoji Bloober Team, a do sada je primila raznovrsne ocjene od recenzenata i igrača. Našu recenziju igre možete pročitati ovdje.

Što se tiče igre Q.U.B.E. 2, u pitanju je puzzle igra koja prati priču arheologinje Amelia Cross nakon što se probudi među ruševinama drevnog izvanzemaljskog krajolika.

misc
18.10.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Alan Wake’s American Nightmare

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 24. listopada ove godine besplatno preuzeti igru Alan Wake American Nightmare koja inače košta 6,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

alanWakesAmericanNightmare_image1Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

misc
17.10.2019

Besplatno preuzmite i zauvijek zadržite igru Observer

Autor:  

Korisnici Epic Games Storea mogu do 24. listopada ove godine besplatno preuzeti igru Observer koja inače košta 27,99€. Svi koji se odluče povezati igru sa svojim korisničkim računom do spomenutog datuma, ona će ostati zauvijek u njihovom vlasništvu.

observer_image3Za preuzimanje igre potrebno je samo na prodajnoj stranici igre pritisnuti na ‘GET’ te na sljedećem koraku odabrati ‘Place Order’. Nakon tog postupka, igra je povezana s vašim korisničkim računom i možete ju instalirati i zaigrati kada god zaželite. Napominjemo kako je za preuzimanje ove igre potrebno imati registrirani korisnički račun za Epic Games Store i instaliranu njenu aplikaciju.

U pitanju je psihološka horor igra koja prati priču detektiva s mogućnošću hakiranja uma drugih ljudi. Na igri je radio Bloober Team, a dostupna je na tržištu od 2017. godine.

misc
17.10.2019

Pogledajte prvi trailer za PC verziju igre Red Dead Redemption 2

Autor:  

Rockstar Games je početkom ovog mjeseca potvrdio kako će PC verzija igre Red Dead Redemption 2 stići na tržište 04. studenoga ove godine, a svi zainteresirani sada mogu pogledati njen prvi trailer.

redDeadRedemption2_image10U pitanju je akcijsko avanturistička igra s otvorenim svijetom čije je vrijeme radnje smješteno u 1899. godini, dvanaest godina prije radnje originala iz 2010. godine. Osim što nudi single-player kampanju, Rockstar je u studenome prošle godine lansirao i njegov multiplayer segment. Do svibnja ove godine je isporučeno više od 24 milijuna njegovih primjeraka.

Osim grafičkih poboljšanja, ova PC verzija će stići s novim Bounty Hunting misijama, oružjima i drugim dodacima.

misc

Prilagođavanje informacija narativu "mržnje" prema Electronic Artsu